Cloudbuster2019 έγραψε:Γειά σε όλους.
Έχω ένα εμπροσθοκίνητο Vitara 1.0 boosterjet 2019 στα 80.000 χλμ και νομίζω πλησιάζει η ώρα να αλλάξω δεύτερη φορά ελαστικά.
Τα " μαμίσια¨Continental τα άλλαξα στα 37000, μιας κι είχαν αρχίσει ήδη να σπινιάρουν. Προηγουμένως με είχαν αφήσει 2 φορές μια σε άμμο και μια στα χίονια της Αθήνας το 2022.
Έβαλα Pirelli cinturato p7 , το οποίο είναι αρκετά τίμιο, και ανταπεξήλθε εις το έπακρον όσες φορές βγήκα εκτός, σε χώμα με νεροφαγώματα κλπ. Διαστάσεις 217/55 R17,όπως και της μαμάς.
Οδηγικά το ελαστικό δεν εμφανίζει κάποια δυσκολία, τουλάχιστον όχι όπως τα continental. Η αυλάκωση είναι ακόμα πα΄νω απο 3mm, κι ο μόνος λόγος που σκέφτομαι να τα αλλάξω είναι πως ιδίως στους μπροστινούς ( αν κι έκανα την αλλαγή μπρος πισω) φαίνονται κάποια σημεία καταπόνησης.
Θέλω την βοήθειά σας μιας και θέλω λίγο περισσότερη ασφάλεια στα εκτός δρόμου και το GPT πρότεινε Goodyear Vector 4Seasons Gen 3 και Michellin Crossclimate 2. Εγώ επειδή είμαι ικανοποιημένος με τα Pirelli σκέφτηκα και τα Cintrurato all seasons SF2 Xl. Θα ήθελα την γνώμη σας. Ευχαριστώ
Έχω βάλει προ εξαμήνου τα Pirelli
SF3 215/55R17 XL (τελευταία γενιά All-season), πρώτη αντικατάσταση στα 50000 χλμ (All-grip Auto 2021). Υπόψη ότι τα SF2 έχουν αντικατασταθεί από τα Powergy All-Season SF (ίδιο ακριβώς ελαστικό).
Πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής. Αισθητή διαφορά από τα μαμά Conti Eco σε άνεση και θόρυβο. Δεν μου έχουν τύχει δύσκολες συνθήκες μέχρι στιγμής, αλλά στα reviews διαπρέπουν σε συμπεριφορά σε στεγνό / βρεγμένο (νομίζω τα μόνο all-season με Α στο φρενάρισμα βροχής, για τη διάσταση 215/55/17).
Επίσης στη διάσταση αυτή, έχουν και το Seal Inside της Pirelli για προστσία από διάτρηση.