Φου φου ,,1-2-1 .
Θα σου πω με μια μικρη δοση χιουμορ(οπως παντα αλλωστε) και πιστευω να μην παρεξηγηθω.
Σου τα ειπα και απο το τηλ τι να περιμενεις στα γραφω και εδω για ολους.
-Εγω το Ορος το εχω σε 3 κατηγοριες,,,
-Κυριλε
-Μεσαιας καταστασης
-Και Αμαν τι ειναι τουτο.
Αρχικα πρεπει να παρεις παρεις τηλ στην επιστασια Αγιου ορους σαλονικα και να κλεισεις ποιες μερες για να σου εχουν το διαμονητηριο στο γραφειο στην Ουρανουπολη αλλοιως δεν μπαινεις με την καμμια.
Αυτο τωρα τον χειμωνα ειναι πολυ ευκολο σε αντιθεση με το καλοκαιρι που παει πολυς κοσμος .
Οταν κανονισεις ημερομηνιες τοτε παιρνεις τηλεφωνο στο μοναστηρι που θες να πας και ρωτας αν εχουν διαθεσιμο δωματιο να σε κοιμησουν .
Θα πας απο Ουρανουπολη οχι απο νεα ροδα ακομα και αν διαλεξεις Ιβυρων που ειναι ανατολικα και τα πλοια που φευγουν ειναι 2 ενα το πρωι στις 6,και ενα στις 9(παρε το πρωινο_)
Τα υπολοιπα που θα σου πω ειναι δυτικα .
Το πλοιο περναει κανοντας στασεις απο μονες και φτανει Δαφνη (το κεντρικο λιμανι του Ορους)και συνεχιζει για τα ζορικα.
Αν θες να πας καπου (συμφωνα με αυτα που μου ειπες)που θα σου μεινει αξεχαστο τοτε κατ εμε εχεις τις εξης επιλογες.
Τα 2 παρακατω ειναι μεταξι 1 και 2 κατηγοριας που σου ειπα ,,,ναι μεν μεγαλα αλλα οχι μεσαιας.
1)Μονη Ιβυρων ναι μεν μεγαλο αλλα και smooth (ηπιο)
2)Σιμωνόπετρα το ιδιο με τρελη θεα για να στοχαστεις μεχρι δακρυων
-
-Μεσαιας καταστασης3)Μονη Αγιου Παυλου (
εδω σε εχω) μεσαιας κατασταση μιση ωρα περπατημα ανηφορα βατη ,,,,,με τρελο προσκυνημα (τα δωρα των μαγων )
4)Σκητη Αγιας Αννης θα σε αφησει το πλοιο και θα περπατησεις καμμια ωρα δυο σκαρτα δεν ξερω και τον ρυθμο σου ανηφορα με σκαλια καργα ,στο δρομο θα συναντησεις και ασκηταρια
-
Αμαν τι ειναι τουτο .Απο Εδω και κατω δεν θα στο προτεινα .
5) Κατουνακια hard core κατασταση ΕΝΤΕΛΩΣ η ερημος του Αγιου ορους αποκρυμνα επικυνδυνα με ασκηταρια με 1 η και περισσοτερους ασκητες μοναχους.
Απο τα πιο συγκροτημένα ασκητηρια είναι των των Δανιηλαίων ιδιαίτερα φημισμένο για την πνευματικότητα αλλά και την ψαλτική δεινότητα των μοναχών.
6)Κερασια το ιδιο με τα παραπανω.
7)Καυσοκαλυβια 4,30 ωρες περπατημα.
Και τελος
Μια κατηγορια μονη της η Εσφιγμενου,,,εδω ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΑΣ
Περισσοτερα δεν λεω .
Εφοσον το πηρες αποφαση να πας και σου ευχομαι τα καλυτερα.
Να ξερεις οτι οσοι πηγαν με καθαρη καρδια πηραν αυτο που ζητουσαν
Και Αν σας τρωει η περιεργεια που παω εγω ,εφοσον μετα απο τοσα χρονια εχω γυρισει ολο το Ορος πλεον πηγαινω απο το Αμαν τι ειναι τουτο και κατω.
-Ιστοριες εχω πολλες αλλα αν θετε μια με τρελο γελιο ειναι η παρακατω.
Εχω περπατησει 5 ωρες μονος με φορμα εννοειται απαγορευονται σορτς κλπ κλπ με 45 βαθμους νταλα καλοκαιρι ,,και ο ιδρωτας εχει φτασει νωτιαιο μυελο.
Το μπανιο απαγορευεται (οπως και το ψαρεμα
)και ειμαι σε ενα σημειο να ξαποστασω απο την θερμοπληξια ,,,σταζοντας ιδρωτα με καμμια 50αρια σφηγγες απο τις μεγαλες επανω μου και τα φιδια να με χαιρετανε παιρνοντας διπλα μου .
Ξαφνου βλεπω ενα ξεφωτο δροσιας με καταγαλανα νερα να με φωναζουν σαν σειρηνες ,,,,,,,(ελα βουτα κανεις δεν θα το καταλαβει).
Μετα απο συσκεψη 3 νανοσεκοντ γδυνομαι (ειχα αλλαξιες στο σακιδιο)κοιταω δεξια αριστερα και ριχνω μια βουτια που ηταν σαν να ξαναγεννηθηκα.
Με φοβο κανω ενα μπανακι 2-3 λεπτα το πολυ να επανελθω και λεω αντε να βγω......
Αμ δε,,,,,,,,,,,,,στην κατασταση που ημουν δεν κοιταξα οτι απο εκει που πηδηξα ,,,δεν γινοταν να ξαναανεβεις
Τελικα η μονη προσβαση ηταν καμμια 300αρια μετρα και λιγα λεω παρακατω ,,,που αυτο σημαινει οτι βγηκα πτωμα και ξυπολιτος περπατησα για να φτασω στα πραγματα μου.
Ντυνομαι και φτανω στο μοναστηρι να λυσσαω στην πεινα και καθως καθομαι στην τραπεζαρια ,,,,μου φερνουν αλαδωτο αστρακι(μακαρονι) ηταν Τεταρτη που κανουν αλαδωτο