Ναι το έχω δοκιμάσει Aris Δοκίμασε και εσύ στο δικό σου, χωρίς να βάλεις χιονοαλυσίδες. Με κομμένους τους τροχούς, πόσο καινό έχεις μεταξύ θόλου και ελαστικού από την πίσω μεριά. Έχεις ψηλώσει και το αυτοκίνητο σου.
Νικόλα δεν θυμάμαι να στρίψαμε τους τροχούς. Μετά το σκέφτηκα. Δοκίμασε και εσύ αυτό που είπα στον Άρη. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Μας ενδιαφέρει με κομμένους τους τροχούς. Βάζοντας το χέρι σου από την πίσω μεριά του τροχού, θα διαπιστώσεις πόσο καινό υπάρχει. Αν και είσαι ψυλομένος δεν παίζει ρόλο. Νομίζω ο Τοny έλεγε πως με τα μαντολάστιχα, που είναι ελαφρός πιο μεγάλα, γλύφουν τους θόλους με κομμένο τέρμα το τιμόνι.
Τελευταία επεξεργασία από stelios8ess και Σάβ Νοέμ 20, 2021 10:21 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Απ’ ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχει περιθώριο χώρος για 16mm . Οπότε θα πάμε σε μία μικρότερη διάσταση μετά βέβαια από έλεγχο. (Αυτή την στιγμή δεν μπορώ να το κάνω λόγω απουσίας μου) .
Κάπου στο manual λέει ότι οι αλυσίδες στο NV, πρέπει να είναι 10 χιλ.
To πρόβλημα χώρου δεν είναι προς τα επάνω, αλλά μπρος - πίσω όταν ο τροχός είναι σε πλήρη στροφή.
Με το ψήλωμα δεν αλλάζει τίποτα, με το μεγαλύτερο λάστιχο μειώνεται το κενό.
Τα Malatesta Kobra 215/65/16, που άσχετα με τα διάφορα υπολογιστικά λινκ, είναι στην πράξη μεγαλύτερα κατά 2 εκατοστά σε διάμετρο από τα 215/60/17, σε πλήρη στροφή "χαϊδεύουν" τους θόλους.
Επειδή όμως οι θόλοι είναι από πλαστικό που υποχωρεί, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μετά από αρκετή χρήση σε μπόλικη λάσπη, που "μεγαλώνει" κι άλλο το λάστιχο.
Με αλυσίδα 10 χιλ σε 215/60/17 νομίζω ότι (δεν το έχω δοκιμάσει) δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Άλλωστε στρίψιμο στο τέρμα του τιμονιού (που είναι η δυσμενέστερη θέση), κάνουμε μόνο σε μανούβρες παρκαρίσματος συνήθως, που η ταχύτητα είναι πολύ μικρή.
Καλημέρα σε όλη την παρέα . Επειδή και εγώ σκέφτομαι να παραψυχολογία αλυσίδες , θα ήθελα να ρωτήσω ποιες μάρκες θεωρούνται καλές με ποιότητα κατασκευής αλλά να προστατεύουν και τις ζάντες από γρατσουνιές .
Καλημέρα στην παρέα! Εχω το vitara hybrid all grip με λαστιχα εργοστασιακα continental (215/55/17).Το αυτοκίνητο είναι σχεδόν 1 ετους οποτε στο να πήγαινα σε αλλαγη ελαστικων τύπου all season ή χιονολαστιχα το έχω στο μυαλο μου αργοτερα αφου κανω καποια χιλιομετρα με τα πρωτα. Ξέρω ότι θα έχει αναφερθεί λογικά στο παρελθόν το συγκεκριμένο θέμα αλλά ήθελα την βοήθεια σας και την γνώμη σας στο τι να επιλέξω ανάμεσα σε αλυσίδες, χιονοκουβέρτες ή τίποτα από αυτά και σκέτο all grip μιας και δεν εχει τυχη να οδηγησω ποτε σε χιόνι. Εχω βάλει απλα αλυσίδες στο παλιο μου αμαξι. Στην αρχή πίστευα ότι ήταν λίγο μπελάς αλλα με λίγη εξάσκηση της τοποθετουσα εύκολα μετά… Εχετε να μου προτεινετε καποιο καλο σετ σε αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες; Χωρίς τιποτα απο αυτα κ εχοντας τον επιλογεα στο snow η στο lock με απενεργοποιημενο το esp θα αντιμετώπιζα πρόβλημα στο χιόνι; Ευχαριστώ.
Τελευταία επεξεργασία από K1ngdom_GR και Τρί Νοέμ 30, 2021 11:58 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Φίλε Ανδρέα, όπως και συ λες, έχουν γραφτεί πάρα πολλά για αυτό το θέμα.
Πάνω δεξιά υπάρχει το κουτάκι της αναζήτησης, που βρίσκεις ότι θέλεις.
Δεν έχει νόημα ο κάθε νέος αγοραστής βιτάρα να ανοίγει δικό του νέο θέμα.
Έτσι κανείς μετά δεν μπορεί να βρει χρήσιμες πληροφορίες, αφού θα υπάρχουν πολλά θέματα με το ίδιο αντικείμενο, αλλά είναι και βαρετό να ξαναγράψουμε τα ίδια και τα ίδια...