Η πιο δύσκολη σε πρόσβαση η παραλία Πλατιά Άμμος. Μοιάζει με την παραλία του Μύρτου. Είναι λίγο πιο βόρεια από την Μονή Κηπουραίων. Το αυτοκίνητο (4Χ4) πάει μέχρι ενός σημείου, μετά θέλει πόδια. Η παραλία δεν έχει καμιά υποδομή πρέπει να έχεις τουλάχιστον νερό μαζί σου. Κατά την γνώμη μου η καλύτερη παραλία στην Κεφαλονιά το Πόρτο Αθέρας. Παραλίες με άγρια την αίσθηση του τοπίου, παραλία Βούτι πρόσβαση από το χωριό Ζολά, συνεχίζοντας δεξιά την ακρογιαλιά θα βγεις την παραλία Αγ. Κυριακή. Κάπου εκεί έχει και δύσκολες διαδρομές (4Χ4) αν το ψάξεις.
Α ρε Κυριάκο.......... τώρα που γύρισα θα πας......... Καταρχήν να ξέρεις ότι οι δυσπρόσιτες παραλίες στην Κεφαλονιά είναι αμέτρητες και..........απλά δεν έχουν όνομα.......όρεξη νά'χεις για εξερεύνηση.... Πολλές από αυτές βρίσκονται στο στενό της Ιθάκης. Εγώ θα σου πω μερικές από αυτές που έχουν όνομα και........ καλές βουτιές!!!!! Λαγκαδάκια, Γιαλισκάρι, Φτέρη, Δαφνούδι, Κιμηλιά, Ξυλοκάραβο, Καμίνι, Γιαγάνα, Κουτσουπιά, Ξηλώματα..... Η Πλατιά Άμμος που αναφέρει ο Στέλιος, είναι δυσπρόσιτη μόνο όσον αφορά την τελική κατάβαση καθώς είχε γύρω στα 400 σκαλιά, τα οποία γκρεμίστηκαν στο σεισμό το 2014. Καλύτερα ρώτα πριν πας... Το Βουτι και η Αγία Κυριακή, κατά την γνώμη μου πάντα, δεν αξίζουν μπροστά στα υπόλοιπα άγνωστα διαμάντια της Κεφαλονιάς... Α και μην παραλείψεις να ανέβεις στον Αίνο και να κατέβεις από την δυτική πλευρά....... θα με θυμηθείς.... Ότι άλλο θες, στη διάθεσή σου!! Μικρό αφιέρωμα στην Κεφαλονιά Μικρό αφιέρωμα στον Αίνο και
Βλέπε, άκου, σώπα... Once you go mud, you never go back
Bρηκα πολλες ξεμπαρκες παραλιες,αλλα η μονη που αξιζε ειναι διπλα στο Ξι,ανατοκικα της παραλιας Αγιος Γεωργιος,πηγαινει βατος χωματοδρομος,σε λιγο foto