από 4troxos » Δευτ Μαρ 04, 2019 9:17 pm
fronteras έγραψε:Χρήστο, έχω αλλάξει τις πίσω λάμπες, φλας - στοπ - ομίχλης με led το 2009, μαζί άλλαξα και της όπισθεν....μου δημιούργησε μια σπαζοκεφαλιά μέχρι και ο τότε ηλεκτρολόγος της αντιπροσωπίας δεν μπορούσε να βγάλει άκρη(ήθελε να αλλάξω εγκέφαλο ESP κτλ
)
Λοιπόν όταν έβαλα την λάμπα led στην όπισθεν, μετά από λίγο καιρό σε κάθε μα κάθε στροφή έμπαινε σε λειτουργία το ESP
, είχαμε σπάσει το κεφάλι μας από που προέρχεται αυτό το πρόβλημα, μέχρι που μια νύχτα είδα ένα αμυδρό φως που ερχόταν από την led, ενώ είχα κλειδώσει το αμάξι κανονικά. Επιτόπου αλλάζω την λάμπα και το πρόβλημα τέλος. Μπορεί να ήταν και αστοχία υλικού της λάμπας, απλά το αναφέρω μήπως και συναντήσεις κάποιο τέτοιο πρόβλημα.
Αγγελε,αυτο το προβλημα παρουσιαζοταν τις πρωινες ωρες ???, χωρις αναμμενα τα φωτα????Πριν λιγο,καθως οδηγουσα το αμαξι με αναμμένα ΟΛΑ τα φωτα ,
μετα απο μια στροφη ,σταματώντας στο STOP της επομενης διασταυρωσης , βλεπω οτι μου εχει αναψει η ενδειξη
ESP .
Τι ειναι αυτο ??? Πρωτη φορα το βλεπω !!!!
Να πω οτι αναψε μετα απο ενα κρυο ξεκινημα και χαμηλη ταση μπαταριας το καταλαβαινω.....αλλα ετσι ??, στο δρομο????
Εσβυσα-ξαναεβαλα εμπρος και εσβυσε η ενδειξη.
Μηπως τα φωτα "τραβανε" πιο πολυ ρευμα, με αποτελεσμα επανω σε στροφες , την στιγμη που ενεργοποιειται το esp ,να βλεπει καποια πτωση τασης και να αναβει???Αυτο το θεμα βεβαια το λυνουν οι ηλεκτρολογοι βαζοντας ρελε`.....
Μηπως εχουμε καποιου ειδους αλλεργία στα πισω φωτα led??.....Δεν δειχνει να εχει καποια διαρροη η λαμπα led ουτε εκεινη την στιγμη εβαλα οπισθεν....
Θα το παρακολουθησω και θα δουμε...Μαλλον θα πρεπει να μετρησει ο ηλεκτρολογος την ταση στο ρευμα με αναμμενα τα φωτα.
Ισως να υπαρχει μια μικρη πτωση τασης....ΙΣΩΣ.
03/08,5D,full extra,esp/tcs,Ποδιές XMC,lift +2",cruise control,
Φιλτρο αερος K&N , kenwood 7200,Nuvicam ,κοτσαδορος απ/νος,
λασπ/ρες,parktronic, rear view camera, σποτάκια ,προστ/κα πλαινα,
alarm,ανεμοθ/στες, μπαγαζιέρα ορφ,7-8 lit/100km.