Αφού περάσουμε το Ρίο-Αντίρριο ο δρόμος θέλει πολλή προσοχή γιατί είναι στενός, ανηφορικός και γεμάτος στροφές χωρίς σήμανση και φωτισμό. (κλασσικά!

Γύρω από τη λίμνη υπάρχουν αρκετοί μικροί παραλίμνιοι οικισμοί. Τα πιο γνωστά (ίσως) χωριά της περιοχής είναι το Παναιτώλιο και το Καινούργιο. Όπως και το Θέρμο που βρίσκεται σε υψόμετρο 350 μέτρων.
Εγώ έμενα στο όπου μαζί με το αποτελούν τα "γνωστά" στην περιοχή. Προσωπικά έμεινα ευχαριστημένος από εξυπηρέτηση, φαγητό και καθαριότητα του ξενοδοχείου.Οι τιμές που χρεώνει τα δωμάτια μου φάνηκαν "τσιμπημένες" αλλά εγώ έκανα χρήση προσφοράς οπότε ήταν σε λογικά επίπεδα.

Αξιοθέατα: Επισκέφθηκα το μοναστήρι του Κοσμά του Αιτωλού και το σπίτι όπου διέμενε.Ειδικά το παλιό εκκλησάκι αξίζει να το δει κανείς αλλά πας με τα πόδια μέσα από χωματόδρομο για περίπου 200 μέτρα. Συνέχισα στην Ι.Μ. Εσόδια της Θεοτόκου στην Μυρτιά, ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ μοναστήρι, πραγματικό ησυχαστήριο! Προσπάθησα να προσεγγίσω και τους αλλά δεν ήμουν προετοιμασμένος για μιάμιση ώρα περπάτημα μέσα από στενό μονοπάτι γεμάτο φυτά και θάμνους

Πολύ όμορφη διαδρομή Θέρμο-Προυσσός με άγρια ομορφιά, κατολισθήσεις και πολλά γεφύρια. Αξίζει να επισκεφθείτε και την Ι.Μ Προυσσού.
Επισκέφθηκα και την Ι.Μ Αγίας Παρασκευής με τα κέρινα ομοιώματα του κρυφού σχολειού αλλά ήταν κλειστά. Η αλήθεια είναι πως έβρεχε καταρρακτωδώς από την Κυριακή!