Εδώ και καιρό (5-6 μήνες) ξεκίνησε να ακούγεται ένα ελαφρύ "κροτάλισμα".
Και η αντιπροσωπεία το καλοκαίρι και άλλο συνεργείο αργότερα μου είπαν ότι είναι (πιθανότατα έως σίγουρο όσο περνούσε ο καιρός) από την γλύστρα της καδένας.
Περισσότερο ακουγόταν μέσα από την καμπίνα με κλειστά παράθυρα και ησυχία για να το καταλάβεις. Στο ρελαντί ακουγότανε αχνά και στις 2000 στροφές το άκουγες καλύτερα. Μετά από τις 2000 στροφές, τον ήχο τον κάλυπτε ο θόρυβος του ίδιου του κινητήρα.
Εδώ και 2 βδομάδες όμως, ο ήχος έχει γίνει πιο "καθαρός". Ακούγεται πλέον και στο ρελαντί. Φυσικά όχι όταν είναι κρύο, λόγω αυξημένων στροφών του κινητήρα. Όταν όμως ζεσταθεί, ακούγεται κανονικά.
Πλέον ακούγεται συνέχεια ακόμα και κατά την πορεία.
Ερώτηση: έχει συμβεί σε κανέναν? Πως το αντιμετώπισε? Με αλλαγή κάποιου υλικού? Με απλή ρύθμιση? Πόσο περίπου του στοίχισε? Επειδή σε 2500 km θα κάνω το μεγάλο service των 90.000 km είναι παράτολμο να το αφήσω έως τότε, για να μην διπλοπληρώνω εργασίες-λάδια-ξύδια?
Να το φτιάξω? Θα ξαναχαλάσει η ρύθμισή της μετά από κάποια χιλιόμετρα?
Σας παραθέτω φωτό από το Service Manual για να μπορείτε να μου εξηγήσετε καλύτερα....

- Κινητήρας J20
- J20.JPG (117.42 KiB) 13841 προβολές