Προετοιμασια πριν το Service

Παράπονα, προτάσεις για τα συνεργεία

Προετοιμασια πριν το Service

Δημοσίευσηαπό grvitara » Δευτ Δεκ 08, 2008 5:39 pm

Ξεκινησα αυτο το θεμα θελοντας να γραψω καποια πραγματα για το τι θα πρεπει να κανουμε πριν παμε το αυτοκινητο μας για Service.

1. Ιδιαιτερα εμεις που τρεχουμε στα βουνα και τα λαγκαδια, τις λασπες και τα χωματα θα πρεπει οπωσδηποτε να πλενουμε το αυτοκινητο τουλαχιστον απο κατω. Αυτο βοηθαει το μηχανικο να εχει μια καλυτερη αποψη για το τι ζημιες μπορει να εχουν προκληθει και να μας ενημερωσει. Ιδιαιτερη προσοχη στα αυτοκινητα που εχουν ποδιες. Εχω δει μηχανικο να κατεβαζει ποδια και να του ερχεται ολο το χωμα στα μουτρα...ειναι κριμα.

2. Αδειαζουμε το αυτοκινητο απο αχρηστα πραγματα. Ιδιαιτερα αν πχ ξερουμε οτι θα χρειαστει να γινει καποια επισκευη στο χωρο αποσκευων δεν χρειαζεται εκει να υπαρχει ολη μας η πρικα...(αλυσιδες, τσαπες, φτυαρια, ιμαντες κτλ).

3. Κατα τη διαρκεια του Service μην καθεστε κατω απο το αυτοκινητο οταν αυτο ειναι σηκωμενο. Καντε τις παρατηρησεις σας στον τεχνικο συμβουλο, υποδειξτε του αν χρειαστε καποιο σημειο κατω απο το αυτοκινητο παρουσια του, ΑΛΛΑ μετα απομακρυνθειτε απο το αυτοκινητο σε σημειο τουλαχιστον που δεν κινδυνευετε. Φανταστειτε τι μπορει να προκληθει απο μια βλαβη στο ανυψωτικο μηχανημα.

Αυτα τα λιγα πιστευω οτι μπορουμε να τα τηρησουμε ολοι. Ετσι κανουμε τη ζωη των ανθρωπων που μας προσεχουν τα αυτοκινητα μας πιο ευκολη και πιο ευχαριστη.
Άβαταρ μέλους
grvitara
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Michelin A/T
Διάσταση ελαστικών: 215/65/16
Suspension: Μαμα
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: O...μή με διακόπτετε!!!
Name: Aργύρης

Δημοσίευσηαπό Dimis » Δευτ Δεκ 08, 2008 7:05 pm

Τι έγινε ρε Αργύρη πήγες το αμάξι σου στον κολλητό σου μηχανικό και στα έχωσε.... :wink:

...... και την πληρώνουμε εμείς τώρα.... :lol: :lol: :lol:

(Υ.Γ. Μεταξύ μας συμφωνώ σε όλα..... :wink:
Αλλά να μην σου κάνουμε και λίγη πλακίτσα.... :lol: :lol: :lol: :lol:)
Grand Vitara 2.0 JLXEW, ESP/TCS, Xenon, RR Lift Kit, GEOLANDAR A/T-S (225/65/17), XMC Ποδιές

ΔΙΑΙΤΗΜΑΣΙ ΤΕ ΧΡΗΖΟΜΑΙ ΕΠ'ΩΦΕΛΕΙΗ ΚΑΜΝΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΝ ΕΜΗΝ, ΕΠΙ ΔΗΛΗΣΕΙ ΔΕ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΗ ΕΙΡΞΕΙΝ.
Άβαταρ μέλους
Dimis
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Λάστιχα: Yokohama G012
Suspension: Rocky Road
Name: Δημοσθένης

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Δευτ Δεκ 08, 2008 7:15 pm

Και 'γώ ακριβώς αυτά έκανα το μεσημέρι :!: :?: :lol:
Χωρίς πλάκα,έστω κάποιες διακριτικές ματιές για να μην γινόμαστε και βάρος :wink:
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό kons » Δευτ Δεκ 08, 2008 8:14 pm

Έχετε δει να βγαίνουν ποντίκια από κάτω? :shock:

Λοιπόν πριν χρόνια, ένας φίλος που έχει ένα ΜL έμεινε το από κάποια μυστήρια βλάβη στον χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας του. Τον βοήθησα να το ρυμουλκήσουμε με ένα άλλο 4 χ 4 μέχρι το κοντινό του συνεργείο. Εκεί το σήκωσαν και περιμένοντας (εγώ κοροϊδεύοντας τον με τα κλασικά σχόλια…) την ώρα που ο μάστορας κάτι πήγε να ξεβιδώσει από κάτω του την έπεσαν 2 ή 3 ποντίκια τα οποία ξεπήδησαν κάπου μέσα από το αυτοκίνητο.!!! Του είχαν φάει το περίβλημα από κάποια καλώδια και εκεί ήταν και το πρόβλημα από βραχυκύκλωμα.
Το πρόβλημα με τα ποντίκια είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο και γνωστό στους ηλεκτρολόγους οχημάτων.
750 grains of diplomacy
Άβαταρ μέλους
kons
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: Τoyo O/C AT+
Suspension: King Springs
Name: Kωνσταντίνος

Δημοσίευσηαπό v@gelis » Τρί Δεκ 09, 2008 4:08 pm

περα απο την πλακα ειναι ενα θεμα που πρεπει να το σεβαστουμε...μην απαιτουμε να μας εξυπηρετουν χωρις εμεις να σεβομαστε τους ανθρωπους που δουλευουν για εμας.δν σημαινει επειδη πληρωνουμε τα σερβις πρεπει να μας πλυνουν και το αμαξι.ειναι πολυ ασχημο το να αντικριζουν ενα αμαξι γεματο λασπη...ενα αμαξι απλυτο και απεριποιητο.
ολοι μας καπου δουλευουμε.ολο και καποιο γραφειο εχουμε....θα σας αρεσε αυτο να ηταν σε μια χαλια κατασταση;;;πιστευω πως οχι...οποτε καλο θα ηταν να θυσιαζουμε ενα χρηματικο ποσο για την φορα εκεινη που θα χρειαστει να μπει μηχανικος απο κατω...ευχομαι ολοι να παραδειγματιστουμε και να γινουμε σχολιο θετικων συζητησεων σε καθε συνεργειο........
Άβαταρ μέλους
v@gelis
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: Pirelli cinturato sf2
Διάσταση ελαστικών: 215/55/17
Suspension: No
cb: Όχι

Δημοσίευσηαπό alex23 » Τρί Δεκ 09, 2008 5:51 pm

καλά τα λέτε όλα αυτά!

αν σπάσει ενα σωληνάκι και γεμίσει λάδια η μηχανή και δεν μπορώ να το παω στο πλυντήριο?

αν μείνω στο off road θα πω στον γερανό που με μεταφέρει να περάσει απο ένα πλυντήριο?

εξάλλου το επάγγελμα του μηχανικού δεν είναι και απο τα πιο καθαρά επαγγέλματα οτι και να κάνουμε ο μηχανικός θα λερωθεί :P

όλοι έχουμε στο μυαλό μας ότι το αμάξι μας πρέπει να βρίσκετε σε καλή κατάσταση όταν θα πάει για service απλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό :wink:
Άβαταρ μέλους
alex23
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: BFgoodrich 50/50
Suspension: R.R.
Name: Αλεξανδρος

Δημοσίευσηαπό grvitara » Τρί Δεκ 09, 2008 6:02 pm

Alex δεν μιλαμε για ιδιαιτερες περιπτωσεις οπως αυτες που προανεφερες αλλα για προγραμματισμενες επισκεψεις μας στο Servive.
Και βεβαια το επαγγελμα του μηχανικου προβλεπει οτι ο μηχανικος θα λέρωθει με λαδια βαλβολινες κτλ δεν προβλεπει ομως να καθεται 10 ωρες να ξεσκατωνει το αμαξι μας για να μπορεσει να βρει μια βιδα ή να το ξεφορτωνει για τον ιδιο λογο.
Άβαταρ μέλους
grvitara

Λάστιχα: Michelin A/T
Διάσταση ελαστικών: 215/65/16
Suspension: Μαμα
Aka: O...μή με διακόπτετε!!!
Name: Aργύρης

Δημοσίευσηαπό Dimis » Τρί Δεκ 09, 2008 6:40 pm

v@gelis έγραψε:περα απο την πλακα ειναι ενα θεμα που πρεπει να το σεβαστουμε...μην απαιτουμε να μας εξυπηρετουν χωρις εμεις να σεβομαστε τους ανθρωπους που δουλευουν για εμας.δν σημαινει επειδη πληρωνουμε τα σερβις πρεπει να μας πλυνουν και το αμαξι.ειναι πολυ ασχημο το να αντικριζουν ενα αμαξι γεματο λασπη...ενα αμαξι απλυτο και απεριποιητο.

Συμφωνώ απόλυτα.... άσε που εμείς δίνουμε το παράδειγμα στους άλλους..

Αν δε σεβόμαστε το όχημα μας και το παρουσιάζουμε χάλια τότε και ο μηχανικός δεν πολυ ασχοελίται, γιατί σου λέει "αυτός δεν ενδιαφέρεται για το δικό του αμάξι, να ενδιαφερθώ εγω ???"
Grand Vitara 2.0 JLXEW, ESP/TCS, Xenon, RR Lift Kit, GEOLANDAR A/T-S (225/65/17), XMC Ποδιές

ΔΙΑΙΤΗΜΑΣΙ ΤΕ ΧΡΗΖΟΜΑΙ ΕΠ'ΩΦΕΛΕΙΗ ΚΑΜΝΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΝ ΕΜΗΝ, ΕΠΙ ΔΗΛΗΣΕΙ ΔΕ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΗ ΕΙΡΞΕΙΝ.
Άβαταρ μέλους
Dimis
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Λάστιχα: Yokohama G012
Suspension: Rocky Road
Name: Δημοσθένης

Δημοσίευσηαπό alex23 » Τρί Δεκ 09, 2008 10:23 pm

grvitara,Dimis4X4 συμφωνώ απόλυτα.

απλά έπρεπε να γράψω και τον αντίλογο :wink:
Άβαταρ μέλους
alex23
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: BFgoodrich 50/50
Suspension: R.R.
Name: Αλεξανδρος

Δημοσίευσηαπό mprizolas » Τετ Δεκ 10, 2008 1:13 pm

Για εμένα απαραίτητα είναι τα παρακάτω βήματα :

1) Πάμε και παίρνουμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε ... ( Λάδια , φίλτρα , ιμάντες και τα λοιπά )
2) Φοράμε παλιά ρούχα και φτιάχνουμε καφέ ...
3) Βάζουμε το αμάξι στο γκαράζ και ξεθάβουμε την εργαλειοθήκη .
4) Κάνουμε τη δουλίτσα μας με το πάσσο μας προσέχοντας να μην λερώσουμε πολύ το χώρο ή τα ρούχα ( Μή μας πρίζει η γυναίκα μας μετά ... ) .

Αυτα....

Υ.Γ. : Ά και κάτι άλλο όσο καθαρά και να πάτε τα αυτοκίνητα σας κανένας μηχανικός δεν θα τα προσέξει όπως εσείς ...
mprizolas
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: 235/60/16
Suspension: Mama
Name: Μιχάλης

Δημοσίευσηαπό v@gelis » Πέμ Δεκ 11, 2008 11:43 am

mprizolas έγραψε:Για εμένα απαραίτητα είναι τα παρακάτω βήματα :

1) Πάμε και παίρνουμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε ... ( Λάδια , φίλτρα , ιμάντες και τα λοιπά )
4) Κάνουμε τη δουλίτσα μας με το πάσσο μας προσέχοντας να μην λερώσουμε πολύ το χώρο ή τα ρούχα ( Μή μας πρίζει η γυναίκα μας μετά ... ) .

Αυτα....

Υ.Γ. : Ά και κάτι άλλο όσο καθαρά και να πάτε τα αυτοκίνητα σας κανένας μηχανικός δεν θα τα προσέξει όπως εσείς ...

δν συμφωνω απολυτα....γιατι αν εξετασουμε το γεγονος οτι εχουμε καινουργια αυτοκινητα πρεπει να σκεφτουμε και την εγγυηση.χιλιες φορες να τα δωσω στο συνεργειο και να εχω το κεφαλι μου ησυχο παρα να χασω την εγγυηση.τουλαχιστον αν εχω την εγγυηση μπορω να εχω και αποψη και να αλλαζουν στο αυτοκινητο μου οτιδηποτε χρειαζεται.να αναφερω οτι το new grand vitara εχει προβλημα στο μπαρακι σαμφορ.....και αυτο αλλαζει στην εγγυηση...αν την χασω;;;ποιος θα μου το αντικαταστησει;;;
Άβαταρ μέλους
v@gelis
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Δημοσίευσηαπό casper » Πέμ Δεκ 11, 2008 1:04 pm

v@gelis έγραψε:
mprizolas έγραψε:Για εμένα απαραίτητα είναι τα παρακάτω βήματα :

Αυτα....

δν συμφωνω απολυτα....γιατι αν εξετασουμε το γεγονος οτι εχουμε καινουργια αυτοκινητα πρεπει να σκεφτουμε και την εγγυηση.χιλιες φορες να τα δωσω στο συνεργειο και να εχω το κεφαλι μου ησυχο παρα να χασω την εγγυηση.τουλαχιστον αν εχω την εγγυηση μπορω να εχω και αποψη και να αλλαζουν στο αυτοκινητο μου οτιδηποτε χρειαζεται.να αναφερω οτι το new grand vitara εχει προβλημα στο μπαρακι σαμφορ.....και αυτο αλλαζει στην εγγυηση...αν την χασω;;;ποιος θα μου το αντικαταστησει;;;

ο mprizolas :lol: :lol: :lol: :lol:
NGV 1.6
Άβαταρ μέλους
casper
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Δημοσίευσηαπό mprizolas » Πέμ Δεκ 11, 2008 1:28 pm

Λοιπόν όσο καιρό έχεις την εγγύηση - και από τη στιγμή που ξέρεις τα ελαττώματα - πήγαινε αντιπροσωπεία . ( Αν και με οδηγία της Ευρωπαικής Ένωσης υπάρχει λύση και για αυτό ... )
Εγώ προσωπικά δεν θα ξεχάσω την έκφραση ενός πιτσιρικά σε PB που πλήρωσε 250 ευρώ για service 15.000 χιλιομέτρων για 3θυρο 1.6 GV , τη στιγμή που εγώ πλήρωνα δίπλα του 150 ευρώ για το ίδιο πράγμα σε 4θυρο 2.0 GV .
Ο καθένας μας πράττει όπως τον βολεύει ....:wink:
mprizolas
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Δημοσίευσηαπό v@gelis » Πέμ Δεκ 11, 2008 2:18 pm

mprizolas έγραψε:Ο καθένας μας πράττει όπως τον βολεύει ....:wink:

Δν με βολευει να τα σκαω καθε λιγο στην αντιπροσωπια τα λεφτα μου...αλλα δν υπαρχει και αλλη λυση.να σου πω και το αλλο....οταν θα θελησω να πουλησω το αμαξι μου αυριο μεθαυριο, και το bookservise ειναι αδειο ποιος θα το παρει::::::ε:;::::::
Άβαταρ μέλους
v@gelis
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Δημοσίευσηαπό mprizolas » Πέμ Δεκ 11, 2008 2:29 pm

Ναι έχεις ένα δίκιο στο θέμα του Service Book ....
Βέβαια εγώ ΔΕΝ σκοπεύω να το πουλήσω οπότε δεν με νοιάζει ...:oops:
mprizolas
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Επιστροφή στο Συνεργεία

arahova Κυρ Ιουν 15, 2025 10:32 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Ιουν 15, 2025 7:56 am Καλημέρα σας.
arahova Σάβ Ιουν 14, 2025 11:34 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Ιουν 14, 2025 7:21 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
arahova Παρ Ιουν 13, 2025 10:56 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Ιουν 13, 2025 6:41 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Πέμ Ιουν 12, 2025 6:38 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Ιουν 11, 2025 4:10 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Ιουν 11, 2025 6:48 am Καλημέρα σας.
arahova Τρί Ιουν 10, 2025 12:01 pm Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Ιουν 10, 2025 6:53 am Καλημέρα σας.
arahova Δευτ Ιουν 09, 2025 11:04 am Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλή φώτιση σε όλους.
antonis1627 Δευτ Ιουν 09, 2025 6:36 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.Χρόνια πολλά
antonis1627 Κυρ Ιουν 08, 2025 8:23 am Καλημέρα σας.
arahova Σάβ Ιουν 07, 2025 10:34 am Καλημέρα σε όλους και καλό τριήμερο.
antonis1627 Σάβ Ιουν 07, 2025 7:02 am Καλημέρα σας και καλό τριήμερο.
antonis1627 Παρ Ιουν 06, 2025 12:59 pm Τετάρτη 11-6-2025 πάμε για καφεδάκι στην Πεντέλη στον .
arahova Παρ Ιουν 06, 2025 10:03 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Ιουν 06, 2025 6:38 am Καλημέρα σας.
LEMON Πέμ Ιουν 05, 2025 7:51 am Καλημέρα σας πουλάκια μου
antonis1627 Πέμ Ιουν 05, 2025 6:39 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Ιουν 04, 2025 8:58 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Ιουν 04, 2025 6:45 am Καλημέρα σας.
arahova Τρί Ιουν 03, 2025 11:44 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Ιουν 03, 2025 6:36 am Καλημέρα σας.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης