jimsiv έγραψε: Αυτό που δεν μπορώ να εξηγήσω είναι πως δουλεύει το σύστημα υποβοήθησης τιμονιού και φρένων όσο το αμάξι κινείται με κάτω από 15χλμ με νεκρά και έχεις και φρένο και τιμόνι χωρίς να δουλεύει ο κινητήρας.
Σύμφωνα με τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου από το δικό μου ΝV.
H ηλεκτρική υποβοήθηση τιμονιού δεν έχει σχέση τόσο με το αν γυρίζει ο κινητήρας (με όποιο τρόπο) ή όχι
Η υποβοήθηση γίνεται από ένα μικρό ηλεκτροκινητήρα προσαρμοσμένο στην τιμόνι και την γραμαριέρα.
Το πόσο υποβοήθηση θα δίνεται κάθε φορά το ορίζει ο εγκέφαλος σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέγει.
Υπάρχουν αυτοκίνητα (όχι τα ΝV) που αν μόνο ανοίξεις τον γενικό διακόπτη (μίζα) το τιμόνι γυρίζει.
Ερχόμαστε στα φρένα. Από την στιγμή που γυρίζει ο κινητήρας (με τον όποιο τρόπο) γυρίζει και η αντλία υποπίεσης.
Μας επαρκεί ακόμα και αν δουλεύει ο κινητήρας ρελαντί (500 - 600 στρ.) για να έχουμε υποβοήθηση.
Στα παλαιότερα αυτοκίνητα παίρναμε την υποπίεση από την πολλαπλή εισαγωγής.
Ακόμα αν σταματήσει να γυρίζει ο κινητήρας, (σβήσει) έχουμε 2-3 πεταλιές υποβοήθηση για τα φρένα.
Μετά θέλει πολύ μεγαλύτερη δύναμη για "να ακούσουν τα φρένα"
Στα NV αν ο κινητήρας δεν λειτουργεί (γυρίζει) μέσον της καύσης βενζίνης, γυρίζει μέσον του ηλεκτροκινητήρα.
Γνωρίζω σε άλλα αυτοκίνητα, (νομίζω και στα NV) όταν λειτουργεί ο ηλεκτροκινητήρας, στις λίγες στροφές,
νεκρώνετε η συμπίεση στον κυρίως κινητήρα, προς διευκόλυνση του ηλεκτροκινητήρα.