Το Grand Vitara (5θυρο - 2008) αγοράστηκε με 5(και η ρεζέρβα) σιδερένιες ζάντες 16άρες και έχουν παρουσιάζει σε διάφορα σημεία σκουριά, ειδικά γύρω από τα μπουλόνια.
Στο διαδίκτυο βρίσκω τετράδα 17άρες ζάντες αλουμινίου, μεταχειρισμένες, "μανίσιες" με 200-250€, αλλά όπως μου είπαν φίλοι δεν θα ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι αν δεν τις δω από κοντά(για χτύπημα ή χειρότερα στραβή ζάντα) και αν δεν τις ελέγξει κάποιος που έχει γνώση.
Σε κατάστημα του Βόλου βρήκα 16άρες ζάντες αλουμινίου, μεταχειρισμένες, "μανίσιες" με 300€ σε πάρα πολύ κατάσταση.
Επίσης μπορώ να βάψω τις δικές μου σιδερένιες με ηλεκτροστατική βαφή στα 200€ ή βάψιμο με τον κλασικό τρόπο στα 100€.
Η χρήση του αυτοκινήτου είναι κυρίως σε άσφαλτο 90%, αλλά και στο εξοχικό 10% σε στρωμένο χωματόδρομο 700μ που τα τελευταία 200μ είναι πετρώδες το έδαφος. Επίσης το χειμώνα βουνό και χιονοδρομικό και το καλοκαίρι θα το πάω και σε μεγαλύτερους σε έκταση χωματόδρομους για να βγω σε μη οργανωμένες και απόμερες παραλίες.
Έχει έρθει και η ώρα να αλλάξω τα λάστιχά μου, οπότε θα ήθελα τη συμβουλή-πρότασή σας στο θέμα επισκευής- αλλαγής ζάντας καθώς και στην επιλογή του νέου ελαστικού.
Σας ευχαριστώ!