Οπως λεει και ο τιτλος: χθες το απογευμα το συστημα lpg τρελλαθηκε.
Χθες το μεσημερι επλυνα τον κινητηρα με το λαστιχο βρυσης, τελειωνοντας με την εγκατασταση σερβοφρενου και αντλιας φρενων.
Το βραδακι δοκιμασα την λειτουργια του κινητηρα πρωτα σε βενζινη και μετα σε lpg και ξανα σε βενζινη.
Σβηνοντας τον κινητηρα και αφαιρωντας το κλειδι ακουσα κατι περιεργα χοροπηδητα απο τους κεντρικους αεραγωγους και ψαχνοντας καταλαβα οτι προερχονταν απο τον χωρο του κινητηρα.
Προς μεγαλη εκπληξη διαπιστωσα οτι τα μπεκ lpg δουλευαν με σβηστο κινητηρα , βγαλμενο το κλειδι και επιλογη μονο βενζινης.
Ξαναβαλα 3 φορες μπροστα τον κινητηρα και επαιξα με την εναλλαγη επιλογης καυσιμου.
Τα ιδια, οποτε για να σταματησει εβγαλα τον πολο της μπαταριας.
Το απεδωσα στο πλυσιμο και το αφησα να το δοκιμασω σημερα, αλλα παλι τα ιδια.
Οποτε το πηρα ψαχνοντας . Αφαιρεσα τον εγκεφαλο και διαφορες φισες και τις περασα με σπρει επαφων.
Δεν ειδα καπου υγρασια και καποια στιγμη το ματι μου πηρε ενα ρελε βιδωμενο πανω στο αντιθετο φτερο, απο οτι τα ρελε και η ασφαλειοθηκη απο την suzuki.
Οποτε καταλαβα οτι αποτελει μερος του συστηματος lpg.
Τοποθετημενο αναποδα και χωρις καμια προστασια , υποπτευθηκα οτι μαλλον ειναι ο ενοχος.
Το ξεβιδωσα το αποσυνδεσα και εχω την ευλογη απορια, πως δουλευε ακομη το συστημα lpg .
Το καθαρισα με μικρα συρματοβουρτσακια δραπανου-ντριλ , με σπρει σκουριας και στο τελος εβαλα και σπρει επαφων.
Οταν το εβαλα πανω παλι τα ιδια ,αλλα σε λιγοτερο βαθμο. Το αφησα λιγο να στεγνωσει και το ξαναεβαλα και ολα δουλευουν καλα.
Εκανα δοκιμη και σε πορεια και δεν διαπιστωθηκε καποιο προβλημα.
Περιμενω αποψεις και σχολια και ξεκινω με το πρωτο σχολιο:
Ευτυχως επλυνα τον κινητηρα και παρολω που τον αφησα ωρες να στεγνωσει καλα, εμφανιστηκε ενα προβλημα , που θα εμφανιζονταν αμεσα στο μελλον και προλαβα και το αντιμετωπισα ή να φταιει κατι αλλο.
Το συστημα lpg ειναι brc του 2011 για κινητηρα V6.
Προφανως ειμαι σε αναζητηση σετ ποιοτικου ρελε και φισας και προφανως και προστασιας ρελε για να ειμαι σιγουρος.