PGP έγραψε:Δεν θέλει καμία πλακέτα. Κατευθείαν πάνω στα καλώδια των φώτων κλέβεις ρεύμα.
Καλησπέρα σε όλους! Έχω το Suzuki Vitara 1.6 VVT (μοντέλο LY) 2015-2018 παραγωγή και ετοιμάζομαι να κάνω ηλεκτρολογική σύνδεση για τον κοτσαδόρο (ο ίδιος ο κοτσαδόρος έχει ήδη τοποθετηθεί).
Ωραίο το κόλπο πάντως με την τραβέρσα.....εγω εβαλα απλα κάτο μικρά σκληρά σφουγγαράκια πάνω στον κοτσαδόρο. Μήπως έπρεπε να βάλω μεγάλο κομμάτι σφουγγάρι ?
Παρατήρησα ότι τα καλώδια στα πίσω φανάρια μπαίνουν απευθείας στα πλαστικά (όχι φις), οπότε δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω plug‑and‑play kit. (Το ξέρουμε όλοι!)
Στο τρέιλερ μπορεί να βάλω led φώτα αλλά μπορει και να εχει πυρακτώσεως (Τρέιλερ για σκαφάκι που περιμένω να μου παραδωθεί)
✔️ Όσοι έχετε τοποθετήσει κοτσαδόρο στο Vitara LY, βάλατε ηλεκτρονική πλακέτα απομόνωσης (module); Ή απλώς πήρατε σήματα από τα φανάρια με “κλέφτες”;
Δεν θέλω να προκαλέσω βλάβη στο BCM ή να ανάβει ένδειξη λάμπας στο καντράν. Αν μπορείτε, πείτε μου και τι πλακέτα χρησιμοποιήσατε (Erich Jaeger, AC TR‑07, κ.λπ.).
Ο Παναγιώτης ειπε οτι απο αντιπροσωπεία δεν έβαλαν τίποτα! Απλά με κλέφτες πήραν τα ρευματα - σήματα.
Οσο αναφορά την νομοθεσία ο δικός μου ειναι με βίδες αποσπώμενος .....θα έχω θέμα ?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε συμβουλή!
New Suzuki Vitara Gl+ 2WD Βενζίνη Cosmic Black Pearl Metallic
Πληροφορήθηκε ο Αριστοτέλης από κάποιον ότι μερικοί τον έβριζαν. Ο φιλόσοφος απάντησε: «Καθόλου δεν με νοιάζει. Όταν είμαι απών, δέχομαι ακόμα και να με μαστιγώνουν».
Σε μια ομαδα στο facebook μου απάντησε κάποιος οτι σε Mild Hybrid Allgrip 2021 του έβαλαν πλακέτα. Αλλά οντως σε μοντέλα του 2015 εως 2019 δεν έχουν θέμα οπως λέτε.
Τονυ στις προηγούμενες σελίδες λένε να βάζανε φελιζολ ανάμεσα στον κοτσαδόρο και στον πλαστικό προφυλακτήρα. Εγω μιμήθηκα τα μικρά σφουγγαράκια της τραβέρσας και έβαλα 4 κομματάκια στο κάθετο σίδερο του κοτσαδόρου.
Αρα πλέον που το τοπίο ειναι καθαρο. Να πάρω κλέφτες καλωδίων, πόσα mm2 πρέπει να είναι? Επίσης για το καλώδιο της γείωσης σκέφτηκα να βιδώσω εκει που ήταν μια βίδα της τραβέρσας ή να πάρω γείωση απο τα καλώδια της γείωσης απο τα φανάρια?
Νομιζω αυτα .....
Πληροφορήθηκε ο Αριστοτέλης από κάποιον ότι μερικοί τον έβριζαν. Ο φιλόσοφος απάντησε: «Καθόλου δεν με νοιάζει. Όταν είμαι απών, δέχομαι ακόμα και να με μαστιγώνουν».
Στις προηγούμενες σελιδες αν διαβασεις στις συζητήσεις
Ίσως θα μπορούσε να μπει φελιζολ αλλά: α) δεν το σκέφτηκα β) θα είχα θέμα με το πως να το στηρίξω στον κοτσαδόρο γ) η τραβέρσα, που την είχα βγάλει αρχικά περνώντας τον κοτσαδόρο, δεν μου άρεσε να στέκεται στη γωνία και να με κοιτάει δ) αν και όταν το πουλήσω δεν θα βγάλω τον κοτσαδόρο. Αρκετό μπελά είχα να τον βάλω. Πάντως η σκέψη σου είναι καλή αν και νομίζω στην εταιρεία όταν περνούν κοτσαδόρο ούτε τη μανίσια τραβέρσα χρησιμοποιούν, ούτε φελιζολ βάζουν. Διορθώστε με αν κάνω λάθος!!!
Τονυ για τα καλώδια στα φανάρια και τα χρώματα έχεις ηδη μελετήσεις ποιο χρώμα ειναι τι? Για να μην ψαχνω?
Εχεις δίκιο Τόνυ. Εγώ πήρα αυτό το για την καλωδιώση.....το περιμένω ωστε να δώσω και ρευμα.