από Dim77 » Τρί Αύγ 15, 2023 11:02 pm
Ειχαμε 3 GPS στην οικογένεια. 1 Garmin και 2 MLS...
Τα MLS ήταν τα πιο πεταμένα λεφτά που έδωσα...τραγική λειτουργία και χάρτες για 2 χρόνια μόνο.
Το garmin παίζει να δουλεύει ακόμα μετά από 15 χρόνια και παίρνει αναβαθμίσεις εφόρου ζωής. Έχω να το ανοίξω από το 2015 βέβαια.
Γιατί δε χρησιμοποιείς ένα παλιό κινητό στο οποίο μπορείς να φορτώσεις, Google maps, Here we go (πρώην Here maps) και φυσικά κάποιο πρόγραμμα Garmin-sygic-tomtom ότι σου αρέσει αγορασμένο.
Το here maps εντωμεταξύ, κάνεις εγγραφή δωρεάν και έχεις χάρτες offline με ανανεώσεις για πάντα.
Το ίδιο και ένα άλλο πρόγραμμα, το magic maps αν θυμάμαι καλά με offline χάρτες δωρεάν.
Αν δεν έχεις παλιό κινητό, πάρε ένα φτηνό 2ο με 100 ευρώ και όσο κοστίσει το έξτρα πρόγραμμα αν θες sygic-tomtom-garmin κλπ...και θα έχεις 3-4 διαφορετικά προγράμματα διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή.
Όπου και να είσαι εντωμεταξύ με μια sim με δεδομένα, έχεις και τους google maps...
Εγώ έχω χρόνια Google maps-here we go και magic (που μια-δυο φορές το έχω ανοίξει να δώ αν δουλεύει). Αφού πέταξα τα MLS και το Garmin δε ξέρω καν που είναι...
Πριν 10 χρόνια περίπου είχα κάνει και ένα μεγάλο ταξίδι στο εξωτερικό με τη λύση του 2ου κινητού όπου είχα περάσει και ένα άλλο πρόγραμμα το Navigon αν θυμάμαι καλά που ήταν τα κορυφαία μαζί με το Sygic. Με είχε εξυπηρετήσει και αυτό άψογα. Απλά δε το είχα αγοράσει και δε το ξαναχρησιμοποίησα.
Δεν υπάρχει λόγος να πάρεις σκέτο GPS...Εντωμεταξύ ένα κινητό από 2020 και έπειτα δεν έχει κανένα θέμα με το σήμα των δορυφόρων.
Αν ακολουθήσεις αυτή τη λύση του 2ου κινητού εκτός των Googlemaps και Here we Go (Offline και δωρεάν), Magic Maps(επίσης offline και δωρεάν), βάλε αγορασμένο και το Sygic, tomtom, ή αν έχει η Garmin δε θυμάμαι πως το λένε.
Μη προτιμήσεις το iGo, το αγόρασα αναγκαστικά στην Android οθόνη στο Auris που έχω για καθημερινό και το έσβησα, δε μου άρεσε καθόλου και πρόπερσι στην Ανατολική Αττική με τις φωτιές με κρέμασε άσχημα, αλλά ευτυχώς είχα και HERE we GO.
Επιπλέον με το δευτερο κινητό, μπορείς να το συνδέσεις και στο Bosch του Vitara με AA, και να βλέπεις από την οθόνη του...
Δε νομίζω ότι πλέον δοκιμάζονται στην πράξη τα σκέτα GPS. Δεν υπάρχει λόγος.
Ακόμα και οι ταξιτζήδες, ένα ταμπλετ έχουν κολλήσει στο παρμπρίζ, με 2-3 χάρτες και βασικά GoogleMaps πάνω...
Αυτό που έγραφες ότι και ο GMaps σε στέλνει για βρούβες συμβαίνει με όλα...
Το Here, έχει και σελίδα με χάρτες κανονικά, στο pc όπου συνδέεσαι με τον δωρεάν λογαριασμό σου, σχεδιάζεις ότι θέλεις και το έχεις και σε όλες τις συσκευές σου που το έχεις περασμένο.
Και φυσικά ότι και να συμβεί, πάντα μεταφέρεις τους λογαριασμόυς σου δωρεάν και αγορασμένα στο επόμενο 2ο κινητό (και το πρώτο) και τα έχεις για πάντα.