Κανόνες Εκδρομών του Vitara Club!

Ενημερωθείτε για τον τρόπο διοργάνωσης μιας εκδρομής και διαβάστε τους Κανόνες που πρέπει να τηρούνται

Κανόνες Εκδρομών του Vitara Club!

Δημοσίευσηαπό admin » Πέμ Ιαν 20, 2011 12:35 am

Κανόνες εκδρομών vitaraclub.gr


1. Πριν την εκδρομή - προετοιμασία του αυτοκινήτου


Ελαστικά

Ελέγξτε την κατάσταση και την πίεση των ελαστικών και της ρεζέρβας.
(Μην χαμηλώσετε την πίεση των ελαστικών κατά την πορεία σε άσφαλτο. Αυτό θα γίνει, για όποιον το θέλει, ακριβώς πριν την είσοδο στο χώμα).


Ρεζερβουάρ καυσίμου

Γεμίστε το ρεζερβουάρ με βενζίνη και LPG-όσοι έχετε, πριν φτάσετε στο σημείο του ραντεβού.
(Εάν η ασφάλτινη διαδρομή έως την έναρξη της πορείας στο βουνό είναι μεγάλη, ο εκάστοτε συντονιστής/οργανωτής της εκδρομής υποχρεούται να φροντίζει/ενημερώνει για στάση σε βενζινάδικο προς υποχρεωτικό ανεφοδιασμό ΟΛΩΝ των οχημάτων, με ποσότητα ανάλογη του είδους/φύσης της εκδρομής).


Εξοπλισμός (προσωπικός & οχήματος)

Ελέγξτε τον εξοπλισμό σας, τόσο ως προς την επάρκεια όσο και ως προς την κατάστασή του!

Υποχρεωτικός εξοπλισμός που πρέπει να έχει ένα όχημα για την συμμετοχή του σε εκδρομή είναι:
- Γάντια εργασίας
- Ιμάντας ρυμούλκησης 7-9m ελαστικός ή κοινός (προτείνεται να είναι ικανότητας έλξης από 7-9tn και άνω) και 2 σύνδεσμοι τύπου Ω (προτείνεται να είναι διάστασης 3/4", ικανότητας έλξης 4tn)
- Τάκο για στερέωση του γρύλου ανύψωσης σε σαθρό έδαφος
- Συσκευή ραδιοεπικοινωνίας οχήματος ή φορητή, CB ή ζεύγος PMR. (Όσοι έχουν CB το κανάλι επικοινωνίας του vitaraclub.gr είναι το 29 FM ή AM ανάλογα την απαίτηση του κονβόι. Όσοι έχουν ζεύγος PMR θα δίνουν το ένα σε κάποιο αυτοκίνητο που έχει CB για να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ όλου του κονβόι)
- Μποτάκια ορειβατικά, αδιάβροχα και γενικώς ρούχα κατάλληλα για τις συνθήκες του μέρους της εκδρομής
- Σακούλες σκουπιδιών (για σκουπίδια ή για λερωμένα ρούχα ή εξοπλισμό)
- Αντιολισθητικές αλυσίδες (στις εκδρομές κατά την περίοδο Δεκέμβριο έως και Μάρτιο)
- Οτιδήποτε άλλο απαιτείται από τον συντονιστή/οργανωτή της εκδρομής, κατά την ανακοίνωση αυτής

Προαιρετικός εξοπλισμός:
- Φτυάρι-τσάπα-αξίνα
- Γάντια πετρελαίου (εργασίας αδιάβροχα)
- Λινάτσα κατάλληλων διαστάσεων για εργασία ελέγχου/συντήρησης ξαπλωμένος κάτω από το όχημα
- Αντλία αέρα (είτε ηλεκτρική είτε ποδοκίνητη) για φούσκωμα των ελαστικών
- Μανόμετρο ελέγχου πίεσης των ελαστικών
- Εργάτης εγκατεστημένος στο όχημα, με συντηρημένο τον κινητήρα του και με έλεγχο της κατάστασης του σχοινιού/συρματόσχοινου για τυχόν επικίνδυνες εκδορές
- Οτιδήποτε άλλο απαιτείται από τον συντονιστή/οργανωτή της εκδρομής, κατά την ανακοίνωση αυτής


Φόρτωμα του οχήματος

Η κατανομή θα πρέπει να είναι όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται.
(Τα βαριά φορτία μπαίνουν στο μέσον του οχήματος γιατί αλλιώς επηρεάζουν αρνητικά την πρόσφυση των εμπρός τροχών (υποστροφή). Το ίδιο ισχύει και για φόρτωμα στη σχάρα όπου επίσης δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο και να μην ανεβάζει το κέντρο βάρους του οχήματος)


2. Σημείο ραντεβού

Η ώρα άφιξης στο σημείο ραντεβού καθώς και η ώρα αναχώρησης για την εκδρομή ορίζονται από τον συντονιστή/οργανωτή της εκδρομής, κατά την ανακοίνωση αυτής.

Φροντίζουμε να είμαστε στο σημείο του ραντεβού την ώρα που προβλέπεται και η δυνατόν να είμαστε 10-15min νωρίτερα.

Κατά την έναρξη της πορείας από το σημείο του ραντεβού, ο συντονιστής/οργανωτής της εκδρομής ορίζει πιο όχημα θα είναι το τελευταίο (σκούπα). Τα υπόλοιπα οχήματα ενδέχεται να διαταχθούν και αυτά με την απαραίτητη σειρά κατόπιν οδηγιών του συντονιστή/οργανωτή της εκδρομής, ανάλογα με τον εξοπλισμό που έχουν (μέσα επικοινωνίας κλπ). Η σειρά αυτή διατηρείται και δεν επιτρέπεται να αλλάξει.


3. Οδήγηση στο δρόμο – πορεία προς το σημείο της εκδρομής

Τηρούμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας! Κάθε οδηγός είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τις πράξεις του!

Ο συντονιστής/οργανωτής της εκδρομής καθώς και το Vitaraclub.gr δεν έχει καμία ευθύνη για πιθανή πρόκληση ζημιάς (υλική ή και σωματική) σε περίπτωση ατυχήματος.


Δεν κινούμαστε στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ).

Δεν οδηγούμε σε κατάσταση μέθης! Ζητάμε από έτερο συνοδηγό να αναλάβει την οδήγηση ακόμα και αν αισθανόμαστε απλά σωματική κούραση!

Όλοι οι επιβαίνοντες στα οχήματα (οδηγοί-συνοδηγοί-επιβάτες) φοράνε ΠΑΝΤΑ τις ζώνες ασφαλείας.

Όταν κινούμαστε στην άσφαλτο, φροντίζουμε να μην παρακωλύουμε την κυκλοφορία, αφήνοντας αρκετό κενό ανάμεσα στα αυτοκίνητα και οδηγώντας πάντα στη δεξιά λωρίδα ακολουθώντας την ταχύτητα που τηρεί ο συντονιστής/οργανωτής της εκδρομής.

Τυχόν προσπέραση που γίνεται από άλλο όχημα, εκτός της εκδρομικής ομάδας, δεν πρέπει να εμποδίζεται!

Η συμπεριφορά μας προς τα άλλα οχήματα πρέπει να είναι κόσμια, ευγενής και να αποφεύγουμε τις προστριβές σε κάθε περίπτωση οποιοσδήποτε και να έχει το φταίξιμο!

Δεν ανάβουμε τους προβολείς (μπάρες κλπ). Για σινιάλο χρησιμοποιούμε μόνο τη μεγάλη σκάλα φωτισμού του οχήματος.

Απαγορεύονται οι ανούσιες προσπεράσεις μεταξύ των οχημάτων που συμμετέχουν στην εκδρομή, είτε στο δρόμο είτε σε στάση σε φανάρι (π.χ. για να συνομιλήσουμε με άλλο όχημα από το παράθυρο… για αυτό υπάρχουν τα CB)

Απαγορεύεται η απόρριψη οποιουδήποτε αντικειμένου στο δρόμο!

Αν χρειαστεί στάση επί της ασφάλτου, επιλέγεται από τον συντονιστή/οργανωτή της εκδρομής κατάλληλο μέρος (πάρκινγκ). Εκεί φροντίζουμε όλοι να εξυπηρετήσουμε τυχόν σωματικές μας ανάγκες, να πάρουμε καφέ, ξηρά τροφή κλπ.

Αν χρειαστεί επείγουσα στάση επί της ασφάλτου, τότε ορίζεται μόνο ένα ή δύο έτερα οχήματα (ανάλογα την περίπτωση) που βρίσκονται είτε έμπροσθεν είτε όπισθεν του οχήματος που πρέπει να σταματήσει και μόνο αυτά θα σταματήσουν στη ΛΕΑ, τηρώντας ΠΑΝΤΑ τον ΚΟΚ (σήμανση με τρίγωνο σε απόσταση τουλάχιστον 100m κλπ). Τα υπόλοιπα αυτοκίνητα είτε θα συνεχίσουν την πορεία τους, είτε θα οδεύσουν προς το πλησιέστερο πάρκινγκ όπου και θα αναμένουν σχετικές οδηγίες ανάλογα με την περίπτωση.

Δεν αφήνουμε ΠΟΤΕ όχημα με βλάβη, μόνο του στο δρόμο!

Εάν ο συντονιστής/οργανωτής της εκδρομής κάνει λάθος και χάσει κάποια έξοδο, απαγορεύεται η αναστροφή ή η οπισθοπορεία. Θα επιλεγεί η συντομότερη επόμενη έξοδος για την επιστροφή στην σωστή πορεία.

Σε οδήγηση εντός χωριών, τηρούμε χαμηλή ταχύτητα και δεν ενοχλούμε τους περίοικους.


4. Κατά την διάρκεια της εκδρομής

Η παρουσία μας στο βουνό πρέπει να είναι διακριτική, χωρίς υπερβολές, ιδιαίτερα όταν κινούμαστε κοντά σε κατοικημένες περιοχές ή υπάρχουν κοντά και άλλοι εκδρομείς (περιπατητές-ποδηλάτες-εντούρο-atv κλπ)

Φροντίζουμε να μην αφήνουμε πίσω μας τίποτε άλλο παρά μόνο την καλύτερη εικόνα ως club για τους περίοικους αλλά και για το ίδιο το περιβάλλον.

Δεν επιβαρύνουμε το περιβάλλον στις περιοχές που επισκεπτόμαστε με σκουπίδια ή άλλα αντικείμενα. Έχουμε ΠΑΝΤΑ μαζί μας σακούλες σκουπιδιών, τις οποίες τις αποθέτουμε στο πλησιέστερο κάδο που θα βρούμε κατά το τέλος της εκδρομής μας.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται όταν κινούμαστε σε σηματοδοτημένες οικολογικά ιδιαίτερες ή ευαίσθητες περιοχές (πχ δίκτυo natura, εθνικοί δρυμοί κλπ).

Δεν οδηγούμε σε σπαρμένο έδαφος, είτε αυτό είναι σηματοδοτημένος αγρός, είτε όχι!

Δεν σκαρφαλώνουμε με τις ρόδες του αυτοκινήτου στους κορμούς των δέντρων.

Σε περίπτωση χρήσης ενός δέντρου για ρυμούλκηση με εργάτη χρησιμοποιούμε ΠΑΝΤΑ ιμάντα φαρδύ για προστασία του κορμού του δέντρου

Δεν καταστρέφουμε τα μικρά δέντρα. Αν απαιτηθεί να περάσουμε, επιλέγουμε την ελάχιστη δυνατή καταπόνηση (π.χ. οδήγηση από πάνω, στο κέντρο του οχήματος, ώστε να μην σπάσει ο κορμός τους)

Κατά την πορεία της ομάδας στο βουνό:
- Κατά την έναρξη της πορείας στο βουνό (συνήθως μετά την στάση για ξεφούσκωμα των ελαστικών), ο συντονιστής/οργανωτής της εκδρομής ορίζει πιο όχημα θα είναι το τελευταίο (σκούπα). Τα υπόλοιπα οχήματα ενδέχεται να διαταχθούν και αυτά με την απαραίτητη σειρά κατόπιν οδηγιών του συντονιστή/οργανωτή της εκδρομής, ανάλογα με τον εξοπλισμό που έχουν (εργάτης, ποιότητα ιμάντων, ποιότητα ελαστικών, εμπειρία οδηγών κλπ). Η σειρά αυτή διατηρείται και δεν επιτρέπεται να αλλάξει.
- Κανένα όχημα δεν παρεκκλίνει της πορείας που έχει χαράξει ο συντονιστής/οργανωτής της εκδρομής, εκτός και αν πρώτα συνεννοηθεί μαζί του
- Επειδή τα μέσα επικοινωνίας (CB, pmr) ενδέχεται να μην έχουν καλή ποιότητα (στροφές, βουνοπλαγιές, ποιότητα κεραίας κλπ), όπως επίσης ενδέχεται και να μπερδέψουν τον οδηγό που ρωτάει προς τα που να στρίψει, ΟΛΑ τα αυτοκίνητα ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ διασταύρωση να αναμένουν να δουν από τον καθρέπτη τους το από πίσω όχημά τους και μετά στρίβουν! Έτσι είμαστε βέβαιοι ότι ο από πίσω μας, έχει δει οπτικά προς τα που στρίψαμε! (π.χ. στρίψε αριστερά στη διασταύρωση - σε πια διασταύρωση όμως? στην 1η ή στη 2η? και πως μπορεί να ξέρει αυτός που δίνει την οδηγία "στρίψε εκεί", που ακριβώς βρίσκεται αυτός που λαμβάνει την οδηγία και τελικά δεν τον στείλει αλλού???)
- Ο συντονιστής/οργανωτής της εκδρομής, έχει μεν (αρχικά) υπολογίσει μια μέση ταχύτητα της ομάδας ώστε να βγει μια συγκεκριμένη διαδρομή σε συγκεκριμένο περίπου χρόνο, πλην όμως αυτού, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να λαμβάνει υπόψη του διάφορους παράγοντες όπως είναι η εμπειρία των υπόλοιπων οδηγών, η ποιότητα του εδάφους (κροκάλα κλπ), η κατάσταση των οχημάτων της ομάδας, όπως επίσης και το γεγονός ότι κάποιος οδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί το 4x4 του και ως καθημερινό οικογενειακό όχημα και όπως είναι φυσικό να θέλει να το προστατεύσει από ανούσια καταπόνηση (π.χ. να τρέχει ανεξέλεγκτα σε κροκάλες για να "βγει" το χρονοδιάγραμμα). Αν κριθεί αναγκαίο, η διαδρομή μπορεί να αλλάξει ανάλογα των παραπάνω παραγόντων. Σε κάθε περίπτωση ο συντονιστής/οργανωτής της εκδρομής θα πρέπει να "φιλτράρει" όλους αυτούς τους παράγοντες, ώστε τελικά να βγαίνει ένα όμορφο αποτέλεσμα για ΟΛΗ την παρέα

Σε περίπτωση κατασκήνωσης:
- Για να ανάψουμε φωτιά δεν κόβουμε κλαδιά από υγιή δέντρα, παρά μόνο μαζεύουμε ότι έχει πέσει στο έδαφος
- Το σημείο της φωτιάς το επιλέγουμε ώστε να είναι μακριά από δέντρα ή θάμνους
- Απαγορεύεται το άναμμα φλόγας κατά την αντιπυρική περίοδο, σύμφωνα με τις ισχύοντες πυροσβεστικές διατάξεις
- Έχουμε πάντα μαζί μας τουλάχιστον 2-3 πυροσβεστήρες πλησίον του σημείου της φωτιάς, είτε έξω είτε μέσα στα πλησιέστερα οχήματα, έχοντας φυσικά γνώση για το που βρίσκονται μέσα σε κάθε όχημα
- Απαγορεύεται ρητά η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ! Είναι επικίνδυνο για τον ίδιο (υποθερμία-πνιγμό κατά τον ύπνο), αλλά και για όλη την υπόλοιπη ομάδα!
- Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο χώρο.
- Δεν αφήνουμε αποφάγια με την δικαιολογία/ελπίδα ότι αυτά θα φαγωθούν από ζώα του δάσους. Πιθανόν έτεροι εκδρομείς να έρθουν την άλλη μέρα στο ίδιο σημείο!
- Κατά την αποχώρησή μας από την κατασκήνωση φροντίζουμε να βεβαιωθούμε ότι έχει σβήσει πλήρως η φωτιά (με χώμα ή νερό).

Είναι καθήκον όλων μας να τηρούμε τους κανόνες και να προστατεύουμε τη φύση, για να τη χαίρονται και οι επόμενες γενιές!


5. Κατά την επιστροφή από την εκδρομή

Κατά την έξοδό μας από το χώμα και πριν την είσοδό μας στην άσφαλτο, σταματάμε και ελέγχουμε το όχημα για τυχόν βλάβες.

Ελέγχουμε την πίεση των ελαστικών και συμπληρώνουμε αν απαιτείται. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με κάποια αντλία αέρα επί τόπου, είτε στο πλησιέστερο βενζινάδικο. Η οδήγηση στην άσφαλτο με μειωμένη πίεση είναι επικίνδυνη τόσο για τα ελαστικά μας, όσο και για εμάς τους ίδιους!

Φροντίζουμε το συντομότερο δυνατόν να έχουμε «καθαρίσει» τις περιττές λάσπες από τις ρόδες του οχήματός μας. Η οδήγηση με λάσπες στην Ε.Ο. είναι επικίνδυνη για τους άλλους οδηγούς.

Κατά την πορεία της ομάδας στην άσφαλτο, ισχύουν οι ίδιοι κανόνες με αυτούς που τηρούνται κατά την έναρξη της εκδρομής στην αρχή της ημέρας.


6. Ανάρτηση φωτογραφιών/βίντεο από την εκδρομή

Φροντίζουμε να μην αναρτούμε υλικό (φωτογραφίες ή βίντεο) σε κοινή θέα στο διαδίκτυο από τις εξορμήσεις μας, το οποίο ενδέχεται να προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα και να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις στην κοινή γνώμη για το vitaraclub.gr αλλά και για τον κλάδο των 4x4 γενικότερα!

Μην ξεχνάμε ότι αρκεί μια και μόνο τέτοια πράξη για να μας στιγματίσει όλους και να αμαυρώσει την καλή εικόνα που θέλουμε και πρέπει να βγάζουμε προς τα έξω. Οποιαδήποτε τέτοια ανάρτηση θα αφαιρείται από την ΟΔΣ του vitaraclub.gr άνευ προειδοποίησης!
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
 
Δημοσιεύσεις: 98
Εγγραφή: Τετ Απρ 23, 2008 2:08 pm

Re: Κανόνες Εκδρομών του Vitara Club!

Δημοσίευσηαπό admin » Πέμ Ιαν 20, 2011 12:35 am

Αγαπητοί φίλοι και συμφορουμίστες,

η «ιντερνετική» παρέα μας όχι μόνο μεγάλωσε, αλλά απέκτησε όλο και περισσότερα ενεργά μέλη!!
Όλο και περισσότεροι λοιπόν, έχουν την διάθεση να συμμετάσχουν στις εκδρομές και τις εξορμήσεις μας, που είναι και ένας από τους σπουδαιότερους λόγους της ύπαρξης αυτού του Club!
Εκδρομές οργανώνονται, όπως βέβαια γνωρίζετε, τόσο από την Διαχείριση του Club όσο και από τα μέλη μας, με μεγάλη επιτυχία κατά κοινή ομολογία!

Οι εκδρομές που οργανώνονται μέσα από το Vitaraclub.gr απευθύνονται στα μέλη του club και μόνο!! Αν κάποιος θέλει να φέρει κάποιο φίλο του μαζί, μπορεί αλλά μόνο στο δικό του αυτοκίνητο! Το να φτιάξουμε ένα convoy από άτομα που δεν έχουν μπει στη διαδικασία να γίνουν μέλη δεν το θέλουμε και δεν το χρειαζόμαστε!

Αυτή η επιτυχία, ως επακόλουθο, οδήγησε στην αύξηση του αριθμού των επιθυμούντων να συμμετάσχουν στις εκδρομές. Έτσι, μοιραία, οδηγηθήκαμε πολλές φορές στην αδυναμία των εκάστοτε οργανωτών να τους συμπεριλάβουν όλους στις εκδρομές που ανεβάζουν στο forum! Όπως αντιλαμβάνεστε, μια εκδρομή δεν είναι δυνατόν να έχει άπειρο (θεωρητικά) αριθμό συμμετεχόντων, καθώς θα ήταν αδύνατο να οργανωθεί και να διεξαχθεί σωστά και με επιτυχία!

Είναι επίσης γνωστό ότι ο εκάστοτε οργανωτής εκδρομής, έχει την “υποχρέωση” να προδιαγράψει τις απαιτήσεις που πρέπει να πληρούν τα οχήματα που πρόκειται να συμμετάσχουν σ' αυτήν, ανάλογα με το τερέν στο οποίο θα κινηθούν. Έτσι λοιπόν οι επιθυμούντες τη συμμετοχή, αφού πρώτα βεβαιωθούν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο οργανωτής, πρέπει συνήθως να βιαστούν για να προλάβουν να δηλώσουν συμμετοχή! (Αυτό ισχύει φυσικά για τις εκδρομές που τίθεται περιορισμός στο μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων οχημάτων).

Οι κανόνες των εκδρομών, όπως ήδη γνωρίζετε, διευθετούν μερικές λεπτομέρειες και κατά βάση διευκρινίζουν τα της διεξαγωγής των εκδρομών, ώστε αυτές να διεξάγονται όσο το δυνατόν απροβλημάτιστα. Παρόλα αυτά, δεν καλύπτουν τα πάντα!

Επειδή λοιπόν θέλουμε το προφανές, να έχουν δηλαδή όλοι ίσες ευκαιρίες συμμετοχής στις εκδρομές και να μην υπάρχουν παρανοήσεις και παρεξηγήσεις (που κάποιες φορές στο παρελθόν δεν αποφύγαμε), διευκρινίζουμε ότι:

1. Οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν σε εκδρομή θα πρέπει να δηλώσουν οι ίδιοι την συμμετοχή τους και όχι να δηλώνει τη συμμετοχή τους άλλο μέλος και βάζοντας την σε αριθμιτικη σειρά στη λίστα συμμετοχών . Τέτοιες συμμετοχές θα ακυρώνονται από την Διαχείριση.
Αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιες φορές, κάποια μέλη μπορεί να αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν το internet, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να γίνουν εξαιρέσεις.

2. Οι οργανωτές εκδρομών είναι υποχρεωμένοι πριν την αναχώρηση να ελέγχουν εάν τα οχήματα πληρούν τις προδιαγραφές που οι ίδιοι έθεσαν και να μην επιτρέπουν τη συμμετοχή όσων δεν τις πληρούν. Είναι λυπηρό και αντιδεοντολογικό, κάποιοι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, αλλά αποκλείστηκαν από την εκδρομή γιατί δεν πληρούσαν μια προϋπόθεση, να βλέπουν μετέπειτα στις φωτογραφίες και τα βίντεο ότι συμμετείχε τελικά όχημα που δεν πληρούσε τις προδιαγραφές.
Η Διαχείριση θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να επιπλήξει δημόσια τον οργανωτή της εκδρομής, εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν τηρεί τα παραπάνω.
Είναι σημαντικό να τηρούμε τα όσα λέμε και γράφουμε, ειδικά όταν βρισκόμαστε στη θέση του οργανωτή! Ο σεβασμός των μελών και η αξιοπιστία μας σαν άνθρωποι και σαν club είναι κάτι που βρίσκεται καθημερινά υπό κρίση και πρέπει να δίνουμε μάχη για να τα διατηρήσουμε. Μην ξεχνάμε ότι μας διαβάζει πολύς κόσμος και βγάζει τα συμπεράσματά του!!

3. Όντας σε κονβόι εκτός δρόμου, αν για σοβαρό λόγο υπάρχει ανάγκη να προσπεράσουμε προπορευόμενα οχήματα του κονβόι, πρέπει, πριν την ενέργεια αυτή, να ενημερωθεί η «κεφαλή» καθώς και όλα τα προπορευόμενα οχήματα ότι επίκειται προσπέραση. Η «κεφαλή» επιλέγει σημείο της διαδρομής όπου μπορεί να γίνει προσπέραση (πλατύτητα δρόμου, ει δυνατόν ευθεία, βατότητα), ενημερώνει όλα τα οχήματα να μειώσουν ταχύτητα και η προσπέραση γίνεται με χαμηλή ταχύτητα, ώστε να μην προκληθούν ζημιές στα διπλανά οχήματα από εκτίναξη πετρών, κλπ. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να κινούμαστε σε ευθεία και όχι να κάνουμε ελιγμούς κατά την πορεία, καθώς επίσης και να είμαστε σίγουροι ότι είμαστε συντονισμένοι και ακούμε τις οδηγίες που δίνονται από την «κεφαλή» μέσω των ραδιομέσων.

4. Ως γνωστόν, ο εκάστοτε οργανωτής έχει την υποχρέωση να δημοσιεύει ένα πλάνο για την εκδρομή του. Σε αυτό το πλάνο θα πρέπει να αναφέρονται υποχρεωτικά τα εξής ελάχιστα:
  α. τόπος συνάντησης και ώρα αναχώρησης,
  β. προϋποθέσεις συμμετοχής οχημάτων (ανάλογα με το τερέν που θα κινηθούν),
  γ. τόποι διανυκτέρευσης (στις περιπτώσεις που προβλέπεται και αν υπεύθυνος γι’ αυτό αναλαμβάνει να είναι ο οργανωτής),
  δ. φαγητό (είτε υπαίθρια, είτε σε ταβέρνα),
  ε. υπολογιζόμενη ημέρα και ώρα επιστροφής (τουλάχιστον για τις περιοχές που γνωρίζει και που αφορούν την πλειοψηφία των συμμετεχόντων).
  Επιθυμητή επίσης είναι και η παράθεση περαιτέρω πληροφοριών, όπως λ.χ. χάρτης περιοχής εκδρομής, διαδρομές που θα ακολουθηθούν, γενικότερες πληροφορίες για τα αξιοθέατα/μνημεία/φυσικά στοιχεία που θα επισκεφτούν, κλπ. Επίσης, αν πριν την εκδρομή δεν έχει διεξαχθεί «διερευνητική», ο οργανωτής είναι απαραίτητο να χαρακτηρίσει την εκδρομή ως «διερευνητική» ή «εξερευνητική», ώστε να το θέσει εκ των προτέρων υπόψιν των ενδιαφερομένων.

5. Οι επιθυμούντες τη συμμετοχή σε μια εκδρομή, αφού πρώτα βεβαιωθούν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο οργανωτής, συμπληρώνουν την συμμετοχή τους οι ίδιοι και είναι αυτονόητο ότι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη, σε ότι αφορά ενδεχόμενη πρόκληση βλάβης ή ατυχήματος από δικές τους αποκλειστικά ενέργειες ή/και τρίτων («ξένων» ως προς την εκδρομή) και ουδεμία ευθύνη φέρει ο οργανωτής της εκδρομής.

6. Καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής σεβόμαστε το περιβάλλον το οποίο μας φιλοξενεί και θα θέλαμε ιδιαίτερα να εφιστήσουμε την προσοχή στα εξής:
  α. δεν προκαλούμε ρύπανση (σκουπίδια) και μόλυνση (π.χ. απόρριψη υγρών αυτοκινήτου κλπ) σε καμία περίπτωση! Αν σε έκτακτη ανάγκη (π.χ. διαρροή λαδιών) αυτό είναι αναπόφευκτο, λαμβάνουμε το δυνατόν βέλτιστα μέτρα για την ελαχιστοποίηση ή απαλοιφή της μόλυνσης (π.χ. αφαίρεση του μολυσμένου από λάδια χώματος και απομάκρυνσή του σε νάυλον σακούλα, χρήση απορροφητικών πανιών, χαρτιών, κλπ.).
  β. κατά τη διάρκεια στάσης του κονβόι δεν σταθμεύουμε όπου βρούμε, αλλά προτιμούμε τη δεξιά πλευρά του δρόμου όπου κινούμαστε.
  γ. Για το λεγόμενο «παιχνίδι» πρέπει να επιλέγονται ανοιχτοί χώροι με λάσπη ή απλό χώμα και μόνον και όχι σπαρμένα αγροτεμάχια, πεδία πανίδας και χλωρίδας (ιδίως αν υπάρχουν σπάνια είδη ή που δύσκολα ανακάμπτουν), λίμνες, ποτάμια, κλπ. Εφιστούμε την προσοχή για εγκράτεια και σύνεση του κάθε ενός ατομικά. Η λέξη «κάγκουρας» δεν μας αρμόζει!
  δ. Στην περίπτωση που η εκδρομή διεξάγεται σε (ή το κονβόι διέρχεται από) Εθνικό Δρυμό, Εθνικό Πάρκο, περιοχές ενταγμένες στο δίκτυο Natura 2000, κλπ προστατευόμενες περιοχές, η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται μόνο από το υφιστάμενο οδικό δίκτυο (δασικοί δρόμοι).
  ε. Στην περίπτωση πολλών οχημάτων καλό είναι ο οργανωτής να υποδεικνύει τον χώρο και τρόπο στάθμευσης με γνώμονα τη λιγότερη δυνατή όχληση στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και στους συμμετέχοντες. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του.

Αντιλαμβάνεστε και αντιλαμβανόμαστε ότι πολλά από τα παραπάνω είναι αυτονόητα και «άγραφοι κανόνες», αλλά δυστυχώς η ανάγκη να αποτυπωθούν και γραπτώς ήταν αναπόφευκτη, προκειμένου να μην υπάρχουν παρανοήσεις, παρερμηνείες και παρεξηγήσεις στο μέλλον :!: :!:

Τα παραπάνω αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των κανόνων των εκδρομών του VitaraClub.gr και έχουν άμεση εφαρμογή.

Να είμαστε όλοι γεροί να συνεχίσουμε να δίνουμε την εξαιρετική παρουσία μας στα Ελληνικά βουνά, όπως μέχρι τώρα!!! :!:

Aπό την ομάδα Διαχείρισης - Συντονισμού του Vitaraclub.gr
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
 
Δημοσιεύσεις: 98
Εγγραφή: Τετ Απρ 23, 2008 2:08 pm

Re: Κανόνες Εκδρομών του Vitara Club!

Δημοσίευσηαπό panoshm » Δευτ Ιαν 06, 2020 7:28 pm

Ας ξαναδιαβάσουμε όλοι, τους Κανόνες Εκδρομών ;-)
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 30479
Εγγραφή: Τρί Δεκ 23, 2008 2:33 pm
Λάστιχα: Geolandar M/T G003
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16
Suspension: MAD/KYB +12cm
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: O γεωαναφερόμενος ή αλουμινοποδιάς!
Name: Πάνος

Re: Κανόνες Εκδρομών του Vitara Club!

Δημοσίευσηαπό theo_ts » Τετ Οκτ 26, 2022 11:06 pm

Ενα up για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι :D και καλές εκδρομές :dance:


•Τα όρια της ζωή σου ειναι απλως επινοήσεις του εαυτού σου.
•Εξερεύνησε, Ονειρέψου, Ανακάλυψε.
•Ακολούθησε τον δρόμο σου ως την άκρη. Η αξία του δρόμου είναι να μην σταματήσεις.
Άβαταρ μέλους
theo_ts
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 16498
Εγγραφή: Παρ Απρ 02, 2010 4:03 pm
Τοποθεσία: Στη Γενέτειρα του Ευριπίδη
Λάστιχα: Mickey Thompson MTZ
Διάσταση ελαστικών: 35x12.5/17
Suspension: Air Suspension
cb: Ναι
Εργάτης: Ναι
Aka: Τεο
Name: ΘΟΔΩΡΗΣ

Re: Κανόνες Εκδρομών του Vitara Club!

Δημοσίευσηαπό theo_ts » Κυρ Οκτ 22, 2023 8:02 pm

Για παμε ενα up γιατι βλέπω του εχουμε ξεχασει λιγο ;-)


•Τα όρια της ζωή σου ειναι απλως επινοήσεις του εαυτού σου.
•Εξερεύνησε, Ονειρέψου, Ανακάλυψε.
•Ακολούθησε τον δρόμο σου ως την άκρη. Η αξία του δρόμου είναι να μην σταματήσεις.
Άβαταρ μέλους
theo_ts
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 16498
Εγγραφή: Παρ Απρ 02, 2010 4:03 pm
Τοποθεσία: Στη Γενέτειρα του Ευριπίδη
Λάστιχα: Mickey Thompson MTZ
Διάσταση ελαστικών: 35x12.5/17
Suspension: Air Suspension
cb: Ναι
Εργάτης: Ναι
Aka: Τεο
Name: ΘΟΔΩΡΗΣ


Επιστροφή στο Ανακοινώσεις Εκδρομών

arahova Σάβ Ιουν 15, 2024 10:43 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Ιουν 15, 2024 7:11 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
arahova Παρ Ιουν 14, 2024 10:05 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Ιουν 14, 2024 6:18 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Ιουν 13, 2024 10:45 am Καλημέρα σε όλους.
LEMON Πέμ Ιουν 13, 2024 8:14 am Καλημέρα πουλάκια μου
antonis1627 Πέμ Ιουν 13, 2024 6:09 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Ιουν 12, 2024 11:18 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Ιουν 12, 2024 6:27 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Ιουν 11, 2024 12:53 pm ΑύριοΤετάρτη 12 Ιουνίου πάμε για καφεδάκι στην
arahova Τρί Ιουν 11, 2024 10:20 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Ιουν 11, 2024 6:05 am Καλημέρα σας.
arahova Δευτ Ιουν 10, 2024 12:24 pm Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Ιουν 10, 2024 6:27 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Ιουν 09, 2024 10:53 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Ιουν 09, 2024 6:55 am Καλημέρα σας.
arahova Σάβ Ιουν 08, 2024 11:28 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Ιουν 08, 2024 6:57 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
arahova Παρ Ιουν 07, 2024 10:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Ιουν 07, 2024 6:00 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Ιουν 06, 2024 10:10 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Ιουν 06, 2024 6:24 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Ιουν 05, 2024 11:35 am Καλημέρα σε όλους.
Διοματάρης Τετ Ιουν 05, 2024 8:09 am Καλημέρα σας
antonis1627 Τετ Ιουν 05, 2024 6:18 am Καλημέρα σας
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες