Καλησπέρα,
Τελικά μόλις σήμερα κατάφερα να περάσω από το συνεργείο και να ρωτήσω.
Σύμφωνα λοιπόν με τον εγκαταστάτη το σύστημα με το OBD, διαβάζει σε 'πραγματικό' χρόνο τα δεδομένα από την ECU μέσω της OBD του αυτοκινήτου και τροποποιεί κατάλληλα τις δικές του ρυθμίσεις για να έχει καλύτερη καύση/απόδοση, δέχεται δηλαδή πιο γρήγορα και ίσως περισσότερα (ισχύει κάτι τέτοιο?? δεν ξέρω!!) δεδομένα, και αρα μεταβάλλει γρηγορότερα τα δικά του στοιχεία.
Πιστεύω ότι πρακτικά πρέπει να είναι λίγο πιο γρήγορο στην "λήψη απόφασης" σε ότι αφορά την διαχείριση του κινητήρα από τα άλλα συστήματα. Κατά την ταπεινή μου άποψη, μάλλον κάνει για πιο "σοφιστικέ"-πολύπλοκους κινητήρες π.χ. Mercedes ή στους νέους κινητήρες της Opel, VW κλπ και όχι στους ταπεινούς αλλά διόλου ευκαταφρόνητους δικούς μας

Δεν νομίζω ότι θα μου προσθέσει κάτι αξιοσημείωτο αλλά από την άλλη δεν φαίνεται να κάνει και κάτι κακό !! Ολα θα εξερτηθούν, τελικά, από την τιμή
Το σύστημα είναι της Zanardi και η μπουκάλα είναι made in Turkey. Δεν προτείνει την λαδιέρα αλλά το λιπαντικό στη μπουκάλα. Το κόστος το έριξε και άλλο δηλαδή, 750(απο 800)+ΦΠΑ+60(ΚΤΕΟ) το απλό και 850(από 900)+ΦΠΑ+60(ΚΤΕΟ) το πιο "ανεβασμένο-με το OBD" !!
Βεβαια να πω και την αμαρτία μου

δεν έχω αποφασίσει 100% για το εάν αξίζει η μετατροπή σε υγραέριο,αυτή την χρονική στιγμή, μιας και με το GV μου κάνω 7000-8000 χλμ ανά έτος και επειδή στο Ελλαδιστάν που ζούμε μπορεί να μας βάλουν φόρο .... και πρόστιμο στο μέλλον γιατί εχουμε υγραεριοκίνηση, με το τελευταίο να με απασχολεί περισσότερο !!
Αυτάααα από Κόρινθο
Χαιρετώ
Στέλιος