Επιστρεφοντας απο την περιηγηση μας στα αξιοθεατα των Ιωαννινων...ο νους μου εμεινε στην κυριολεξια εκει Εμεινε στην μεγαλοπρεπεια και ομορφια των Αθαμανιων ορων(Τζουμερκα)με την υποσχεση της επισκεψης τους και ετσι και εγινε Τι να πρωτοθυμηθω και ποσες αναμνησεις να σας καταθεσω...απεραντη αγρια ομορφια που απαιτει σεβασμο...μανα νερου θα ελεγε κανεις... Πολλες οι ομορφες στιγμες,εκρυβαν και αρκετη δοση περιπετειας βεβαια με ξερετε Ετσι λοιπον Παρασκευη μεσημερακι αναχωριση για Τζουμερκα περιοχη Συγγενα,λιγο πριν τους Κτισταδες και διαμονη στo ,μοναδικη εμπειρια...
Πανεμορφο σημειο πνιγμενο στην φυση,το συνιστω
Με το καλημερα οι φιλοι μας εδωσαν το παρον,πηραμε το πρωινο μας και αναχωρισαμε
"χαμενοι" στο αγναντι του πρωινου τοπιου με την φυση να δημιουργει συγνεφοθαλασσα μεσα στα βουνα...
Πολυ κοντα επισκεφθηκαμε το μοναδικο ποταμοσπηλαιο της Ανεμοτρυπας
Μικρο αλλα πολυσταδιακο με ποταμο να το διαρεει στα σωθικα του
Περιπου στην μεση της φωτο φαινεται η νεαρη νυχτεριδα να απολαμβανει τον υπνακο της....ελπιζω να μην την ενοχλησαμε
Διαφοροι ασβεστολιθικοι σχηματισμοι δινουν την αισθηση παγοσπηλαιου
Αν θυμαμαι καλα σε εκεινο το σημειο τελειωνε(για το κοινο) εχει πολυ ακομα ανεξερευνητο και ανεκμεταλευτο,ισως να αξιοποιηθει καποια στιγμη...
Βαλάντη είσαι μοναδικός, οι ξεναγήσεις σου και τα φωτορεπορτάζ είναι τέλεια. Να χαίρεσαι την οικογένεια σου, να μας δείχνεις πάντα τέτοιες ομορφιές και να μας παίρνεις και καμμιά φορά μαζί σου.
Βαλάντη προπέρσι το καλοκαίρι ταξίδεψα και εγώ με την οικογένειά μου στα καταπληκτικά Τζουμέρκα.Εδρα μου ήταν τα Αγναντα.Επισκέφτηκα τα μέρη που αναφέρεις μείναμε κατανθουσιασμένοι απο τα καταπληκτικά τοπία την άγρια ομορφιά αλλά και από τις μοναδικές διαδρομες. Μορφή στους Καλλαρύτες ο Κ.Ναπολέων με το φιλόξενο ταβερνάκι του. Ειναι από τις λίγες εκδρομές που αναφέρουμε και αναπολούμε συχνά. Ανυπομονώ πότε θα ξανα επισκεφτώ αυτά τα όμορφα μέρη