Το TCS στο ανανεωμένο GV δεν είναι το ίδιο με το παλιό?

Δημοσίευσηαπό dpol » Πέμ Ιαν 08, 2009 4:08 pm

Φίλε Dimis

Ίσως ήμουν παραπάνω σκληρός απ’ όσο επιτρέπουν οι βασικοί κανόνες επικοινωνίας μεταξύ δυο ανθρώπων που συζητούν δημόσια
και μάλιστα χωρίς να γνωρίζονται και σου ζητώ συγνώμη για αυτό.

Απλά προσπαθούσα να βοηθήσω τον Kons για την νέα σειρά NGV και έτυχα να το έχω ψάξει την ίδια ημέρα σε μπροσούρες και WEB .
Δεν έχω άποψη για την προηγούμενη σειρά και το αναφέρω ρητά στα προηγούμενα post μου.

Θα πρέπει επίσης να εξετάσουμε το ενδεχόμενο η προηγούμενη σειρά να ερχόταν Ελλάδα χωρίς μαμίσιο ESP/TCS και άρα μηχανικό LSD και ο Σφακιανάκης να το έβαζε εδώ οπότε το δικό σου έχει και τα δύο.

Βέβαια δεν έχω εμπειρία για το πώς λειτουργούν ή συνεργάζοντε και φυσικά κρατάω την δική σου άποψη αφού έχεις το αυτοκίνητο.
Μην ξυνεστε στην γκλιτσα του τσοπανη!!!
Άβαταρ μέλους
dpol
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Kobra NT
Διάσταση ελαστικών: 215-80-16
Suspension: Custom 4"
cb: Ναι
Εργάτης: Ναι
Aka: Ο Γκλίτσας ή Αγραφιώτης
Name: Δημήτρης

Δημοσίευσηαπό Dimis » Πέμ Ιαν 08, 2009 8:33 pm

dpol έγραψε:Φίλε Dimis

Ίσως ήμουν παραπάνω σκληρός απ’ όσο επιτρέπουν οι βασικοί κανόνες επικοινωνίας μεταξύ δυο ανθρώπων που συζητούν δημόσια
και μάλιστα χωρίς να γνωρίζονται και σου ζητώ συγνώμη για αυτό.

OK δεκτή... το θέμα έληξε... :wink:

dpol έγραψε:.....Θα πρέπει επίσης να εξετάσουμε το ενδεχόμενο η προηγούμενη σειρά να ερχόταν Ελλάδα χωρίς μαμίσιο ESP/TCS και άρα μηχανικό LSD και ο Σφακιανάκης να το έβαζε εδώ οπότε το δικό σου έχει και τα δύο.

Μια και το ψάχνεις το θέμα αρκετά.... τότε θα σου πω και την δική μου αντιστοιχη εμπειρια από το ψάξιμο που έκανα από τον Σεπτ. του 2005 μεχρι τον Μάιο του 2006 που αγόρασα το αμαξι...

Οταν λοιπόν ασχοληθηκα με το GV εψαξα όλο το διαδίκτυο και το σαιτ το Ιαπωνικό και είχα βρει οτι το αμαξι κυκλοφορεί με έξτρα αξεσουαρ στο υπάρχων σύστημα το ESP-TCS... Οταν πήγα λοιπον στην εδώ επίσημη αντιπροσωπια όχι μόνο δεν το΄έφερναν στα αυτοκίνητα που εισήγαγαν αλλά ούτε το είχαν ακούσει ακόμα οι εδώ αντιπρόσωποι.... Αφου πήγα σε καμια 10ρια μαγαζια και δεν εβγαλα ακρη τότε απόφασισα να πάω και σε παρα-εισαγωγεα (έχει αναφερθεί ήδη το θέμα εκτενως σε παλαιοτερα ποστ) που εφερνε εισαγώμενα τα νεα μοντέλα από την αντιπροσωπια της Ολλανδίας με ΟΛΑ τα αξεσουαρ που ηθελες επάνω απλά θα περίμενες αναλογα από 3-6 μηνες....

Οπως καταλαβαινεις λοιπον όχι μόνο δεν το έβαζε η PB όταν το πήρα αλλά δεν ηξερε καν τι ήταν....

και ακόμα και τώρα αν πας και ζητησεις να σου το βάλουν ως εξτρα οι περισσότεροι μηχανικοί, αν όχι όλοι, δεν γνωρίζουν ή λενε ότι δεν γίνεται... (διάβασε και ποστ αλλων φίλων που δεν γνωριζαν την υπαρξη του και όταν εμαθαν τι κανει θελησαν να το τοποθετησουν εκ των υστερων αλλα χωρίς αποτέλεσμα)... :cry:

Μαλιστα και εγώ εχω ενα μικρο φόβο αμα χαλασει... κατα πόσο εχουν γνωση να το επισκευασουν.... :?: :?:

Οταν με το καλό το έμαθε ο κόσμος, αυτό το ηλεκτρονικό αξεσουαρ και κυρίως τις επιπλέον ικανότητες του στην εκτος δρόμου οδήγηση αρχισε να το ζηταει μαζικά και το έφεραν τότε και εδώ (αυτό έγινε προς το τέλος του 2006 με αρχες 2007)

Η απορία μου με εσένα όμως είναι γιατί πιστευεις τόσο πεισματικά ότι το αμάξι δεν εχει LSD ή αν εχει, δεν μπορεί να έχει ESP ???
Grand Vitara 2.0 JLXEW, ESP/TCS, Xenon, RR Lift Kit, GEOLANDAR A/T-S (225/65/17), XMC Ποδιές

ΔΙΑΙΤΗΜΑΣΙ ΤΕ ΧΡΗΖΟΜΑΙ ΕΠ'ΩΦΕΛΕΙΗ ΚΑΜΝΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΝ ΕΜΗΝ, ΕΠΙ ΔΗΛΗΣΕΙ ΔΕ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΗ ΕΙΡΞΕΙΝ.
Άβαταρ μέλους
Dimis
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Λάστιχα: Yokohama G012
Suspension: Rocky Road
Name: Δημοσθένης

Δημοσίευσηαπό dpol » Πέμ Ιαν 08, 2009 10:09 pm

Η απορία μου με εσένα όμως είναι γιατί πιστευεις τόσο πεισματικά ότι το αμάξι δεν εχει LSD ή αν εχει, δεν μπορεί να έχει ESP ???

Εδώ είναι και η παρεξήγηση που δημιουργήθηκε μεταξύ μας Dimis, δεν επιμένω καθόλου, απλά έγραψα ότι διάβασα στην μπροσούρα και στο Suzuki.de.

Μάλιστα εξήγησα στον kons:

Τα NGV χωρίς ESP έχουν όλα LSD, οι εκδόσεις με ESP δεν έχουν LSD αλλά TCS που ουσιαστικά είναι μετεξέλιξη του LSD, αυτό συμβάνει για να μπορουν να συνεργαστούν καθώς το LSD λειτουργεί μηχανικά και δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί ηλεκτρονικά με το ESP.

Tουλάχιστον έτσι κατάλαβα εγώ αγαπητέ kons
Άβαταρ μέλους
dpol

Δημοσίευσηαπό Dimis » Πέμ Ιαν 08, 2009 10:20 pm

Για κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να μάθει τι εχει και δεν εχει το νέο suzuki grand vitara και δεν εμπιστευεται τις κατα τόπου αντιπροσωπιες και φυσικα τις μπροσουρες που εκδιδουν..... Ιδου λοιπό το manual του....

Suzuki Grand Vitara 2008 (Owners Manual)

Εχουμε και λέμε λοιπόν σελ 192 από 290 σύνολο

Από το άρθρο Driving Tips - If your vehicle gets stuck....
If your vehicle gets stuck in snow, mud or sand, follow the directions below:
1) (For vehicles equipped with transfer switch) Turn the transfer switch to “4H LOCK” or “4L LOCK”.
2) Shift the transmission back and forth between a forward range (or first gear for manual transmission) and reverse.
This will create a rocking motion which may give you enough momentum to free the vehicle. Press gently on the accelerator to keep wheel spin to a minimum. Remove your foot from the accelerator while shifting. Do not race the engine. Excessive wheel spin will cause the tires to dig deeper, making it more difficult to free the vehicle.
3) If your vehicle remains stuck after a few minutes of rocking, get another vehicle to pull you out.

Do not allow anyone to stand near the vehicle when you are rocking it, and do not spin the wheels faster than an indicated 40 km/h (25 mph) on the speedometer. Personal injury and/or vehicle damage may result from spinning the wheels too fast.

Be sure to turn the transfer switch from “4H” to “4H LOCK” or “4L LOCK” when the tires slip in “4H”. The continuing tires slip in “4H” can cause the limited slip differential gear damage in the center differential.

To manual λίγο που το χάζεψα είναι σχεδόν ιδιο με το δικό μου με μικρες διαφορες τις καποιες μικροαλλαγες στο πανελ του κλιματισμου και στους αισθητηρες πιεσης των ελαστικών τα υπόλοιπα μια από τα ιδια....

Επίσης όσα αναγραφει για το ESP-TCS ειναι γραμμα προς γραμμα ακριβώς τα ιδια με το παλιο....
Grand Vitara 2.0 JLXEW, ESP/TCS, Xenon, RR Lift Kit, GEOLANDAR A/T-S (225/65/17), XMC Ποδιές

ΔΙΑΙΤΗΜΑΣΙ ΤΕ ΧΡΗΖΟΜΑΙ ΕΠ'ΩΦΕΛΕΙΗ ΚΑΜΝΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΝ ΕΜΗΝ, ΕΠΙ ΔΗΛΗΣΕΙ ΔΕ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΗ ΕΙΡΞΕΙΝ.
Άβαταρ μέλους
Dimis
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Δημοσίευσηαπό dpol » Πέμ Ιαν 08, 2009 11:28 pm

Είσαι σαφής
Άβαταρ μέλους
dpol

Δημοσίευσηαπό newvitarakias » Παρ Ιαν 09, 2009 1:34 am

και ακόμα και τώρα αν πας και ζητησεις να σου το βάλουν ως εξτρα οι περισσότεροι μηχανικοί, αν όχι όλοι, δεν γνωρίζουν ή λενε ότι δεν γίνεται...

Και τοτε η αντιπροσωπια πως το εβαζε εδω Ελλαδα κατ'οπιν εορτης?
- NGV 04/'08, 2.0 5door
- Michelin Lattitude Cross M/S (225/70/17)
- Unleaded moved.
- 9,0lit/100 km
Άβαταρ μέλους
newvitarakias
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Λάστιχα: Michelin Cross Climate +
Διάσταση ελαστικών: 225/65/17
Suspension: Mummy
cb: Όχι
Εργάτης: Όχι
Aka: newvitarakias
Name: Angelos

Δημοσίευσηαπό alex23 » Παρ Ιαν 09, 2009 1:41 am

newvitarakias έγραψε:

ποιος το λεει αυτο?
δεν ισχυει κατι τετοιο.
έτοιμα έρχονται τα αμαξια
Άβαταρ μέλους
alex23
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: BFgoodrich 50/50
Suspension: R.R.
Name: Αλεξανδρος

Δημοσίευσηαπό Dimis » Παρ Ιαν 09, 2009 3:01 pm

alex23 έγραψε:
newvitarakias έγραψε:

ποιος το λεει αυτο?
δεν ισχυει κατι τετοιο.
έτοιμα έρχονται τα αμαξια

Οντως, δεν ισχύει κατι τέτοιο :!: :!: :!:

Μακαρι να ισχυε.... για τόσους και τόσους ενδιαφερόμενους εδω μεσα... :wink: (Ακούς admin.... :lol: :lol: )

Άβαταρ μέλους
Dimis
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Μηχανολογικά/Ηλεκτρολογικά

arahova Σάβ Ιουν 14, 2025 11:34 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Ιουν 14, 2025 7:21 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
arahova Παρ Ιουν 13, 2025 10:56 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Ιουν 13, 2025 6:41 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Πέμ Ιουν 12, 2025 6:38 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Ιουν 11, 2025 4:10 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Ιουν 11, 2025 6:48 am Καλημέρα σας.
arahova Τρί Ιουν 10, 2025 12:01 pm Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Ιουν 10, 2025 6:53 am Καλημέρα σας.
arahova Δευτ Ιουν 09, 2025 11:04 am Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλή φώτιση σε όλους.
antonis1627 Δευτ Ιουν 09, 2025 6:36 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.Χρόνια πολλά
antonis1627 Κυρ Ιουν 08, 2025 8:23 am Καλημέρα σας.
arahova Σάβ Ιουν 07, 2025 10:34 am Καλημέρα σε όλους και καλό τριήμερο.
antonis1627 Σάβ Ιουν 07, 2025 7:02 am Καλημέρα σας και καλό τριήμερο.
antonis1627 Παρ Ιουν 06, 2025 12:59 pm Τετάρτη 11-6-2025 πάμε για καφεδάκι στην Πεντέλη στον .
arahova Παρ Ιουν 06, 2025 10:03 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Ιουν 06, 2025 6:38 am Καλημέρα σας.
LEMON Πέμ Ιουν 05, 2025 7:51 am Καλημέρα σας πουλάκια μου
antonis1627 Πέμ Ιουν 05, 2025 6:39 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Ιουν 04, 2025 8:58 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Ιουν 04, 2025 6:45 am Καλημέρα σας.
arahova Τρί Ιουν 03, 2025 11:44 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Ιουν 03, 2025 6:36 am Καλημέρα σας.
arahova Δευτ Ιουν 02, 2025 9:03 am Καλήμερα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Ιουν 02, 2025 6:36 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες