casper έγραψε:αν αξιζει οικονομικα θα το παραγγειλω! αν οχι.......![]()
![]()
Από την σχετική εμπειρία που έχω έως τώρα σε αγορές από το εξωτερικό σου δίνω μια εικόνα. Επίσης έχω επικοινωνήσει μαζί τους γνωρίζοντας λεπτομέρειες.
Η τιμή τους στην Ιαπωνία είναι στα 28.500 JPY που σημαίνει με σημερινή ισοτιμία περίπου 215 €. Πρόσθεσε τα μεταφορικά 2.500 JPY άλλα 20€ . Η συγκεκριμένη εταιρία κάνει μόνο διατραπεζικές συναλλαγές, πρόσθεσε επιπλέον το κόστος της διατραπεζικής συναλλαγή με χώρα εκτός Ευρώπης, περίπου 50€. Μέχρι τώρα είσαι στα 285 €.
Στη συνέχεια και επειδή οι Ιάπωνες δεν κάνουν μαμουνιές με τιμολόγια- φορτωτικές κλπ, ούτε “gift package” ούτε άλλα σχετικά, το πακέτο σου θα περάσει τελωνείο. Εκεί εάν δεν το εκτελωνίσεις εσύ ο ίδιος αλλά εκτελωνιστής της εταιρία που κάνει την διαχείριση του πακέτου σου θα σου κοστίσει περίπου χοντρικά καμιά 200αρια € επιπλέον (ΦΠΑ, φύλαχτρα, διάφοροι φόροι, κλπ). Εάν πας εσύ για τον εκτελωνισμό (περίπου 1 ώρα δουλειά στο ΕΛ. Βενιζέλος + πήγαινε – έλα, κόστος κλπ) θα κερδίσεις περίπου στα 50 με 70 € δεν νομίζω παραπάνω.
Το ρεζουμέ της ιστορίας είναι ότι πάς για 485€ στη χειρότερη και 430€ στην καλύτερη περίπτωση.
Εάν θέλεις μπορώ να σου δώσω και διεύθυνση καταστήματος Suzuki σε περίπτωση αγοράς με άνθρωπο σου στην Ιαπωνία.