heroicentaur έγραψε:φιλε αν δεν κανω λαθος εχεις παρει το κιτακι γειωσεων η αλλιως "ground wiring kit". Αυτο χρησιμοποιει ασσο καλωδιο ιδιο με αυτο τον ηχοσυστηματων
Ενας φιλος μου ειχε παραγγελει τετοιο κιτακι απο ebay το πληρωσε καπου στα 25-30 ευρω και εκανε μια χαρα την δουλεια του. Κριμα να το πληρωσεις τοσα παραπανω λεφτα αφου καλωδια αγοραζεις και ειναι κατα βαση ιδιο καλωδιο. Παντως κι εκεινος ειδε αρκετη διαφορα στο αμαξι του μετα που τα εβαλε.
Παιδιά για να τοποθετηθεί σωστά κάτι είναι απλό, φτάνει να ακολουθήσεις τις οδηγίες του κατασκευαστή, να διαθέτεις τα κατάλληλα εργαλεία, τεχνική κατάρτιση, όρεξη και μεράκι.. Μόνος μου το έκανα, είναι πολύ απλό. Όποιος χρειάζεται βοήθεια για μερακλίδικα μαστορέματα είμαι διαθέσιμος να τον βοηθήσω.
Τώρα όσο για το θέμα υλικού σε διαβεβαιώ ότι δεν έχει καμία σχέση το ένα υλικό που μου αναφέρεις με το άλλο. Να είσαι σίγουρος ότι την "έψαξα" την δουλειά πάρα πολύ καλά οικονομικά και τεχνικά. Λόγω του ότι γνωρίζω από υποβρύχια ρομποτική, έψαξα για αντίστοιχη καλωδίωση ακόμα και σε αυτόν τον χώρο, στάθηκε όμως αδύνατο να βρω ακριβώς αυτό που θέλω.
Δεν προτίθεμαι να σκορπάω τα λεφτά μου αφού γνωρίζω που θα βρω την οικονομικότερη λύση – βέλτιστη λύση (cost effective), Παρόλα αυτά το Ebay δεν είναι πανάκεια (από το 1999 τακτικός αγοραστής).
Γνωρίζω ότι θα μπορούσα να το φτιάξω με καλωδίωση ηχοσυστημάτων αλλά δεν είναι το ίδιο, ένα μέτρημα σε πολύμετρο και στη συνέχεια σε "γέφυρα" ηλεκτρονικού θα σε πείσει.
Το μυστικό σε αυτή την ιστορία είναι η δυνατότητα του καλωδίου να μεταφέρει όσο ρεύμα απαιτηθεί με την μικρότερη δυνατή αντίσταση στο κύκλωμα, με τα λιγότερα δυνατά παράσιτα.
Τα ρεύματα που καλείται να διαχειριστεί η συγκεκριμένη καλωδίωση σε όχημα είναι πάρα πολύ διαφορετική από αυτή των ηχοσυστημάτων.
Ελπίζω να κατάλαβες την διαφορά των υλικών ότι δεν είναι όλα ίδια.