Ψάχνοντας κι εγώ προτάσεις για διαδρομές, αφού δεν έχω μεγάλη εμπειρία, βρήκα αυτό το θέμα.
Το φθινόπωρο είχα ανέβει 2-3 φορές στον Υμηττό απ'την πλευρά της Αργυρούπολης και μου φάνηκε εύκολη, κοντινή και όμορφη περίπτωση. Πρόκειται για χωματόδρομο, στέρεο και φαρδύ, με περισσότερη πέτρα και χαλίκι παρά σαθρό χώμα και λάσπες, ιδιώς όσο ανεβαίνεις ψηλότερα.
Βγήκα εκτός δρόμου από τη θέση "Πατητήρι" στο τέρμα της οδού Ακρίτα Διγενή και αφού συνέχισα μέχρι το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής (αν δεν κάνω λάθος την Αγία) εξερεύνησα τις διακλαδώσεις του χωματόδρομου.
Προς τα βόρεια, παράλληλα με τις πλαγιές του βουνού, ο δρόμος διέρχεται πάνω από την Ηλιούπολη και καταλήγει στη μονή Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στον Καρέα. Κυκλοφορούν πολλοί περιπατητές και ποδηλάτες και υπάρχουν παγκάκια και κιόσκια σε πολλά σημεία.
Στα νότια ο δρόμος ανηφορίζει στην κορυφή και διασχίζωντας την κορυφογραμμή προς τα βόρεια καταλήγει στην άσφαλτο που πηγαίνει για τις κεραίες στο ύψος της Καισαριανής.
Οι συχνές φωτιές έχουν περιορίσει τη βλάστηση αλλά αποζημιώνεται κανείς απο την θέα της Αττικής και την ατμόσφαιρα του βουνού.
Θα χαρώ να ξαναπάω με παρέα που θα έχει και περισσότερη εμπειρία στην τετρακίνηση!