Vasbar έγραψε:Προσωπικά δεν κάνω χρήση το τζάκι για ψήσιμο κρέατος σε σχάρα για διάφορους λόγους...
Όμως κάνω τα παρακάτω:..........
Μεγάλα πυρίμαχα σκεύη
.Φασολάδα
.Γιουβέτσι
Αντε καλή μας όρεξη τωρα...
Βασίλη
προφανώς έχεις συνεχόμενη φωτιά ( φλόγα ) για συντήρηση... Τα σκεύη δεν καπνίζονται ( μαυρίζουν )??? Κιαν οχι ποιά η τεχνική σου??? Γιατί εγώ τα κάνω μόνο σε ξυλόφουρνο .
Παιδιά δοκιμάστε και
ρεβίθια στο πύλινο (συνταγή της φίλης του club Τζούλιας ). Τρώγονται με πιρούνι σε ριχό πιάτο σαν σαλάτα...!!!!!!!!!!!
Εκτέλεση : Τα μουλιάζουμε ένα βράδυ με αλατάκι. Τα βάζουμε στο πύλινο και προσθέτουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι , πιπέρι , λάδι (1 κούπα για μισό κιλό ρεβύθια ) και νερό ΙΣΑ που να τα σκεπάζει.
Σε τεσσερις (4) ώρες θα ..........
Λάμπρο ( Iss_00 )
Από οργάνωση δεν παιζεσαι.....!!!!!! Από ποικιλία τι να πει κανείς... ΑΨΟΓΟΣ..!!!
Με όλο το θάρρος , για να μην ανάβει η φλόγα που βλέπουμε, ρίχνουμε πολύ στάχτη ( από αυτή που ΠΑΝΤΑ έχουμε κάβα σε ένα τενεκέ ). Διατηρεί την καρβουνιά, δεν ανάβουν (ακόμα και πρόβια με πολύ λίπος ) και ανοίγουμε φωτια κατα βούληση. Προυπόθεση να μην παίρνει αέρα ΚΑΘΟΛΟΥ απο κάτω, γιατι δημιουργεί ρεύμα και τα ανάβει... Για να μην μας καπνίσει αντισταθμίζουμε τον αέρα που του κόψαμε με καποιο παράθυρο...