Ακινησία τροχοσπίτου

Εδώ λέμε ότι μας κατέβει και δεν έχει θέση αλλού

Ακινησία τροχοσπίτου

Δημοσίευσηαπό batfalcon » Τετ Αύγ 20, 2025 11:34 am

Στις 2/1/2023, αφού είχα προ καιρού βγάλει τις κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας του τροχοσπίτου, τέθηκε σε ακινησία, δεδομένου ότι εγώ ήμουν ήδη στην Κολομβία και δεν φαινόταν στον ορίζοντα πιθανότητα για χρήση του.
Πέρασε το 23, το 24 και τον Οκτώβριο πια του 24, έκανα αίτηση Μεταφοράς του φακέλου από το Αίγιο (όπου είχαν εκδωθεί και κατατεθεί πινακίδα και άδεια), στον Αγ. Δημήτριο (Μπραχάμι).
Οι μήνες περνούσαν και η μεταφορά δεν προχωρούσε. Μια το ένα θέμα, μια το άλλο, φθάσαμε στον φετινό Ιούλιο, οπότε αρχισαν να με ζώνουν τα φίδια. Σε συχνότατη επικοινωνία με τον διεκπεραιωτή, μάθαινα ότι ο φάκελος του οχήματος έχει χαθεί και ψάχνουν! Γεγονός είναι ότι είχα διασταυρώσει πως τα λεγόμενα του είχαν βάση αλήθειας, αφού η υπηρεσία Μεταφορών του Αιγίου είχε αλλάξει κτήριο και είχαν μετακομίσει αλλού. Δεδομένου ότι υπήρχαν χιλιάδες πινακίδες και φάκελοι οχημάτων από την παλιά διεύθυνση, κάμποσα είχαν μείνει πίσω, αφού δεν χωρούσαν καν στις νέες εγκαταστάσεις.
Ε'ιχα και το τηλέφωνο του υπαλλήλου που είχε επωμισθεί την διαδικασία, όμως δεν απαντά η υπηρεσία ΠΟΤΕ.
Η σκέψη μου ήταν απλή και όπως διαεστεύρωσα από τροχαίο, πιθανή:
Κάποιος "ημέτερος" υπαλλήλου κυκλοφορούσε με την δική μου πινακίδα και την δική μου άδεια. Πριν βιαστείτε να διαφωνήσετε, σας πληροφορώ ότι η Τροχαία ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ αν αυτή η πινακίδα είναι δηλωμένη σε ακινησία, δεν τους βγάζει κάποια ενημέρωση. Αν σου ζητήσουν αδεια, δίπλωμα, ασφάλεια και τά εχεις, τελείωσε η υπόθεση. Κυκλοφορείς. Αν γίνει ατύχημα, κυνηγάνε εμένα. Μέχρι να αποδείξω ότι έγω έχω το χαρτί της ακινησίας στα χέρια μου, τρέχω να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας!!! Τα παραπάνω μου τα είπε τροχαίος που με σταμάτησε για έλεγχο και με την ευκαιρία τον ρώτησα.
Οπότε ένας δρόμος υπήρχε. Ζητώ Αρση Ακινησίας, πλήρωνω τα Τέλη του 25 και άν όντως έχει χαθεί η πινακίδα, ξεκινά η διαδικασία "Ανασύστασης Φακέλου", δηλαδή, νέος αριθμός, νέα άδεια, νέος φάκελος.
Στις 14/8 καρόρθωσα να κλείσω ραντεβού με την υπηρεσία, στις 13:00. Ημουν εκεί από τις 11. Πλην του υπαλλήλου που είχε αναλάβει την διαδικασία, (που ηταν και ο παλαιότερος με 42 χρόνια υπηρεσίας), ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ δεν γνωριζε τι πρέπει να κάνουν για Αρση Ακινησίας!!!
Η προισταμένη εκεί πρότεινε να ξαναψάξουμε στην αποθήκη, πριν προχωρήσει σε ανασύσταση.
Ο υπάλληλος ξανα μπήκε στην αποθήκη και ρωτώντας αν επιτρέπεται, μπήκαι κι εγώ. Αυτό δεν ήταν αποθήκη! Ηταν ένα δωμάτιο με τουλάχιστον 5.000 πινακίδες ατάκτως ερριμένες σε ράφια ντέξιον, ανακατεμενες με φακέλους, χωρις καμία σειρά. Ουτε κατα ημερομηνία, ούτε με αιθμητική σειρά, ΧΥΜΑ.
Αρχίσαμε να ψάχνουμε στο χάος. Να μην σας τα πολυλογώ, η πινακίδα βρέθηκε, ο φάκελος όχι.
Με την πινακίδα στα χέρια, εκδόθηκε νέο έντυπο αδείας και αφού πλήρωσα τα Τέλη του 25, τα πήρα κι έφυγα. Αξίζει να σημειωθεί πως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν γνωρίζε ότι πρέπει να πληρώσω τα 140 ευρω. Ετοιμοι ήταν να μου δώσουν το νέο έντυπο και να φυγω!!!
Suzuki Vitara 2018 GL+ 1.6 diesel Auto (TCSS) All Grip.

The ONLY Difference between Men and Boys is the price of their toys.
Άβαταρ μέλους
batfalcon
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member

Τοποθεσία: Γιάννενα, Αθήνα, Στερεά, Πελοπόνησσος, Μακεδονία, Θράκη, Κρήτη, Επτάνησα, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, κλπ
Λάστιχα: Continental / BFG
Διάσταση ελαστικών: 215/55-17 215/65-16
Suspension: Οπως το πηρα.
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: Bat
Name: Μιχάλης

Re: Ακινησία τροχοσπίτου

Δημοσίευσηαπό Stratosp » Τετ Αύγ 20, 2025 12:45 pm

Δυστυχώς τέτοια φαινόμενα εξακολουθούν να υφίστανται στην paperless εποχή που ευαγγελίζονται οι Διευθύνοντες...
Δεν είναι απίθανο το ενδεχόμενο που αναφέρετε.
Αντίστοιχα προ διετίας, μου είχε τύχει να χάσω το δίπλωμα μου.
Έκανα τις διαδικασίες, αιτήσεις , έκδοση ηλεκτρονικών παραβόλων κλπ , τα κατέθεσα στο μεταφορών του Περιστερίου, μου έδωσαν ενα χειρόγραφο έγγραφο απώλειας και κατάθεσης δικαιολογητικών και μου είπαν ότι η διαδικασία έκδοσης χρειάζεται περίπου 3 μήνες μέχρι να πάρω ξανά την κάρτα του διπλώματος.
Την επομένη της κατάθεσης, τυχαίνει και το βρίσκω το δίπλωμα στην εργασία μου, είχε πέσει απο το πορτοφόλι, το βρήκαν και μου το έδωσαν.
Πάω στο μεταφορών, καλημέρα, το και το, το ξαναβρήκα, αν γίνεται να μην προχωρήσει η διαδικασία για νέο (μπας και γλυτώσω και το 50άρικο των παραβόλων...)

Μάλιστα μου λέει ο υπάλληλος, πότε κατέθασατε?
Εχθές.
Είχατε καταθέσει παράβολο επίσπευσης?
Δεν πονηρεύομαι...
Ναι είχα καταθέσει τα παράβολα κανονικά του λεω..
Με κοιτάει πιο σοβαρός, παράβολο επίσπευσης κύριε μου είχατε καταθέσει?
Το παίρνω χαμπάρι, όχι του λέω.
Τσαααακ, κάνει μια σε μια τεράστια στίβα φακέλων και με βρίσκει επάνω επάνω...

Μάλιστα...3 μήνες αν δεν καταθέσεις παράβολο επίσπευσης...
Stratosp
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Λάστιχα: michelin cross climate
Διάσταση ελαστικών: 215/55/17
Suspension: εργοστασιακη
cb: Όχι
Εργάτης: Όχι
Name: Στρατής

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση

arahova Τετ Αύγ 20, 2025 7:59 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Αύγ 20, 2025 4:57 am Καλημέρα σας.
arahova Τρί Αύγ 19, 2025 8:14 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Αύγ 19, 2025 5:42 am Καλημέρα σας.
arahova Δευτ Αύγ 18, 2025 10:17 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Αύγ 18, 2025 7:55 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
KonKalamata Δευτ Αύγ 18, 2025 6:47 am Καλημέρα σας και Καλή εβδομάδα!
arahova Κυρ Αύγ 17, 2025 10:11 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Αύγ 17, 2025 6:58 am Καλημέρα σας.
arahova Σάβ Αύγ 16, 2025 11:10 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Αύγ 16, 2025 7:51 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
arahova Παρ Αύγ 15, 2025 11:52 am Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους.
makis_V Παρ Αύγ 15, 2025 11:47 am Καλημέρα Χρόνια πολλά !
antonis1627 Παρ Αύγ 15, 2025 7:02 am Καλημέρα σας και Χρόνια Πολλά σε όλους.
KonKalamata Πέμ Αύγ 14, 2025 11:55 am Καλημέρα!
arahova Πέμ Αύγ 14, 2025 10:28 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Αύγ 14, 2025 6:56 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Αύγ 13, 2025 10:40 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Αύγ 13, 2025 7:46 am Καλημέρα σας.
arahova Τρί Αύγ 12, 2025 10:37 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Αύγ 12, 2025 7:03 am Καλημέρα σας.
arahova Δευτ Αύγ 11, 2025 10:07 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
KonKalamata Δευτ Αύγ 11, 2025 7:06 am Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
antonis1627 Δευτ Αύγ 11, 2025 6:46 am Καλημέρα σας καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Αύγ 10, 2025 6:34 pm Καλησπέρα σε όλους.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 213 επισκέπτες