Επειδή εγώ θα πάω 1000%, έλεγα εάν θέλετε να πάμε να σας δείξω και τα μονοπάτια ώστε να πηγαίνετε μετά και μόνοι σας.
Επειδή θέλω να συμπεριλάβω και αυτούς που απλά θέλουν να "κάνουν την βόλτα" τους. Δεν θα πάμε σε extreme καταστάσεις. Απλά βολτούλα στο βουνό με τα ποδήλατα. Απλά θα έχει χώμα. Καλό θα ήταν να έχετε και μια ανάρτηση μπροστά. Ακόμα και 100άρα είναι καλή.
Τώρα είναι οι 2-3 επιλογές.
Μυρωδιά από Downhill / Κατάβαση
Προσωπικά επειδή με το πετάλι δεν το έχω και πολύ, μπορούμε είτε να ανέβουμε με 1-2 αμάξια ανάλογα πόσοι μαζευτούμε και να αρχίσουμε το κατέβα από όμορφα μονοπάτια ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ

Η αίσθηση του XC / Cross Country
Αφήνουμε τα αμάξια στο φυλάκιο στην αρχή του βουνού και μπαίνουμε μονοπάτι ανάβαση σιγά σιγά, μέχρι την καλοπούλα*. Εαν αντέχουμε συνεχίζουμε και άλλο ανέβα μέχρι όσο αντέχει αυτός που θα κουραστεί πρώτος. Κάτι που ισχύει σε όλες τις κατηγορίες

Η εξερεύνηση του βουνού
Βασικά αυτό είναι από τα αγαπημένα μου, αλλά πλέον δεν μπορώ να το ευχαριστηθώ πολύ γιατί για πέρα από downhill δεν έχω παρεά για να το κάνω και μόνος μου δεν έχει πλάκα. Παίρνουμε τα μονοπάτια και πάμε σε διάφορα μέρη στο βουνό :) Κάτι σαν τουρ με ποδήλατα.
Η ασφαλτοδρομία
Αφήνουμε αμάξια στο φυλάκιο στην αρχή του βουνού και ανεβαίνουμε άσφαλτο μέχρι να βαρεθείτε την άσφαλτο και να μου πείτε θέλουμε χώμα.
Τέλος να πω πάλι πως όλα θα γίνουν σε ρυθμούς ώστε και αυτός που κάνει πρώτη φορά ποδήλατο να μπορεί να χαρεί και να περάσει όμορφα

Για αυτό το μόνο που θα σας ζητήσω να έχετε μαζί σας είναι
- ♠ ένα κράνος
♠νεράκι και τίποτα φαγώσιμο (όχι Σγόρτσες και σουβλημάδες

♠ και καλή διάθεση
Για όποιον δεν έχει κράνος, έχω εγώ 2-3. Χώρος για ντροπές και "θα με κοροιδεύουν επειδή κουράζομαι εύκολα" δεν υπάρχουν. Πρώτων δεν έχουμε τέτοιους χαρακτήρες στο club και δεύτερον εάν υπάρξει κάποιος θα τον δέσω από πίσω μου και θα κατέβω τάπα το 10! Και θα του έχω και κλειστά τα μάτια!!

* Καλοπούλα. Αναψυκτήριο που μπορούμε να πιούμε κάτι για να δροσιστούμε κτλ.
Η ώρα της μάζωξης θα είναι γύρω στις 10:30-11:00,το Σάββατο στις 6 Απρίλη στο φυλάκιο (ακριβώς στην είσοδο του Υμηττού από Καισαριανή) για να μην μας πιάσει βράδυ!!
Έλα ψηθείτε, έχω πωρωθεί άσχημα!!