ArisR έγραψε:Τα 200watt στα 12 volt έχουν ένταση 16 Α . Οπότε το καλώδιο 12AWG (4αρι ) ήταν οκ μέχρι 3-3,5 μέτρα μήκος.. Αν το μοτέρ δουλεύει και το ρεύμα είναι 13,5 volt η ένταση πέφτει στα 14,5 Α
Όταν μεγαλώνει η τάση από 12V σε 13,5 - 14 V από το δυναμό, το ρεύμα δεν μειώνεται .....αλλά αυξάνεται!!!
Δεν μένει σταθερή η ισχύς (W) των καταναλωτών, αλλά η αντίσταση (R - Ωμ)!
Θα προτεινα οποιος φιλος εχει βαλει λεντομπαρα να μας παραθεσει στοιχεια να κανουμε συγκριση Μου φαινεται παραλογο να πωλουνται ολοκληρες καλωδιωσεις με ρελε και ασφαλειες λανθασμενα υπολογισμενες Και να καταληξουμε καπου,να μπορω να επιλεξω τι θα παρω και με τις αναλογες προδιαγραφες
Kι ομως τα ειχα παρει απο επωνυμο μαγαζι και με μια μικρη ματια που ξαναεριξα τις ιδιες εχουν ολοι. Μαστορια δεν γινεται να συμβαινει αυτο,μηπως κατι δεν λεμε καλα; Kαληνυχτω η συνεχεια αυριο...
BOSS έγραψε:Kι ομως τα ειχα παρει απο επωνυμο μαγαζι και με μια μικρη ματια που ξαναεριξα τις ιδιες εχουν ολοι. Μαστορια δεν γινεται να συμβαινει αυτο,μηπως κατι δεν λεμε καλα; Kαληνυχτω η συνεχεια αυριο...
Βαλάντη 40 χρόνια ...φούρναρης! Έλα παππού...να σου δείξω τα αμπέρια!
Υ.Γ. 60 χρόνια στα αλήθεια, καθώς ...μπαμπάς ηλεκτρολόγος => πρώτα παιχνίδια... κατσαβίδι - πένσα!
Η δική μου μπάρα έχει 80 led και γράφει 240 watt. Θεωρώ ότι αυτά που αναγράφονται είναι τα ισοδύναμα watt απόδοσης μίας λάμπας αλογονου και θα εξηγήσω : βλέποντας τη λεντομπαρα και τα 240 watt που αναγράφει μου κίνησε την περιέργεια ότι το καλώδιο της ήταν διαμέτρου 0,75 mm. Έτσι την σύνδεσα απευθείας με την μπαταρία του αυτοκινήτου και σε σειρά με ένα πολύμετρο και μέτρησα μόνο 3,5 ampere, που σημαίνει P=V*I =12*3,5 άρα Ρ=42WATT. Εγώ έκανα και την υπόλοιπη καλωδίωση με 0,75mm καλώδιο και εδώ και 2 χρόνια δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.
Παιδιά τα κουκιά είναι μετρημένα.. εφόσον βάλεις τα όργανα και μετρήσεις* A και V έχεις και το αποτέλεσμα! απο εκεί και πέρα ο τύπος δίνει την διατομή Αν δεν θες τέτοιες ιστορίες, βασίζεσαι σε αυτά που λέει ο κατασκευαστής (παρεμπιπτόντως 3W δεν θα έλεγα πάντως ότι είναι πολύ για led το οποίο με 80led θα σου δώσει 240W συνολικά.. Πριν τα γραφόμενα του Βίκτωρα, θα έλεγα οτι βασίζονται στην διακοπτόμενη λειτουργία του εξοπλισμού, κάτι που θα του επιτρέπει να κρυώσει..
*πολύ ενδιαφέρον θα έλεγα αυτό που λέει ο Βίκτωρας, δεν το περίμενα
SY2CJI Πάρτε τα "γαϊδούρια" σας και άιντε στα βουνά!!
BOSS έγραψε:Λοιπον ηλεκτρολογικα μαστορια του club θελω τα φωτα σας Εχω καλωδιωση 12V με δυο εντολες,η καθε μια εντολη εχει ρελε για 40Α και ασφαλεια 30Α και εννοειται οι αναλογες διατομες καλωδιων. Γνωριζουμε οτι P/U=I και ρωτω λοιπον μεχρι ποσα watt λεντομπαρα μπορω να βαλω στην μια εντολη; Bρηκα διαφορες λεντομπαρες στο εμποριο αλλα στα τεχνικα χαρακτηριστικα δεν ειναι σαφης ως προς την καταναλωση ή την αποδοση. Θα με ενδιεφερε βεβαια αν γνωριζει καποιος και ποιοτητες Led,πχ cree,kτλ
Οποτε επανερχομαι στην αρχικη ερωτηση που εκανα που απαντησε μονο ο Βικτωρας Εννοειται οτι ειπωθηκαν ηταν σωστα και χρησιμα ως πληροφοριες αλλα αφορουν αλογονου. Προφανως oi λεντομπαρες εχουν μεσα καποιο ολοκληρωμενο ή πλακετα και φτανουμε σε αυτην την μειωση. Και με τα δεδομενα που εχω πρακτικα ειμαι καλυμενος..βεβαια θα βοηθουσε αν ειχαμε κι αλλες μαρτυριες,μετρησεις Τονυ 40χρονια φουρναρης...αλλαξε φουρνο κανε τον Led
με μία αμπεροτσιμπίδα συνεχούς ρεύματος κάνεις δουλειά ,αυτό το εργαλείο το έχουν όσοι ασχολούνται με τα φωτοβολταικα..
τσακωμένος με την άσφαλτο (quality-passed συγκρουόμενα vitara 1.6-8v, jimny 1.3 grand vitara 1.6-16v) current test ford fiesta ecoboost 100ps-VARADERO MK2
Οι νόμοι του ηλεκτρισμού αλλά και οι κίνδυνοι από την κακή χρήση του, δεν αλλάζουν πάνω σε αυτόν τον πλανήτη και καλά θα κάνετε να τους μάθετε, αν θέλετε να "παίζετε" με ασφάλεια, με τα αγαπημένα βιταράκια σας αλλά και να μπορείτε να ελέγχετε αυτά που κάνουν κάποιοι "μάστορες" σε αυτά.
Καθώς από την κουβέντα μας εδώ διαπίστωσα άγνοια σε αρκετά θέματα (αλλά και επικίνδυνα εσφαλμένη αντίθετη άποψη σε μερικά), καλά θα κάνετε να ξαναδιαβάσετε προσεκτικά τις απαντήσεις μου σε αυτό το ποστ.
Μη τα αμφισβητείτε γιατί είναι νόμοι της φύσης και η τιμωρία αν δεν τους εφαρμόσετε έρχεται άμεσα και με πολύ κακά αποτελέσματα.
Αυτό που πρέπει να αμφισβητείτε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Βίκτωρα, είναι τα χαρακτηριστικά, που γράφουν οι φίλοι μας οι κινέζοι, για τα προϊόντα τους που μας έχουν κατακλύσει και όπως φαίνεται δικαίως έχουν πάρει τον τίτλο ποιότητας "κινεζιά"!
Κάντε αυτό, που πολύ σωστά έκανε ο Βίκ, και αφού διαπιστώσετε στην συγκεκριμένη περίπτωση αν τα Watt είναι όντως Watt, και όχι κινέζικα Βατ-ράχια, προχωρείστε εφαρμόζοντας τους νόμους της φύσης, που δεν αλλάζουν πουθενά στον πλανήτη μας.
Τονυ ενα ενα... Δεν αμφισβητω τους νομους του ηλεκτρισμου και δεν παιζω με αυτα τα θεματα για αυτο το εθεσα σαν ερωτημα αλλα επι της ουσιας δεν απαντηθηκε. Oπως προανεφερα οι πληροφοριες απο αυτην την κουβεντα πολυ χρησιμες αλλα δεν αφορουν τα led μαλλον; Η μαρτυρια του Βικτωρα αποδειχθηκε απαντηση με αποδειξεις αλλα θα ηθελα περαιτερω. Προφανως θα πρεπει να απαντησει ηλεκτρολογος που γνωριζει και ασχολειται με εγκαταστασεις τετοιου ειδους. Σιγουρα οι Κινεζοι εχουν κατακλυσει την αγορα αλλα εχουν και καλουδια με καλες ποιοτητες. Για να κανω αυτο που εκανε ο Βικ πρεπει να την αγορασω,με τι κριτηρια; Οποιος φιλος εχει λεντομπαρα εγκατεστημενη ας κανει εναν κοπο να δει ρελε,ασφαλεια,παχος καλωδιου... Εντωμεταξυ θα ψαξω να ρωτησω στα μαγαζια που πουλανε,κατι θα ξερουν