Όροι χρήσης του φόρουμ του vitaraclub.gr

Παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά τους Όρους Χρήσης του φόρουμ πριν την εγγραφή ή επίσκεψή σας.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Μόνο η ομάδα διαχείρισης και συντονισμού μπορεί να ανεβάζει θέματα

Όροι χρήσης του φόρουμ του vitaraclub.gr

Δημοσίευσηαπό admin » Τετ Απρ 23, 2008 6:01 pm

Όροι χρήσης του φόρουμ του vitaraclub.gr

Παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά τους Όρους Χρήσης του φόρουμ πριν την εγγραφή ή επίσκεψή σας, και να ανατρέξετε όποτε χρειαστείτε στο παρακάτω κείμενο για όποια αναγκαία ή χρήσιμη διευκρίνιση.

Οι ακόλουθοι Όροι Χρήσης θεσπίστηκαν για την διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των συζητήσεων σε αυτό το φόρουμ.

H εγγραφή και η συμμετοχή στο φόρουμ αυτό, σημαίνει πλήρη αποδοχή των κάτωθι όρων.


1. Γενικά

Το φόρουμ του Vitara Club δημιουργήθηκε και λειτουργεί για να εξυπηρετήσει το vitaraclub.gr και τους χρήστες του.

Ο επισκέπτης ή χρήστης τoυ φόρουμ του vitaraclub.gr κατανοεί και αποδέχεται ότι το σύνολο των σελίδων και υπηρεσιών παρέχεται "όπως είναι" και το vitaraclub.gr αποποιείται οποιασδήποτε ευθύνης σχετικής με την περιορισμένη χρονική διάρκεια, τη διαγραφή, την κακή απόδοση ή την αδυναμία ηλεκτρονικής αποθήκευσης οποιονδήποτε δεδομένων (data) των χρηστών ή /και οποιουδήποτε περιεχομένου σελίδων /υπηρεσιών.

Ο επισκέπτης ή χρήστης έχει την ευθύνη πρόσβασης στις υπηρεσίες του vitaraclub.gr και η σχετική πρόσβαση μπορεί να απαιτεί την καταβολή τελών σε τρίτους φορείς (π.χ. παροχής υπηρεσιών internet, χρέωση χρόνου παραμονής στο internet). Ο επισκέπτης ή χρήστης έχει την αποκλειστική ευθύνη πληρωμής των σχετικών τελών. Επίσης, ο επισκέπτης ή χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον προσωπικό εξοπλισμό του, με τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα, που του επιτρέπουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες του φόρουμ του vitaraclub.gr.


2. Θέματα σχετικά με το λογαριασμό σας στο φόρουμ

α) Εφόσον επιθυμείτε να αποκτήσετε λογαριασμό στο φόρουμ του vitaraclub.gr, οφείλετε να παρέχετε αληθείς, ακριβείς, έγκυρες και πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία που σας ζητούνται κατά τη διαδικασία εγγραφής και να φροντίζετε για την ενημέρωση αυτών των στοιχείων.

β) Από τη στιγμή που ολοκληρωθεί η εγγραφή στο φόρουμ, οι χρήστες παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνοι για το περιεχόμενο των δημοσιεύσεών τους, καθώς και κάθε άλλη ενέργεια που γίνεται υπό τον προσωπικό τους λογαριασμό.

γ) Το όνομα χρήστη, καθώς και η υπογραφή που τυχόν θα χρησιμοποιήσετε, οφείλουν να είναι κόσμια και μη προσβλητικά απέναντι στους άλλους χρήστες, καθ' οιονδήποτε τρόπο!

δ) Τα νέα μέλη, έως ότου συμπληρώσουν 100 δημοσιεύσεις, θεωρούνται "Πρόσφατα εγγεγραμμένα μέλη"
Δεν έχουν δικαίωμα ανάρτησης αγγελιών και αποστολής προσωπικών μηνυμάτων (ΠΜ) για λόγους προστασίας των μελών του φόρουμ από spamers.

Παρακαλείστε να ειδοποιείτε άμεσα τους Moderators (Συντονιστές - διακρίνονται με πράσινο, μπλε και πορτοκαλί χρώμα) και Administrators (Διαχειριστές - διακρίνονται με κόκκινο και σκούρο μπλε χρώμα) του φόρουμ για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογαριασμού σας και πιθανή παραβίαση ασφαλείας.

Για την αποφυγή αντίστοιχων καταστάσεων, φροντίζετε για την προσεκτική χρήση του λογαριασμού σας και την έξοδο (αποσύνδεση - logout) στο τέλος κάθε χρήσης. Το vitaraclub.gr δε φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση ζημίας ή βλάβης επακόλουθης της αδυναμίας των μελών να σεβαστούν και να ακολουθήσουν την παραπάνω οδηγία.


3. Θέματα σχετικά με τη λειτουργία της υπηρεσίας

Το vitaraclub.gr διατηρεί το δικαίωμα της τροποποίησης και διακοπής προσωρινά ή και μόνιμα μέρους ή και του συνόλου των υπηρεσιών που παρέχονται μέσω του φόρουμ του, με ή και χωρίς προειδοποίηση των χρηστών.

Το vitaraclub.gr και οι Moderators - Αdministrators του φόρουμ, διατηρούν το αποκλειστικό δικαίωμα να διακόψουν τη χρήση του ή των κωδικών πρόσβασης, ή/και να διακόψουν τη διάθεση του περιεχομένου του στους χρήστες, που θεωρούν ότι έχουν παραβιάσει το γράμμα και το πνεύμα των παρόντων όρων χρήσης.


4. Θέματα σχετικά με την ευθύνη του vitaraclub.gr - Disclaimer

α) Περιορισμός Ευθύνης:

Δεδομένης της φύσης και του όγκου του Διαδικτύου, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης αμέλειας, το vitaraclub.gr δεν ευθύνεται για οποιασδήποτε μορφής ζημία υποστεί ο επισκέπτης/χρήστης των σελίδων, υπηρεσιών, επιλογών και περιεχομένων του vitaraclub.gr στις οποίες προβαίνει με δική του πρωτοβουλία.

Το vitaraclub.gr δεν εγγυάται ότι οι σελίδες, οι υπηρεσίες, οι επιλογές και τα περιεχόμενα θα παρέχονται χωρίς διακοπή, χωρίς σφάλματα και ότι τα λάθη θα διορθώνονται. Επίσης το vitaraclub.gr δεν εγγυάται ότι το ίδιο, ή οποιοδήποτε άλλο συγγενικό site, ή οι εξυπηρετητές (servers), μέσω των οποίων αυτά τίθενται στη διάθεσή των χρηστών/μελών, δεν περιέχουν "ιούς" ή άλλα επιζήμια συστατικά. Το vitaraclub.gr δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση την ορθότητα, την πληρότητα ή και τη διαθεσιμότητα των περιεχομένων, σελίδων, υπηρεσιών, επιλογών ή τα αποτελέσματά τους. Το κόστος των ενδεχόμενων διορθώσεων ή εξυπηρετήσεων, το αναλαμβάνει ο επισκέπτης/χρήστης και σε καμία περίπτωση το vitaraclub.gr.

β) Ευθύνη για Πληροφορίες και Συμβουλές:

Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στον ιστότοπο και το φόρουμ του vitaraclub.gr αποτελούν μία προσφορά προς τον επισκέπτη ή χρήστη του δικτυακού τόπου και γενικά προς την κοινότητα των χρηστών του Internet και δε δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως έγκυρες πληροφορίες ή/ και συμβουλές, ούτε υποκρύπτουν σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε προτροπή για την επιχείρηση ή μη συγκεκριμένων πράξεων. Δεν προσφέρεται καμία εγγύηση για την αρτιότητα, την πληρότητα, την επάρκεια και γενικά την καταλληλότητα και την απουσία ενδεχομένων λαθών στο υλικό που παρουσιάζεται στις σελίδες του δικτυακού τόπου. Η χρήση των υπηρεσιών γίνεται με πρωτοβουλία του επισκέπτη ή χρήστη, στον οποίο ανήκει και η σχετική ευθύνη διασταύρωσης των παρεχομένων πληροφοριών.

γ) Εξωτερικοί δεσμοί (links):

Η διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, η πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων, η ποιότητα και η πληρότητα των υπηρεσιών άλλων ιστοτόπων και σελίδων στα οποία υπάρχουν παραπομπές μέσω δεσμών, δεν ελέγχεται. Η ακέραια σχετική ευθύνη ανήκει στα αντίστοιχα sites. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι το vitaraclub.gr ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των ιστοτόπων για οποίους υπάρχουν παραπομπές, ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

δ) Σχετικά με τις δημοσιεύσεις χρηστών:

Οι Moderators/Administrators του φόρουμ διατηρούν το δικαίωμα να διακόψουν την προβολή δημοσίευσης σε περίπτωση παράβασης των κανόνων περί δημοσιεύσεων που ορίζονται σε αυτό το κείμενο.

Το vitaraclub.gr σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποδέχεται ή ενστερνίζεται κατά οποιονδήποτε τρόπο τις εκφραζόμενες στις σελίδες του φόρουμ προσωπικές ιδέες ή αντιλήψεις.

Οι χρήστες του φόρουμ είναι υπεύθυνοι για τις απόψεις που εκφράζουν με τις δημοσιεύσεις τους.

Σε περίπτωση, αποχώρησης ή διαγραφής τους απο το forum, οι δημοσιεύσεις αυτές παραμένουν σε αυτό, για να είναι ευανάγνωστο, εκτός περιπτώσεων κατα τις οποίες οι δημοσιεύσεις είναι προσβλητικές ή είναι αμφιβόλου περιεχομένου.

Τα παραπάνω μέλη δεν μπορούν να αιτηθούν τη διαγραφή των δημοσιεύσεών τους.

Στην περίπτωση ειδοποίησης ή εκτίμησης των Moderators/Administrators ότι περιεχόμενο δημοσιεύσεων θίγει τρίτα πρόσωπα, έχουν το δικαίωμα της άμεσης διαγραφής των αντίστοιχων δημοσιεύσεων ή ακόμα -σε περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαίο- και του λογαριασμού του χρήστη που το δημοσίευσε.

Δεν θα αναρτώνται κανενός είδους τηλέφωνα, είτε στις αγγελίες, είτε γενικότερα στο φόρουμ και η συνεννόηση μεταξύ των μελών θα γίνεται ΜΟΝΟ με πμ ή email!

Εάν κάτι δεν καλύπτει τις απορίες σας, μπορείτε να επικοινωνείτε με κάποιο μέλος της Ομάδας Διαχείρισης και Συντονισμού για διευκρινήσεις.

ε) Σχετικά με τη δημοσίευση Αγγελιών:

Στις σελίδες του φόρουμ, υπάρχει πρόβλεψη για ύπαρξη Θεματικής Ενότητας αγγελιών, στην οποία μπορούν να δημοσιεύονται ανάλογα μηνύματα, σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι σχετικοί κανόνες δημοσίευσης αγγελιών.

Το vitaraclub.gr δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την ποιότητα των αγαθών που αποκτώνται μέσω των αγγελιών αυτών. Η συναλλαγή δεσμεύει αποκλειστικά τον χρήστη και τον παροχέα του αγαθού. Ως εκ τούτου, σε καμία περίπτωση το vitaraclub.gr δεν μπορεί να εμπλακεί σε σχετική (δικαστική ή μη) διαφορά προκύπτουσα από τη συναλλαγή αυτή.


5. Κανόνες συμπεριφοράς στο φόρουμ - Κανόνες σχετικοί με τις δημοσιεύσεις

Πριν την πρώτη δημοσίευσή σας, κάνετε μια απλή σύσταση - παρουσίαση του εαυτού σας, και του οχήματός σας στην Ενότητα , ανοίγοντας νέο θέμα από το κουμπί [ΝΕΟΘΕΜΑ *] επάνω αριστερά.

Oι δημοσιεύσεις στο φόρουμ αυτό και η ενεργή συμμετοχή σε αυτό οφείλουν να συμφωνούν με τους ακόλουθους κανόνες, οι οποίοι θεσπίστηκαν με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλότερης δυνατής διεξαγωγής των συζητήσεων, την αποφυγή προβλημάτων, παρεξηγήσεων και απρόβλεπτων καταστάσεων. Παρακαλούμε ελέγξτε τις επιμέρους κατηγορίες του forum για τυχόν ύπαρξη συμπληρωματικών κανόνων, οι οποίοι ισχύουν παράλληλα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.
:arrow: με σαφείς οδηγίες
:arrow: , ο περιορισμός των οποίων ισχύει ΚΑΙ για την αποστολή προσωπικών μηνυμάτων (πμ)
:arrow: για τις ανενεργές αγγελίες
:arrow: περί απαγόρευσης κοινοποίησης αριθμού τηλεφώνου
:arrow: εάν ενδιαφέρεστε να στείλετε κάποια προσφορά για τα μέλη του φόρουμ
:arrow: για να κατανοήσετε τον τρόπο διεξαγωγής των εκδρομών μας
:arrow: Το σύστημα του φόρουμ δεν επιτρέπει ανέβασμα από ιστοσελίδες φιλοξενίας φωτογραφιών

6. Σχετικά με τη δομή, την αισθητική και το ευανάγνωστο των δημοσιεύσεων:

α) Μη γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα. Ο συγκεκριμένος τρόπος γραφής στο Internet υποδηλώνει ότι "φωνάζετε" και είναι κουραστικό για τους άλλους χρήστες να διαβάζουν μηνύματα γραμμένα εξ ολοκλήρου με κεφαλαίους χαρακτήρες. Αν θέλετε να τονίσετε κάτι, χρησιμοποιήστε αντί αυτών, bold χαρακτήρες.

β) Μη γράφετε με greeklish! Προτιμήστε την ελληνική γραμματοσειρά! Η ανάγνωση μηνυμάτων γραμμένων με τέτοιο τρόπο, είναι πολύ δύσκολη και κουραστική για το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών. Η χρήση greeklish θεωρείται αδικαιολόγητη στις μέρες μας, που έχουν εκλείψει προβλήματα ασυμβατότητας, και κατ' επέκταση προσβλητική. Να θεωρηθεί δεδομένη η επίπληξη χρήστη που συνεχίζει να δημοσιεύει σε greeklish παρά την παρούσα διευκρίνιση, καθώς επίσης και η επεξεργασία ή ακόμα και διαγραφή του/των εν λόγω μηνύματος/των από τους Moderators/Administrators.

γ) Ελέγξτε το μήνυμά σας πριν το δημοσιεύσετε (υπάρχει επιλογή προεπισκόπησης (preview) κατά την επεξεργασία ενός μηνύματος),καθώς και μετά, για τυχόν απροσεξίες που πιθανώς να δώσουν διαφορετική ερμηνεία στη δημοσίευσή σας. Υπάρχει επίσης η επιλογή επεξεργασίας (edit) ενός μηνύματος μετά την δημοσίευσή του (κουμπί [*ΕΠΕΞ/ΣΙΑ]), και συνιστάται η χρήση της επιλογής αυτής σε περίπτωση μικρής αλλαγής του περιεχομένου ή κάποιας σχετικής προσθήκης, και η αποφυγή δημιουργίας νέας δημοσίευσης αντί αυτού. Η επεξεργασία ήδη δημοσιευμένου μηνύματος δεν επιτρέπεται σε κάποιες ιδιαίτερες Ενότητες (off-topic).

δ) Προσπαθήστε να διατηρείτε συνοχή και λογική σειρά στα λεγόμενά σας, καθώς επίσης φροντίστε ώστε η δημοσίευση να είναι ευανάγνωστη και καλαίσθητη. Για το λόγο αυτό, εάν το μήνυμα είναι αρκετά μεγάλο, καλό είναι να το χωρίζετε σε διακριτές παραγράφους (αφήστε 1 κενή γραμμή για να ορίσετε παράγραφο). Χρησιμοποιείστε κατάλληλα μεγέθη γραμματοσειράς και στυλ (έντονα, πλάγια, υπογραμμισμένα) για να τονίσετε ό,τι χρειάζεται.

ε) Τα μηνύματα πρέπει να δημοσιεύονται στη Θεματική Ενότητα που σχετίζεται με το περιεχόμενό τους. Όταν ανοίγετε νέο θέμα φροντίστε έτσι ώστε ο τίτλος να είναι σχετικός με το περιεχόμενο και κατατοπιστικός. Στην περίπτωση δημοσίευσης σε λάθος ενότητα ή χρήσης λανθασμένου, ανεπαρκούς ή παραπλανητικού τίτλου, οι Moderators/Administrators έχουν το δικαίωμα μετακίνησης και επεξεργασίας των μηνυμάτων κατάλληλα.

στ) Μη δημοσιεύετε πάνω από μία φορά το ίδιο μήνυμα. Σε τέτοια περίπτωση, τα διπλά και τριπλά μηνύματα θα διαγράφονται, είτε βρίσκονται στην ίδια, είτε σε διαφορετική Θεματική Ενότητα, και θα παραμένει μόνο ένα.

ζ) Φροντίζετε να πατάτε το κουμπί απάντησης ([ΑΠΑΝΤΗΣΗ] ή [Reply]) και όχι δημιουργίας νέου θέματος, όταν απαντάτε σε κάποιο ήδη υπάρχον θέμα. Ανάλογα, λανθασμένα μηνύματα, πιθανώς να μεταφέρονται στην off-topic Θεματική Ενότητα ή και να διαγράφονται/τροποποιούνται κατάλληλα. Όταν απαντάτε σε κάτι συγκεκριμένο, που έχει ήδη δημοσιεύσει κάποιος άλλος χρήστης, φροντίστε να παραθέτετε και τη δημοσίευσή του, ώστε οι αναγνώστες να αναγνωρίζουν τη λογική σειρά της συζήτησης. Παράθεση (quote) μπορείτε να κάνετε πατώντας το κουμπί [“ΠΑΡΑΘΕΣΗ] στο μήνυμα που θέλετε να παραθέσετε στην απάντησή σας. Σε αυτή την περίπτωση θα βρεθείτε σε περιβάλλον δημιουργίας απάντησης, όπου θα μπορείτε να προσθέσετε και το δικό σας κείμενο (σε απάντηση της παράθεσης).

η) Το φόρουμ παρέχει τη δυνατότητα να επικοινωνείτε μέσω προσωπικού μηνύματος (πμ) με κάποιο άλλο μέλος. Συνεπώς, θα πρέπει να αποφεύγονται οι συζητήσεις μεταξύ δύο χρηστών υπό τη μορφή δημόσιας συζήτησης (δημοσιεύσεων).

θ) Το περιεχόμενο των μηνυμάτων θα πρέπει να είναι σαφές και ουσιώδες, ώστε να μη δημιουργούνται απορίες γι' αυτό ή να παραπλανούνται οι αναγνώστες. Άχρηστα ή ανούσια μηνύματα πιθανώς να διαγράφονται, εάν μετά από σχετική υπόδειξη από τους Moderators/Administrators δεν υπάρξει διόρθωση από τον συγγραφέα. Προτείνεται η αποφυγή μονολεκτικών ή προφανών απαντήσεων, αν και δεν απαγορεύονται.

ι) Θέματα άσχετα με τα θέματα που υπάγονται στις διάφορες ενότητες του φόρουμ, πρέπει να δημοσιεύονται στη Γενική Συζήτηση. Σε περίπτωση που το περιεχόμενο του μηνύματος δεν σχετίζεται με τα θέματα με τα οποία ασχολείται το φόρουμ αυτό -ακόμα και σε γενικότερο πλαίσιο-, ή το ύφος του κρίνεται από τους Moderators/Administrators ότι δεν ταιριάζει σε καμία ενότητα, το εν λόγω μήνυμα πιθανώς να μεταφερθεί στην Θεματική Ενότητα των οff-topic.

ια) Όταν απαντάτε σε ένα υπάρχον θέμα, παραμείνετε κοντά στο περιεχόμενο που ήδη συζητείται. Απαντήσεις άσχετες προς το αρχικό θέμα, θα διασπώνται και θα μετακινούνται σε Νέο Θέμα, με νέο σχετικό τίτλο και ένδειξη "Μεταφέρθηκε", από τους Moderators/Administrators. Σε περίπτωση διάσπασης, θα υπάρχει ανάλογο μήνυμα από τον Moderator/Administrator.

ιβ) Η Θεματική Ενότητα "Off-topic, Flames, Trolls" έχει ενεργοποιημένη την επιλογή auto-pruning, με όριο τις 15 μέρες. Αυτό σημαίνει πως ό,τι μετακινείται σε αυτήν την Ενότητα, διαγράφεται αυτόματα μετά το πέρας των 7 ημερών από την τελευταία δημοσίευση υπό το συγκεκριμένο θέμα.

ιγ) Πριν δημιουργήσετε νέο θέμα συζήτησης, ελέγξτε μήπως το θέμα συζητείται ήδη αλλού, ή έχει καλυφθεί στο παρελθόν. Χρησιμοποιείστε τη δυνατότητα "Αναζήτησης" (επάνω δεξιά στην σελίδα του φόρουμ), βάζοντας και αναζητώντας λέξεις – κλειδιά για να εντοπίσετε το υλικό που σας ενδιαφέρει.

ιδ) Καθώς στο φόρουμ υπάρχουν Ενότητες μη ορατές σε μη εξουσιοδοτημένους σχετικά χρήστες (π.χ. ενότητα για moderators και administrators, ή άλλη αντίστοιχη), πιθανώς να σας παρουσιαστεί ανάλογο μήνυμα μη δυνατής πρόσβασης όταν προσπαθείτε να δείτε κάποιο σύνδεσμο μέσα στο φόρουμ. Είναι, φυσικά, απολύτως λογικό. Αν και εφόσον πληρείτε τις προϋποθέσεις που απαιτεί η ανάλογη Ενότητα, θα ενημερωθείτε με σχετικό email.


7. Σχετικά με το περιεχόμενο, την κοσμιότητα, το ύφος των δημοσιεύσεων, καθώς και την επικοινωνία με τα συντονιστικά όργανα:

α) Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όταν είναι κόσμια και αναφέρεται σε ιδέες και διατυπώσεις και όχι σε πρόσωπα. Μπορείτε να ασκείτε κριτική στις ιδέες όχι όμως και στους ανθρώπους. Εάν υποπέσει στην αντίληψη των Moderators (Συντονιστών) παρουσία μηνυμάτων που παραβαίνουν αυτόν τον κανόνα, αυτά θα μορφοποιηθούν χωρίς προειδοποίηση, και το προσβλητικό κομμάτι θα αφαιρεθεί.

β) Επιθέσεις σε άλλους χρήστες, Συντονιστές (Moderators) ή Διαχειριστές (Αdministrators), θα αντιμετωπίζονται με μηδενική ανεκτικότητα. Συγκεκριμένα, η δυσφήμιση, ο χλευασμός, η επιθετική ειρωνεία και κάθε είδους προσωπικές προσβολές θα διαγράφονται από τις δημοσιεύσεις χωρίς προειδοποίηση, και θα υπάρχει σύσταση προς το χρήστη (μέλος) για αποφυγή επανάληψης.

γ) Συζητήσεις που παραβαίνουν έναν ή συνδυασμό κανόνων που ορίζονται στο κείμενο αυτό δεν πρέπει να συνεχίζονται από τους χρήστες. Για την αποφυγή αυτού του φαινομένου, πιθανώς κάποια Θέματα Συζήτησης να κλειδώνονται από τους Moderators/Administrators, με παράθεση ανάλογου μηνύματος από αυτούς. Ενστάσεις και υποδείξεις για ύπαρξη τέτοιων συζητήσεων δεν πρέπει να γίνονται σε νέα δημοσίευση, αλλά με αποστολή προσωπικού μηνύματος στους αρμόδιους Moderators/Administrators.

δ) Συνεχιζόμενες παραβάσεις των Όρων Χρήσης θα συνεπάγονται προσωπικές επιπλήξεις των χρηστών που προβαίνουν σε αυτές και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης αυτών μετά από 3 ανάλογα μηνύματα επιπλήξεων, θα επιβάλλεται από τους Διαχειριστές απαγόρευση πρόσβασης (Ban) στο χρήστη για μία εβδομάδα, ή και περισσότερο μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και ανάλογα με την περίσταση.

ε) Ενέργειες των Moderators/Administrators που αφορούν δημοσιεύσεις (μετακίνηση, κλείδωμα, κλπ) θα γίνονται αυτόνομα και άμεσα από τον εκάστοτε Moderator/Administrator. Ενέργειες που αφορούν χρήστες θα γίνονται κατόπιν ενημέρωσης μεταξύ των Moderators/Administrators όταν πρόκειται για επίπληξη, και κατόπιν ψηφοφορίας μεταξύ των Moderators/Administrators όταν πρόκειται για απαγόρευση πρόσβασης (Ban) σε κάποιον χρήστη.

στ) (i) Η εγγραφή του ίδιου χρήστη με πολλαπλούς λογαριασμούς, με σκοπό την παραποίηση γεγονότων ή την εξαπάτηση των άλλων χρηστών απαγορεύεται. Η διεύθυνση ΙΡ καταγράφεται. Η διαγραφή των δεύτερων και τρίτων λογαριασμών γίνεται άμεσα και η διαγραφή και του αρχικού λογαριασμού ή απαγόρευση πρόσβασης θα γίνεται κατόπιν ψηφοφορίας μεταξύ των Moderators/Administrators.
(ii) Επίσης απαγορεύεται η πρόσβαση διαφορετικών χρηστών στον ιστότοπο του vitaraclub.gr απο την ίδια IP. H IP αποτελεί την ταυτότητα του χρήστη και αφήνοντας άλλους να την χρησιμοποιούν, αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά της.
(iii) Τέλος απαγορεύεται σε μέλος να δίνει το δικό του username & το password σε άλλο τρίτο άτομο (είτε αυτό είναι μέλος είτε όχι), με σκοπό αυτό να δημοσιεύσει στο φόρουμ είτε να στείλει προσωπικό μήνυμα. Τα δεδομένα αυτά είναι αυστηρά προσωπικά και δεν επιτρέπεται η χρήση τους από άλλους.
Σε περίπτωση που συμβεί ένα από τα παραπάνω και διαπιστωθεί από την Ομάδα Διαχείρισης και Συντονισμού, οι λογαριασμοί των εμπλεκομένων θα διαγράφονται αμέσως!!!!

ζ) Απαγορεύονται οι συστάσεις από έναν χρήστη σε άλλον σχετικά με τη συμπεριφορά του δεύτερου. Αρμόδιοι για το θέμα είναι οι Moderators/Administrators, και οι χρήστες που παρατηρούν ενοχλητική συμπεριφορά από κάποιον άλλο χρήστη, οφείλουν να το αναφέρουν σε οποιοδήποτε μέλος της Ομάδας Διαχείρισης και Συντονισμού με προσωπικό μήνυμα, οι οποίοι θα επιληφθούν του ζητήματος κατά την κρίση τους.

η) Απαγορεύονται οι συστάσεις προς Moderators/Administrators σχετικά με την αργοπορία αντίδρασης των συντονιστικών οργάνων. Θεωρείται δεδομένη κάποια καθυστέρηση. Εάν έχετε κάποια σχετική ένσταση, το καλύτερο είναι να στείλετε προσωπικό μήνυμα στους αρμόδιους Moderators/Administrators.

θ) Ενέργειες που απαιτούν ψηφοφορία ή συνεννόηση μεταξύ μελών της Ομάδας Διαχείρισης και Συντονισμού πιθανώς να καθυστερήσουν, ακόμα και περισσότερο από μία ημέρα.

ι) Προσωπικά θέματα που δεν έλαβαν χώρα εντός του φόρουμ δεν μπορούν να επηρεάζουν τη λειτουργία του. Οι Moderators/Administrators δεν έχουν καμία δικαιοδοσία, παρά μόνο αν μεταφερθεί το θέμα εντός φόρουμ, η οποία επιλογή φυσικά απαγορεύεται από τους Όρους Χρήσης.

ια) Πληροφορίες ιδιωτικής φύσης δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται από τα μέλη στο φόρουμ. Στην περίπτωση αναφοράς προσωπικών στοιχείων χρήστη από άλλον, το μήνυμα θα διαγράφεται άμεσα ή/και θα μορφοποιείται κατάλληλα και οι Moderators/Administrators θα λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα αντιμετώπισης του παραβάτη, κατόπιν συνεννοήσεως μεταξύ τους.

ιβ) Απαγορεύεται το spamming μέσω του φόρουμ είτε στις Δημόσιες Συζητήσεις ή σε προσωπικά μηνύματα, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο. Επίσης απαγορεύεται η διαφήμιση εταιρειών, εμπορικών προϊόντων ή/και υπηρεσιών κάθε είδους. Επιτρέπεται βέβαια η συζήτηση πάνω σε προϊόντα και εταιρείες, ειδικά όταν αφορούν προϊόντα σχετικά με την αυτοκίνηση, όταν αυτή διέπεται από πνεύμα και σέβεται όρια που ορίζει η κοινή λογική και η κρίση των συντονιστικών οργάνων. Τα μηνύματα που περιέχουν spam, καθώς και εκείνα που αποτελούν απροκάλυπτη και προκλητική διαφήμιση θα διαγράφονται ή θα μορφοποιούνται κατάλληλα και θα γίνεται σύσταση στον χρήστη που τα δημοσίευσε. Προσφορές μπορούν να γίνονται μόνο στην θεματική ενότητα "Προσφορές / Ομαδικές", και μόνο κατόπιν συνεννοήσεως με τα συντονιστικά όργανα.

ιγ) Οι υπογραφές των μελών στο φόρουμ διέπονται από τους ίδιους κανόνες με τις δημοσιεύσεις τους.


8. Νομικά ζητήματα

Οι συμμετέχοντες στο φόρουμ του vitaraclub.gr συμφωνούν να μην αναρτούν δυσφημιστικό, προσβλητικό ή οποιουδήποτε άλλου είδους υλικό, που μπορεί να παραβιάζει τους νόμους του Ελληνικού Κράτους. Ιδίως, απαγορεύονται αυστηρά:

α) Η ανάρτηση, δημοσίευση και αναφορά συνδέσμων προς παράνομο λογισμικό ή μεθόδους εξουδετέρωσης της προστασίας λογισμικού (serial number, key generator, crack, κλπ), καθώς επίσης και κάθε άλλου περιεχομένου (εικόνες, μουσικά κομμάτια, κ.ο.κ.) που παραβιάζει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

β) Αγγελίες ή προσφορές για διάθεση απαγορευμένων από την ισχύουσα νομοθεσία αγαθών ή υπηρεσιών. Σε αυτά περιλαμβάνονται προϊόντα που θίγουν τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως ταινίες και ηχογραφημένες εκτελέσεις μουσικών κομματιών.

γ) Η ανάρτηση, δημοσίευση, και αναφορά συνδέσμων προς υλικό που είναι παράνομο, επιβλαβές, απειλητικό, προσβλητικό, επιζήμιο, δυσφημιστικό, χυδαίο, βίαιο, υβριστικό, ρατσιστικό ή με άλλον τρόπο αποδοκιμαστέο, παραβιάζει την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα άλλων, προκαλεί συναισθήματα μίσους, ή/και οποιοδήποτε άλλο συνιστάμενο ποινικό αδίκημα.

δ) Η πρόκληση βλάβης σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.

ε) Η μίμηση οποιουδήποτε νομικού ή φυσικού προσώπου, ή ψευδή δήλωση για την ταυτότητα του χρήστη, ή παραπλανητική δήλωση αναφορικά με τη σχέση ή /και συνεργασία του χρήστη με κάποιο άλλο νομικό ή φυσικό πρόσωπο.

στ) Η ανάρτηση, δημοσίευση και αναφορά συνδέσμων προς υλικό για την εγκατάσταση αυτόκλητης ή μη εξουσιοδοτημένης διαφήμισης ή άλλου περιεχομένου προώθησης προϊόντων, την αποστολή ανεπιθύμητων και μη προσκαλούμενων από τον αποδέκτη e-mails και οποιαδήποτε άλλη μορφή ανεπιθύμητης προώθησης περιεχομένου.

ζ) Η παρενόχληση με οποιονδήποτε τρόπο της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων άλλων χρηστών (όπως η συλλογή ή/και αποθήκευση προσωπικών δεδομένων άλλων χρηστών).

η) Σχετικά με το λογότυπο του vitaraclub.gr:
Το λογότυπο (logo) και η ονομασία του club καλύπτονται απο κανόνες πνευματικής ιδιοκτησίας και ηλεκτρονικής κατοχύρωσης ονομασίας. Όλα τα σήματα, λογότυπα και κατατεθέντα σχέδια αποτελούν ιδιοκτησία του vitaraclub.gr και των νόμιμων δημιουργών τους. Η χρήση αυτών απαιτεί τη ρητή άδεια της Ομάδας Διαχείρισης, η οποία δίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις (λ.χ. χρήση απο αγωνιζόμενο μέλος του club, ή χρήση για φιλανθρωπικούς σκοπούς, κ.ο.κ.).
Απαγορεύεται κάθε χρήση του λογότυπου από τρίτους, πλην αυτών στους οποίους έχει δωθεί η πιο πάνω άδεια!

θ) Υποβάλλοντας, δημοσιεύοντας ή προβάλλοντας Περιεχόμενο στο Vitaraclub.gr, που προορίζεται για ελεύθερη διάθεση στα μέλη, παραχωρείται σε αυτό κάθε άδεια διαχείρισής του, χωρίς δυνατότητα περαιτέρω δικαιωμάτων εκμετάλλευσης, για την αναπαραγωγή, τη δημοσίευση, την τροποποίηση και τη διανομή αυτού. Το Vitaraclub.gr διατηρεί επίσης το δικαίωμα να αρνηθεί την αποδοχή, τη δημοσίευση, την προβολή ή τη μετάδοση οποιουδήποτε Περιεχομένου κατά την αποκλειστική του κρίση.


9. Ειδικοί Κανόνες

Α. Αγγελίες

α)Σε περίπτωση που κάποιο μέλος έχει σαν σκοπό μόνο την αγοραπωλησία αντικειμένων, τότε θα του γίνει μια προειδοποιητική σύσταση και αν δεν συμμορφωθεί υπάρχει πιθανότητα μελλοντικής διαγραφής του από το φόρουμ.

β) Δεδομένου του μεγάλου όγκου των αγγελιών και για τη διευκόλυνση όλων, να διευκρινίζετε στον τίτλο κάθε δημοσίευσης αγγελίας για το αν πρόκειται για αγγελία ζήτησης ή προσφοράς, χρησιμοποιώντας τις ενδείξεις:
[ΖΗΤΕΙΤΑΙ], [ΠΩΛΕΙΤΑΙ], [ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ], [ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ]

γ) Όταν επιτευχθεί ο σκοπός της αγγελίας, παρακαλείστε να ενημερώνετε τους Συντονιστές (Moderators) για να κλειδώνεται το Θέμα Συζήτησης, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών. Η ενημέρωση για την ολοκλήρωση του περιεχομένου της αγγελίας θα γίνεται μόνο από το χρήστη που τη δημοσίευσε.

δ) Το vitaraclub.gr και τα συντονιστικά όργανα του φόρουμ δεν έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τις αγοραπωλησίες και τις συναλλαγές, από άποψης ποιότητας, ασφάλειας, νομιμότητας, τιμής και λοιπών χαρακτηριστικών, δεν εγγυώνται την ταυτότητα των χρηστών που λαμβάνουν μέρος στις συναλλαγές, δεν έχουν κανένα χρηματικό ή ανάλογο όφελος από τις συναλλαγές και δεν φέρουν καμία ευθύνη σε κάθε περίπτωση βλάβης, ζημίας ή απάτης.

ε)Απαγορεύεται η παραπλάνηση και εξαπάτηση των μελών με ψευδείς αγγελίες. Όταν αυτό γίνει αντιληπτό, η αγγελία θα διαγράφεται, ενώ το μέλος που τη δημοσίευσε θα προειδοποιείται για την πιθανότητα μελλοντικής διαγραφής από το φόρουμ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.


Β. Ερωτήσεις

α) Χρησιμοποιείστε την αναζήτηση (search) του φόρουμ και ανατρέξτε στις ανάλογες θεματικές ενότητες. Συνήθως οι πιο πολλές ερωτήσεις έχουν απαντηθεί αρκετές φορές παλαιότερα.

β) Διαβάστε προσεκτικά το κείμενο που σας έχει σταλεί κατά την εγγραφή σας, το Quickstart και τις FAQ (Συχνές Ερωτήσεις). Ερωτήσεις που καλύπτονται από αυτά τα κείμενα δε θα απαντώνται.

γ) Περαιτέρω διευκρινίσεις πάνω σε θέματα που έχουν απαντηθεί και αναλυθεί στα παραπάνω κείμενα θα δίνονται μόνο κατόπιν συγκεκριμένης ερώτησης και απόδειξης ότι έχετε διαβάσει και κατανοήσει τα εν λόγω κείμενα.

δ) Όταν αναφέρετε την τοποθεσία σας, πρέπει να αναφέρετε τον τόπο διαμονής σας.

ε) Μην ξεχνάτε ότι οι υπόλοιποι χρήστες δεν είναι υποχρεωμένοι να σας απαντήσουν. Μην απαιτείτε απαντήσεις η/και προσβάλλετε τους άλλους χρήστες. Ζητήστε ευγενικά και εξηγείστε κατατοπιστικά τις ερωτήσεις σας και το πιο πιθανό είναι να λάβετε ανταπόκριση. Αόριστες ερωτήσεις και ασαφή μηνύματα είναι δύσκολο να απαντηθούν.

στ) Ο χρόνος που διαθέτουν οι άλλοι χρήστες για να σας απαντήσουν είναι καθαρά εθελοντικός! Ένα "ευχαριστώ" σε όποιον προδιατέθηκε να σας βοηθήσει, επιτυχημένα ή όχι, είναι πάντα ευπρόσδεκτο.

ζ) Όταν απαντάτε σε ερωτήσεις, προσέξτε τις λύσεις που προτείνετε.


Γ. Αναρτήσεις σε Social Media και Internet

Σε περίπτωση που κάποιο μέλος αναρτήσει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή αλλού στο διαδίκτυο, φωτογραφίες - video από οποιαδήποτε εκδήλωση του Vitara Club, θεωρείται αυτονόητη και επιβεβλημένη η σαφής αναφορά στο club (και τον διοργανωτή της εκδήλωσης εφόσον πρόκειται για μέλος).
Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλονται κυρώσεις που μπορεί να φτάσουν μέχρι και την διαγραφή του, εφόσον δεν αποκατασταθεί η πραγματικότητα.
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
 
Δημοσιεύσεις: 99
Εγγραφή: Τετ Απρ 23, 2008 2:08 pm

Επιστροφή στο Κανόνες forum

ΣΡΕΚ Παρ Ιούλ 01, 2022 8:21 am καλημερα σε ολοιυς καλο μηνα με υγεια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
antonis1627 Παρ Ιούλ 01, 2022 6:04 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
kostasgal Πέμ Ιουν 30, 2022 9:35 pm Ορεινή. Διασχιση καλοκαιρι 2022 θα έχουμε; Για να κανουμε το πρόγραμμα μας
antonis1627 Πέμ Ιουν 30, 2022 6:59 am Καλημέρα σας.
Tsakas Τετ Ιουν 29, 2022 9:48 am και στους εορτάζοντες Χρόνια Πολλά
Tsakas Τετ Ιουν 29, 2022 9:48 am Καλημέρα ,,,,,,
ΣΡΕΚ Τετ Ιουν 29, 2022 9:42 am καλημερα σε ολους με υγεια !!!!!!!!!!!!!!!!!!
stamatdi Τετ Ιουν 29, 2022 9:01 am Καλημέρα σέ όλη την παρέα
john maxx Τετ Ιουν 29, 2022 8:45 am Καλημέρα
antonis1627 Τετ Ιουν 29, 2022 5:55 am Καλημέρα σας.
Dimitrisf7 Τρί Ιουν 28, 2022 8:20 pm Tony look καλησπέρα, είσαι ακόμη Ηγουμενίτσα?
antonis1627 Τρί Ιουν 28, 2022 6:35 am Καλημέρα σας.
BOSS Δευτ Ιουν 27, 2022 2:06 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα!!
ΔΙΑΣ Δευτ Ιουν 27, 2022 1:29 pm Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα
spy111 Δευτ Ιουν 27, 2022 7:36 am Καλημέρα!!
antonis1627 Δευτ Ιουν 27, 2022 6:24 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
ΣΡΕΚ Κυρ Ιουν 26, 2022 5:21 pm καλησπερα σε ολους καλο υπολοιπο κυριακης να εχουμε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
antonis1627 Κυρ Ιουν 26, 2022 7:30 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Σάβ Ιουν 25, 2022 10:40 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο
stamatdi Σάβ Ιουν 25, 2022 9:42 am Καλημέρα καί καλό Σαββατοκύριακο σε όλη την παρέα
spy111 Παρ Ιουν 24, 2022 9:11 am Καλημέρα!!!
antonis1627 Πέμ Ιουν 23, 2022 5:59 am Καλημέρα σας.
spy111 Τετ Ιουν 22, 2022 8:27 am Καλημέρα!!
antonis1627 Τετ Ιουν 22, 2022 5:42 am Καλημέρα σας.
ΣΡΕΚ Τρί Ιουν 21, 2022 9:04 am καλημερα σε ολους καλη εβδομαδα με υγεια ευχαριστω πολυ ολους για της ομορφες ευχες σας !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης