Σάββατο 27/7/25, ωρα 7 πρωινή, αναχώρηση απο Μουρτερή Εύβοιας, προορισμός, Ελαφόνησος Λακωνίας.
Στο vitaraκι έχω από το βράδυ κοτσάρει, το τρειλερ με το Μαρουλακι, όλα φορτωμένα, έτοιμα.
Απόσταση που έχω να διανυσω, 500 km.
Προβλεπόμενο χρόνος 7,5 ώρες χωρίς στάση.
Θερμοκρασία 42° Κελσίου. Το κλιματιστικό δεν έκλεισε καθόλου.
Στις ανηφόρες τις Τρίπολης, με κλιματιστικό, και τρειλερ με βάρος 400kg,
το ατμοσφαιρικό 1600 ένιωσα ότι ζορίστηκε.
Εφοδιασμένοι στο ψυγειακι, με σάντουιτς σνακ και νερά, και φυσικά ωραία μουσική από Spotify, το ταξίδι ήταν ευχάριστο.
Η διαδρομή μετά την Σπάρτη δύσκολη, επικίνδυνη, με στενούς δρόμους σε αποζημιωνει βέβαια, περνώντας μέσα από όμορφα γραφικά χωριά, .καποια στιγμή μετα από πολλές στροφές φτάσαμε στο λιμάνι της Πουντας.
Εκεί μπήκαμε σε μια παντόφλα που θα μας μετέφερε στην όμορφη Ελαφόνησο.
Φορούσα την μπλούζα του club, και με πλησίασε ένα παλιό μέλος του club, ( ξέχασα το όνομα του ) ήταν πλέον με ένα LC με σκηνή οροφης, από την Β. Ελλάδα οι παλιοί Βόρειοι σίγουρα τον ξέρετε έρχεται σε εκδρομές. Αφού ευχηθήκαμε καλές διακοπές, φύγαμε ο κάθε ένας για το κατάλυμα του.
Το μικρό ξενοδοχείο που μείναμε, στην άκρη της πόλης, αντίθετα από το λιμάνι, ήταν πανέμορφο, μπροστά σε παραλία.

- Το Vitra με το Μαρουλακι δίπλα στο ξενοδοχείο.
Εκεί με καλό σχεδιασμό, έριξα το Μαρουλακι, στο νερό να δροσιστεί και αυτό, το έδεσα σε ενα ρεμεντζο που μου υποδείξεις ο Παναγιώτης από το ξενοδοχείο.
Το νησί είναι μικρό, γραφικό, πανερφο.
Και ξέρετε, η ομορφιά του ήταν, περισσότερο μέσα στα στενά και στα σοκάκια.
Τα παραλιακά μαγαζιά, ήταν σαν τα άλλα νησιά.
Μέσα όμως στα σοκάκια βρήκαμε, ταβερνάκια μέσα σε αυλές, και πανορφα μαγαζάκια.
Συνηθίζουμε όταν πηγαίνουμε κάπου, να περπατάμε και στην ενδοχώρα, πάντα μας αποζημιώνει.
Ωραία γραφικά ταβερνάκια, οι τιμές αλμυρές, όπως και σε άλλα νησιά που έμαθα από φίλους.
Για καλή μας τύχη το γραφικό μικρό ξενοδοχείο ( το συστήνω) είχε πλούσιο πρωινό, μας κρατούσε μέχρι το απόγευμα.
Οπότε είχαμε 1 γεύμα ημερησίως. ( τα παιδιά δεν ακολουθούν πια ) οπότε εγω και η Μαρία.
Όταν με το Μαρουλακι μπήκαμε στο λιμάνι, στην είσοδο,αριστερά και δεξιά υπάρχουν πάνω σε στηλους από 1 ΕΛΑΦΙ.
Εντύπωση μου έκανε, ότι με έκπληξη διαπίστωσα ότι, δεν είδα ούτε 1 ιστιοπλοϊκό.
Η απάντηση δεν άργησε να έρθει, υπάρχουν παντού ξερες, τα νερά είναι πολύ ρηχά. Απαγορευτικά για ιστιοπλοϊκό με την βαθιά καρίνα.
Αυτός είναι και ο λόγος που έχω βγάλει πολύ λίγες φωτογραφίες, διότι έπρεπε διαρκώς να έχω το νου μου στις ξέρες.

- Resizer_17566667644525.jpeg (378.27 KiB) 105 προβολές
Η πολύ διαφημιζώμενη παραλία του Σίμου, πολύ ωραία νερά και αμμουδιά άλλα ο πολύς κόσμος, είναι κάτι που αποφεύγω.
.

- Τα νερά στον Σίμο.
Ο μικρός Σίμος, όπου τελικά έξω από τις σημαδουρες, ρίξαμε άγκυρα και κάναμε τις βουτιές μας, μας εντυπωσίασε πραγματικά.

- Στον μικρό Σίμο.
Η παραλία όμως που μας γοήτευσε και μας κέρδισε ήταν μια μικρή παραλία παραδίπλα από την Λευκή χωρίς πρόσβαση με αυτοκίνητο.

- Ημερήσια στο βαρκάκι

- Χωρίς λόγια.
Εκεί δεναμε το βαρκάκι, και περνούσαμε ολοήμερη εκδρομουλα, πραγματικά ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.

- Στην παραλία μας
Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, που αγαπάω αυτό το βαρκάκι, σε πάει εκεί που θα βρεις ηρεμία και ησυχία.
Κάναμε τον γύρω του νησιού, χωρίς να μας εντυπωσιάσει κάποια άλλη παραλία, παντού ξέρες .Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει τόσες πολλές ξέρες, σε άλλο νησί .
Ο καλός ο καπετάνιος στις ξέρες φαίνεται!!! Είδατε στα Στυρα ο άλλος.

- Ο καλός ο καπετάνιος που σας έλεγα
Όταν ο καιρος αγρίεψε, πηγαίναμε με το βαρκάκι πάντα, στις απέναντι παραλίες δεξιά από την Πουντα προς Νεάπολη.
Δυστυχώς ο καιρος συνάρτηση και του μεγέθους του φουσκωτού δεν μας επέτρεψε να πάμε στην Νεάπολη με ασφάλεια.
Μόλις βραδιαζε, ο παραλιακός δρόμους, έκλεινε, ήταν μόνο πεζόδρομος.
Περατζαδα, ταβερνάκι,μπαράκια που κάθε βράδυ έκαναν Event με διαφορα συγκροτηματα, όπως οι ακροβάτες κ.αλ.
Οι ώρες και οι ημέρες καλούσαν ευχάριστα, ζούσαμε την κάθε στιγμή γιατί έχουμε βγάλει το συμπέρασμα ότι, πολύ σπάνια θα πάμε παλι στο ίδιο μέρος.

- Ηλιοβασίλεμα μέσα από το Μαρουλακι.
Δεν θα σας κουράσω άλλο.
Περάσαμε πανέμορφα, πήγαμε σε νησάκι χωρίς να πληρώσουμε 1 μισθό σε καράβι σία εισιτήρια.
Καλό αποκαλοκαιρο σε όλους
ΥΓ. Να ευχαριστήσω θερμά τον Κωστα RS και τον Γιώργο, για τις συμβουλές τους.