Σύμφωνα με την ιστορία και την χριστιανική παράδοση, η Αγ. Ελένη, βρήκε μαζί με τον Τίμιο Σταυρό και το Χιτώνιο του Χριστού στους Άγιους Τόπους και το έφερε στην Ευρώπη. Το Χιτώνιο Του, το έφερε στην Τρηρ και από τότε φυλάσσεται εκεί.
Τώρα, αν πραγματικά είναι αυτό το Χιτώνιο του Χριστού, δεν μπορεί να αποδειχθεί. Ούτε ιστορικά, ούτε επιστημονικά. Το μόνο που έχει διαπιστωθεί είναι η ηλικία του και αυτή συμπίπτει με την εποχή που έζησε ο Χριστός.
Μετά από αυτή την παρένθεση, συνεχίζουμε.
Όπως είπα, απαγορεύονταν οι φωτογραφίες στο εσωτερικο του ναου. Αλλά, ως Ελλην, κάνω ότι θέλω.
Έτσι, στα κρυφά, έβγαλα μερικες και θέλω να τις μοιραστώ μαζι σας. Αν και δεν βγήκαν καλές.

- b8_576x768.jpg (62.99 KiB) 7913 προβολές
Και ναι, μπροστά μου, πίσω από το τζάμι ασφαλείας, βρισκόταν ο Χιτώνας Του. Ενα ρύγος διαπέρασε το κορμί μου...
Με μεγάλο σεβασμό πλησίασα.
Το αξιοσημείωτο είναι, η νεκρική σιγή και η τάξη που υπήρχε μέσα στον καθεδρικό ναό. Παρ'όλο που μιλάμε για πολλές χιλιάδες επισκέπτες, από κάθε γωνιά της γης, δεν ακουγόταν τίποτα εκτός από τον καθολικό ψάλτη.
Επίσης, η είσοδος ήταν δωρεάν. Με κάποιον από τους υπεύθυνους που μίλησα, μου είπε ότι θα ήταν ανήθικο, να ζητουσαν χρήματα από τον κόσμο που έρχεται να δει κάτι από την χριστιανική κληρονομιά.
Συνεχίζουμε...