Είχα πάει χθες σινεμά και έπεσε αυτή διαφήμιση. Με έβαλε σε πολλές σκέψεις και με συγκίνισε αρκετα...
Αυτό που μου αρέσει πάρα πολύ είναι οι διάφοροι τρόποι ομιλίας σε κάθε τόπο. Και στην ελλάδα αλλά και στη Σκοτία! Οκ μπορεί να είμαι μακρυά από ανθρώπους που αγαπώ αλλά για πάντα αυτοι οι άνθρωποι θα είναι μέσα στην καρδιά μου και θα τους αγαπώ.Από την κυριούλα που μας φιλοξένισε στα highlands ένα βροχερό μεσημέρι, χωρίς να μας ξέρει μέχρι τον χαμογελαστό ταττουατζή απέναντι που κάθε πρωι μου λέει A'right mate? Όλοι μιλούν διαφορετικά και με τρελαίνει αυτό το πράγμα. Είναι η πιο όμορφη γλώσσα που έχω ακούσει ever. Μπορεί να μπεκροπίνουν και όποτε επιστρέφω εδιμβούργο από ελλάδα να είμαι χάλια, και κάτι χειμωνιάτικες παγωμένες νύχτες να εύχομαι να ημουν ελλάδα, αλλά εδώ είναι η ζωή. Εδώ είναι η όλη φάση που λέμε εμείς... This is fuckin' Edinbra' mate! This is fuckin' Edinbra'.
Δεν μπορώ να σας βάλω στο τρυπάκι του μυαλού μου αυτή τ στιγμή αλλά θα σας δείξω το βίντεο, απλά για να μην κουράζω. Σκεφτείται απλά ότι σας λείπουν τα άτομα που αγαπάτε από την ζωή σας και όσα αρνιτικά έχει να είναι κανείς μακρυά από την βάση του. Δείτε το βιντεάκι και μετά θα δείτε ότι μέσα από το διαφημιστικό βίντεο ακόμα και εσείς θα αγαπήσετε την Σκοτία. Απολαύστε!
Cheers!
[video]http://www.youtube.com/watch?v=RGbGu_BPuFY[/video]
Υ.Γ Εδώ λέμε ότι αν μπορέσεις να συνενοηθείς με μεθυσμένο Σκοτσέζο σε pub και πιάσεις και διάλογο και σε καταλάβει...ΞΕΡΕΙΣ την γλώσσα! Ωστόσο δεν είναι και πολύ απλή η προφορά και οι εκφράσεις που λένε.. Εγώ είμαι εδώ 3 χρόνια και ακόμα προσπαθώ!