από Dim77 » Τρί Νοέμ 21, 2023 3:31 pm
Viking έχω βάλει εγώ σε ένα αμάξι. Four tech μοντέλο. (Είναι allseason).
Είναι μια χαρά για τα χρήματα του. Έχει ΠΟΛΥ βαθιά αυλάκια, και κάνει θόρυβο αρκετό στην άσφαλτο.
Κρατάει ικανοποιητικά εώς αρκετά καλά εώς και σε γρήγορη οδήγηση. Δε μου αρέσει τόσο στο βρεγμένο. Για ήπια οδήγηση είναι μια χαρά.
Τώρα εσύ που θέλεις μόνο άσφαλτο και όχι χιόνια κλπ κλπ...
Μπορείς να βάλεις, Continental Eco contact 6(αν σου άρεσαν τα 5), Premium Contact 6 ή 7 (το 6 είναι άψογο και δοκιμασμένο) ή το νέο Ultra Contact (Είναι νέα σειρά της Conti).
Hankook ventus prime (νομίζω το 3 κυκλοφορεί) έχουν καλό κράτημα, δε ξέρω για τη διάρκεια τους. Τα είχα στο Auris που πήρα μεταχειρισμένο, με 20000χλμ είχαν μείνει από πέλμα...Κράταγαν πάντως. Δε τα δοκίμασα από καινούρια για να έχω άποψη.
Το καλύτερο μη 4 εποχών για μένα είναι το Uniroyal Rainsport 5. Το έχω δοκιμάσει εκτεταμένα σε 2 αυτοκίνητα σε στεγνό και βρεγμένο και πολύ βρεγμένο. Και κατά κακή τύχη σε κάτι κατσάβραχα και σκληρό χωματόδρομο για 15 χιλιόμετρα που ήθελαν All terrain λάστιχα, παρόλα αυτά τα Uniroyal με έβγαλαν ασπροπρόσωπο και παρότι καινούρια τότε άντεξαν άλλα 35000χλμ και τα άλλαξα με το μισό πέλμα ακόμα επάνω...
Είναι ικανοποιητικό στο στεγνό (υστερεί στην πολύ γρήγορη οδήγηση) αλλά κορυφαίο στο βρεγμένο... π.χ. Με κάποιο λάστιχο καλό, ας πούμε ότι θα στρίψεις μια στροφή οριακά 120 στο στεγνό και 95 στο βρεγμένο....Με το Rainsport το όριο θα είναι 110 στο στεγνό και ....109 στο βρεγμενο...Είναι φοβερό αυτό που κάνει...
Όμως άσχετα που δε θέλεις χιόνια, τα 4εποχών είναι πλεόν πολύ καλά ελαστικά για κάθε χρήση...
Πολύ καλά είναι τα Michelin Crossclimate 2, Goodyear 4season Vector Gen3 (τα έχω σε 2 αυτοκίνητα στο βιτάρα και το καθημερινό Auris που είχε πριν τα Rainsport) και μόλις βγήκε και Continental Allseason contact 2.