.....λοιπομ φιλε mikeGV.....δεν μπορω να πω οτι και εμενα δεν με ενοχλουσε το θεμα αυτο με τη ζωνη....αλλα οσοι με ξερουν.....ξερουν οτι ξεχνω ευκολα....

....αλλα με αφορμη τα γραφωμενα σου.....(αν και εβλεπα και τα προιγουμενα ποστ και ελεγα κααααποια στιγμη να το κοιταξω....το ξεχνουσα)...ειπα...ααααα.....δεν γινετε δεν υπαρχει το δεν γινετε....τουλαχιστον για εμενα........οποτε........ξεκινησα....
λοιπον συμπερασμα σε εμενα ειναι δυο τα κακα.......1 το ελασμα θελει πιο πολυ κουρδισμα για να τραβαει.......και αυτο γινετε με το εξης τροπο......
1. ξεβιδονουμε το ακρο της ζωνης
2. ξεκουμπονουμε το πλαστικο της κολονας με προσοχη....(4πορτο εχω)
3. ξεβιδονουμε της δυο βιδες....σταυρο πανω και 14αρα κατω
4. ξεκουμπονουμε τη κιτρινη φισα....παλι με προσοχη......
5. αφου κραταμε τη θηκη ορθια και ευθεια για να μας επιτρεπει να το ξετιλιξουμε.....το ξετιλαμε ολο........
6. στο τελος ο ιμαντας περναει μεσα απο ενα κυλινδρο.....και στη ακρη ειναι διπλομενο και γαζωμενο σαν μια θηλεια....μεσα σε αυτη τη θηλεια εχει ενα πυρο....
7. βγαζουμε το πυρο και τραβαμε με προσοχη το ιμαντα να βγει απο το κυλινδρο.......
8. ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 7 ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΚΥΛΙΝΔΡΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΤΡΕΨΕΙ....ΔΙΟΤΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ...
9. εφοσον βγαζουμε τον ιμαντα απο το κιλινδρο...και οχι απο τον οδηγο.....γυρναμε το κυλινδρο......αντιθετα απο τη ταση που εχει να γυρισει....ωστε να κουρδισει και αλλο......εγω το πηγα περιπου 5-6 στροφες....οπου καταλαβα οτι "τερματισε" και μετα γιρισα πισω μια στροφη περιπου ωστε να ειναι παλι σε ευθεια με τον ιμαντα....
10. ξανα περασα τον ιμαντα μεσα με προσοχη με ενα ψιλο κατσαβιδακι να σπρωχνει......και μετα ξαναεβαλα το πυρο......
11. ξανα μονταρουμε ολα τα πραγματα οπως ηταν.......
χρονος εργασιας...περιπου μια ωρα χαλαρα.....
συμπερασμα.....πιο δυνατο τραβηγμα αλλα και παλι δεν το μαζευε ολο....
οποτε ξανα κοιταξα για πιθανες αιτιες........και μαλλον το βρηκα.....
***ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ "ΚΟΥΡΔΙΣΜΑ"......
ειδα λοιπον οτι το γαντσακι στο πανω σημειο ειχε μαζεψει "μακα"....οποτε και απο το κατω μερος και απο το πανω μερος.....και απο την μπροστινη φατσα και απο την πισινη(τον ειχα ξεβιδωσει)με μια φαλτσετα...πολυ ντελικατα το εξησα........(οπως θα καναμε στο κατω μερος του ποντικιου μας στο πισι οταν δεν "ρολαρει" καλα)
..........μετα απο και αυτο........εχω πλεον .......ΖΩΝΗ...!!!!!:):):):)
ΤΡΑΒΗΞΑ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΦΩΤΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΑΥΡΙΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΑΝ ΒΡΩ ΧΡΟΝΟ.....