stamatdi έγραψε:Να μήν έχεις κανέναν φόβο πάρα πολλοί φίλοι εδώ μέσα έχουμε τα αυτοκίνητα μας με αέριο εδώ και πολλά χρόνια με κανένα πρόβλημα.
Το μόνο να βρεις έναν καλό εγκατάσταση .
-Θα συμφωνίσω με αυτά που σου έγραψε ο Δημήτρης. Με τα χίλια βάλε αέριο. Μόνο πρόσεξε σε ποιον μάστορα θα κάνεις την εγκατάσταση. Είναι μια πολύ μεγάλη επέμβαση στο αμάξι (σε εγγέφαλο, ηλεκτρολογική πλεξούδα και μηχανικά) που ένας κακός μάστορας μπορεί να σου το καταστέψει.
Σε αυτές τις περιπτώσεις πάς... ή σε μεγάλο και επόνυμο συνεργείο ή σε μάστορα που έχει τέλειες συστάσεις από τουλάχιστον δύο φίλους.
-Άλλο είναι να φουλάρεις ντεπόζιτο 55 λίτρα με τιμη 1,70 Euro (Βερζίνη)
και άλλο να φουλάρεις ντεπόζιτο 55 λίτρα με 0,80 Euro (Υγραέριο)
Πρόσεχε μόνο τι γράφεις... άλλο είναι το αέριο και άλλο το υγραέριο (LPG)
Σχετικές πληροφορίες για (LPG)01) Τι μάρκα σύστημα θα βάλεις (εγώ έχω Ιταλικό Lovato)
02) Πόσα λίτρα δεξαμενή θα βάλεις (55L ή 90L)
03) Η δεξαμενή γεμίζει στο 70%
04) Στα 10 χρόνια αλλάζεις δεξαμενή
05) Το όχημα περνάει KTEO, ως όχημα και ως Υγραεριοκίνηση
06) Την πρώτη φορά θα το περάσεις εσύ ή ο μάστορας ;;;
07) Η επιθετική σου οδήγηση θα γίνετε με βερζίνη και η χαλαρή σου θα γίνετε με υγραέριο (LPG)
08) Ρώτα από πριν τον μάστορα αν ο εσθητίρας Λάμδα βλέπει καυσαέρια και ανάβει στο καντράν το λαμπάκι κινητίρα τι θα κάνει ;;;
Προβλημα που έχουνε πολλοί και δίχνει ότι είσαι ψαγμένος.
09)Να ξέρεις ο εγκέφαλος του (LPG) προγραμματίζεται από τoν μάστορα (με Laptop) και μπορεί να ριθμίσει το πόσο οικονομικό θα είναι το μίγμα καύσης (70% υγραέριο 30% βερζίνη)
10) Το αμάξι ξεκινάει με βερζίνη με κρύο κινητίρα και όταν ζεσταθει αυτόματα γυρνάει σε LPG
11) To LPG πιο ασφαλές απο την βερζίνη γιατί η δεξαμενή είναι εντός του οχήματος για περίπτωση τροχαίου
12)το LPG που είναι αέριο αποθηκεύεται στο ντεπόζιτο σε υγρή μορφή και έχει βαλβίδες ώστε να μην υπάρχει ποτε διαροή
13) Αν έχεις ένα όχημα που κάνει λίγα χλμ και ένα άλλο που κάνει πάρα πολλά Χλμ. τότε θα βάλει LPG σε αυτό με τα πολλά. Για να κάνεις γρήγορα απόσβεση το ποσού εγατάστασης (Εγώ έκανα απόσβεση σε 8 μήνες) αι για να εκμεταλέβεσαι καθημερινά την τιμή λίτρου που είναι το 50% της βερζίνης
14) Δεν ξέρω γιατί αλλά το χειμώνα η τιμή LPG τον χειμώνα ανεβαίνει στα 0,85 Euro και το καλοκαίρι κατεβαίνει μέχρι και 0,58 Euro.
15) Το όχημα την ίδια κατανάλωση έχει με LPG και βερζίνη. Αυτό που εκμεταλέβεσαι είναι η διαφορά τιμής του λίτρου
Αυτά τα ολίγα... τα υπόλοιπα περιμένω να μας γράψεις για την εμπειρία σου μετά από 4 μήνες.
Μην το ξεχάσεις !!! Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουνε τα Forum. (Γιατί το δικό μας να είναι διαφορετικό!!!)
.