Στις χιονοαλυσίδες αναγράφεται επάνω στην συσκευασία σε πιες διαστάσεις ελαστικών μπορούν να φορεθούν. Η ίδια μάρκα χιονοαλυσίδων σίγουρα θα βγάζει πολλές διαστάσεις. Ζήτα από τον πωλητή να σου φωτογραφίσει το σημείο συσκευασίας που αναφέρονται οι διαστάσεις. Έτσι θα είσαι σίγουρος αν σου κάνουν.
stelios8ess έγραψε:Με τα μαμά ελαστικά (continental) ανέβηκα καμιά 10καρια φορές στα εδώ γύρο χιονοδρομικά χωρίς προβλήματα. Έχω καινούργιες τις χιονοαλυσίδες στο πορτμπαγκάζ Θα αλλάξω ελαστικά όταν αυτά θα είναι ακατάλληλα λόγο χρόνου.
Στέλιο χρειαζόταν τετρακίνηση στο auto ομως, έ? Ειχες 50-50? Με κίνηση 2wd πως πήγαινε? Βασικά έχεις πετρέλαιο και μεγάλη ροπή...λογικά βοηθάει και αυτό?
New Suzuki Vitara Gl+ 2WD Βενζίνη Cosmic Black Pearl Metallic
Πληροφορήθηκε ο Αριστοτέλης από κάποιον ότι μερικοί τον έβριζαν. Ο φιλόσοφος απάντησε: «Καθόλου δεν με νοιάζει. Όταν είμαι απών, δέχομαι ακόμα και να με μαστιγώνουν».
Ψηφίζω χειμερινά λάστιχα με 1000. Εδώ κάποτε περνούσαμε τις αλυσίδες στα λάστιχα με κλειστά μάτια, αλλά τώρα δεν τις χρησιμοποιεί κανείς. Είναι είδος προς εξαφάνιση. Αυτά από έναν χιονότοπο όπου η ανάγκη σου δείχνει τον "δρόμο".
Την πρώτη χρονιά με τα μαμά Conti δεν είχα κανένα πρόβλημα στα χιόνια, έως 5cm πάχος. Ποτέ δεν εχω βάλει τετρακίνηση την οποία θα την χρησιμοποιούσα "ΜΟΝΟ" για μια δύσκολη κατάσταση αν κάπου κόλλαγα. Σε καμία περίπτωση (και για πολλούς λόγους) στο συγκεκριμένο μοντέλο δεν θα λειτουργούσα το 4Χ4 για να λέω ότι το χρησιμοποίησα. Οι αλυσίδες βέβαια ΠΑΝΤΑ υπάρχουν μέσα στο αυτοκίνητο. Αργότερα έβαλα τα Nokian τα οποία είναι αξιοπρεπέστατα στο βουνό. Οδηγώ πάντα στη θέση AUTO απ' όταν το αγόρασα. Μια φορά το εβαλα στο Lock για κάποια δευτερόλεπτα σε μια μεγάλη κατηφόρα για να δω πως είναι και αυτό ήταν. Ποτέ δεν μου χρειάστηκε το Lock στα χιονισμένα περάσματα που έκανα και κάνω πολύ συχνά. Αν είστε του βουνού το χιονολάστιχο... μονόδρομος, οι αλυσίδες καταπονούν τα πάντα.
Παύλο, και λοιποί φίλοι, συμφωνώ ότι στο χιόνι και λάσπες με Auto, δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς το αυτοκίνητο αυτόματα χρησιμοποιεί τετρακίνηση όποτε χρειάζεται.
Εν τούτοις δεν βλέπω το λόγο, μιά και δεν υπάρχει πουθενά αντίθετη οδηγία στο manual του αυτοκινήτου, στα χιόνια και λάσπες να μη ενεργοποιούμε το "Snow + Mud" και σε κλειστές ανηφορικές φουρκέτες το "Sport".
Έτσι, μετά από αρκετά μεγάλη χρήση του αυτοκινήτου σε διάφορα εδάφη, έχω καταλήξει και εφαρμόζω τα εξής :
1. Σε κλειστές φουρκέτες, ειδικά ανηφορικές, ενεργοποιώ άμεσα το "Sport". 2. Σε λάσπες και χιόνια ενεργοποιώ άμεσα το "Snow + Mud". 3. Σε "σφιχτά" προσπεράσματα, κατεβάζω ταχύτητα με το "αυτάκι στο τιμόνι" ή αν κάνω συνεχόμενα προσπεράσματα, επιλέγω "Sport". 4. Σε ανηφορικές "Off road" διαδρομές, επιλέγω άμεσα "Sport + Manual 1η ταχύτητα" και αλλάζω σε 2α, όταν η ταχύτητα ξεπερνάει τα 20 χλμ.
Αμα χρησιμοποιήσεις την sport επιλογή δεν νομίζω να σου κάνει καρδιά να το βάλεις στο auto.Εγώ προσωπικά βάζω auto μονο όταν χρησιμοποιώ το cruise control. Τώρα σε δυσκολες συνθήκες ολίσθησης καλό ειναι να μπαίνουν τα άλλα δυο προγράμματα και σε ακραίες καταστάσεις το lock.
κοριτσια, εγω ψαχνω για κατασκευη 'χερουκλα σπορτ' = κατι σε χερι που γυριζει σε ζπορτ μολις ο απευθυσμενος αγγιξει αλκανταρα, μαυροζεραρ εχουμε τπτ σε τετοιο? λοκ και σνοου μονον εις καταστασεις 'παμε να γυρισωμε' = κανει απιστευτα οχταρια-ντονατ σε χωματακι κλειδωμενο... αλυσιδαι ειναι προς χρησις μονον σε ειδικαι καταστασεις. αν και δεν θελει αυτη να το τραβαω το θεμα - μεγαλοι ανθρωποι ειμεθα... εχω ομως πανια. χωρις φτερα. που ουτε καν ξερω πως μπαινουν. συμπερασμα, σε χιονια, αν δεν ειναι ο τονυ κοντα να σε τραβηξει, εχει εφαρμογη η τεχνικη του λαγου: γυρναμε πισω και ψαχνουμε το πλησιεστερο σφαγειο αμνων
κοριτσια, εγω ψαχνω για κατασκευη 'χερουκλα σπορτ' = κατι σε χερι που γυριζει σε ζπορτ μολις ο απευθυσμενος αγγιξει αλκανταρα, μαυροζεραρ εχουμε τπτ σε τετοιο?
Θα φτιάξουμε Θοδωρή θα φτιάξουμε ……
Δεν είναι ο κόσμος ιδανικός για το ταξίδι είναι δανεικός.
καλησπερα παρελαβα πριν απο μια εβδομαδα το vitaraki μου. Με αφορμη τον νεο νομο λεω να παω σε αλλαγη ελαστικων σε 60αρι προφιλ αν και εχω ενδοιασμους για την χρηση αλυσιδων. Προσανατολιζομαι σε καποιο 4 season κανοντας τραμπα τα μαμα λαστιχα! Η χρηση του αυτοκινητου θα ειναι αστικη + ασφαλτινες (λιγες χωματινες) εξορμησεις σε χιονια κ χιονοδρομικα! ποια η αποψη σας παιδια θα τις χρειαστω τις αλυσιδες? κ καμια προταση για 4 εποχων με καλα αποτελεσματα στο χιονι.