madjasgr έγραψε:
Καλημέρα!
Οπότε, εσύ λες καλύτερα μια 4αδα χιονολάστοχα και τα φοράω στην κανονική ζάντα που έχω. Οπότε απλά βγάζω/βάζω θερινά και χειμερινά στην ήδη υπάρχουσα ζάντα ή μήπως να πάρω και άλλη μια 4αδα μαμά ζάντες;
Τα Nokian D4 τα έχεις δοκιμάσει σε χιόνι και πάγο; Μέχρι 15-20 πόντους πας κανονικά ή έχεις θέμα; Το D4 είναι πιο καινούριο από το Α4 ή είναι λίγο πιο άγριο; Σε εμφάνιση, το D4 φαίνεται σαφώς ανώτερο από το πιο ασφάλτινο Α4.
Εγώ όταν πρόκειται να πάρω τα.. βουνά, τα αλλάζω

. Οι δεύτερες ζάντες σαφέστατα είναι μεγάλη ευκολία, άλλα θέλουν και TMPS. Σιδερένιες δεν θα έβαζα διότι ο ψυχαναγκασμός μου θέλει ελαφρείς τροχούς. Έχει να κάνει με την απόδοση στο φρενάρισμα, στην αποτελεσματικότητα των αμορτισέρ κλπ. Θα επαναλάβω ότι το D4 είναι το σωστό χιονολάστιχο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, εκτίμησή μου.
Για το πέρασμά σου μέσα από χιόνι παίζουν ρόλο αρκετά θέματα, όπως σκληρό χιόνι ? μαλακό ? με πάγο από κάτω ? Ανηφόρα? κατηφόρα? ταχύτητα? και όρεξη να έχουμε να γράφουμε. Το πετρωμένο χιόνι μπορεί να σου κάνει ζημιές, εξαρτάται πως θα το περνάς

. Μην ξεχνάς ότι το ύψος μας είναι 18cm. Θα απέφευγα μεγαλύτερο πάχος απάτητου χιονιού. Σε γενικές γραμμές είναι ένα πολύ καλό λάστιχο για την δουλειά που το θες.