να ψαχνω για να βαλω αργα και το πωs γινεται.Γυρισα αρκετα απο τα service τηs suzuki και ολοι
μου λεγανε οτι δεν γινεται για πολλουs και διαφορουs λογουs και ουτε θελανε να συζητησουνε
για το συγκεκριμενο θεμα.ο ποιο σημαντικοs λογοs που δεν το αναλαμβανε καποιοs ηταν οτι αφου
το εργοστασιο δεν το εχει προβλεψει και ειναι ιδιοκατασκευη απο την στιγμη που θα λυθει δεν
αναλαμβανουμε καμια ευθυνη για οτι και να συμβει.
O μονοs που μου εδωσε σημασια σε αυτα που του ελεγα και με βοηθησε σε οτι χρειαστικα και
χωριs αυτον θα ηταν αδυνατη η διμιουργια του ηταν το συνεργειο που το παω για service
εξουσιοδοτημενο αντιπροσωπιαs TOYNTAΣ-ΨΩΦΙΜΗΣ Λ.Κλεισθενουs στο Σταυρο.Ο κυριος Τουντας
ασχοληθηκε με το θεμα μου εδωσε πληροφοριες για την λειτουργια του συστηματος και
την επιλογη των σωστων ανταλακτικων για την κατασκευη του.
Ψαχνονταs σε μεταχειρισμενα ανταλακτικα για transfer 2λιτρου η diesel που μου εκανε
(υπαρχουν 4 διαφορετικα ειδη απο 2005-τωρα)ολοι το πουλουσαν ολοκληρο το κιβωτιο
(απο βολαν μεχρι και το βοηθητικο) με κοστοs 950-1100e.Η πιο οικονομικη λυση ηταν η αγορα
καινουργιων μονο οτι χρειαζομουνα αφου το κελυφος ειναι το ιδιο σε ολα με κοστos 250 περιπου ευρο.
Επειδη πιανουν και λιγο τα χερια μου αρχισα πρωτα με την τοποθετηση
των γραναζιων τα παρελαβα παρασκευη απογευμα και απο την κ...α που ειχα να το φτιαξω εκατσα
ολο το βραδι μονοs στο γκαραζ και το ελησα το πρωι του σαβατου πηρα βαλβολινεs και φλατζοκολα
και το μεσημερι το ειχα ετοιμο.Ειχε προηγηθει παρα πολυ ψαξιμο για την κατασκευη του,το μπλοκαρισμα
με διακοπτη ηλεκτρονικα οπωs to 2λιτρο και το diesel το εφτασα μεχρι ενα σημειο. Xρειαζονται
πλακετεs εγκεφαλοs και ο (μηχανισμοs για τιs φουρκετεs 400e) με κοστολογιο που ξεπερνα τα 1100ε +τα γραναζια
και θελει ιδιοκατοσκευη πλακετα για να συνεργαστει με το ηδη υπαρχον συστημα.Εγω επελεξα την ενεργοποιηση
χειροκινητα και απο 4HIGH που ειναι κανονικα με το τραβηγμα του μοχλου που υπαρχει
απενεργοποιημενο(βιδωμενο) και τροποποιωνταs με λιμα και ρουτερ το κλειστρο που ειναι για το LOCK κανει
2 λειτουργιεs μαζι και εχουμε 4LOWLOCK.Η ενεργοποιηση γινεται με το τραβηγμα μιαs ντιζαs απο χειριστηριο
σκαφουs μηκουs 1.75cm και μοχλου που τοποθετηθηκε δεξια απο τα ποδια του οδηγου και δεν με εμποδιζει στην
οδηγηση.Δοκιμαστικα για τον μοχλο που τραβαω εβαλα to χειροφρενο απο το nissan 1200 τηs δουλειαs μου
(ειναι το μονο που βρηκα να τραβαει ντιζα σε οριζοντιο αξονα) το οποιο για να μην φαω ξυλο το ξαναεβαλα
στη θεση του.
Ολο το συστημα δουλευει κανονικα απο την στιγμη που τραβαμε το κλειστρο του LOCK.Το εχω δοκιμασει 1 μηνα
περιπου σε πιστα με μεγαλες κλισεις σε αποτομα τραβηγματα και σε τραβηγμα σκαφους 1.5τονο απο τη ραμπα στο
λιμανι της ραφηνας για να δω αν ξεμπλοκαρουν τα γραναζια σε μεγαλα φορτια και μεχρι εδω ολα καλα.
Επειδη ομως το κουμπακι για ενεργοποιηση ειναι αλλη φαση και επειδη απο την δουλεια μου αυτο τον καιρο
ειμαι λιγο πιεσμενος και δεν εχω ελευθερο χρονο στα μελλοντικα σχεδια ειναι να σχεδιαζω καποιο μηχανισμο
ισως με κομπρεσερακι αερα με μικρο κοστος για να ενεργοποιηται που θα εξηπηρετει και αλλες λειτουργιες
Τα γραναζια που μπηκαν
λυμενο στον παγκο
οι φουρκετες ενεργοποιησης στο βαθος φαινεται το κλειστρο

? Updates every