Διαδικασία παραγωγής αγνών ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων!

Γενικά θέματα με διάφορες φωτογραφίες.
Η ενότητα περιέχει και videotutorial οδηγιών ανάρτησης των φωτογραφιών μας στο forum

Δημοσίευσηαπό AlexandrosNGV » Τετ Νοέμ 04, 2009 9:56 pm

Σαν την κρητική ρακί δεν υπάρχει καλύτερο ποτό. :D :D :D :D :D :D
Αρχίσαμε και εμείς να ανάβουμε τα καζάνια. Άντε στην υγεία όλου του club και άσπρο πάτο και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά να τα ανάψουμε πάλι.
Grand Vitara 2.4 JLXE 2009
AlexandrosNGV
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member
 
Δημοσιεύσεις: 1361
Εγγραφή: Σάβ Απρ 25, 2009 3:56 pm
Τοποθεσία: Αχαρνές-Άνω Αρχάνες Κρήτης
cb: Όχι
Name: Αλέξανδρος

Δημοσίευσηαπό jiannisk » Παρ Νοέμ 06, 2009 11:05 pm

αυτα ειναι μπραβο
SV9 PFY
Άβαταρ μέλους
jiannisk
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member
 
Δημοσιεύσεις: 1257
Εγγραφή: Τετ Μάιος 07, 2008 6:19 pm
Τοποθεσία: Hράκλειο - Κρήτη
Λάστιχα: BF AT
Διάσταση ελαστικών: 225/65/17
Suspension: MAD+KYB
cb: Ναι
Name: Yiannis

Re: Διαδικασία παραγωγής αγνών ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων!

Δημοσίευσηαπό Ted23 » Τρί Οκτ 25, 2011 10:18 pm

Η διαδικασια που ακολουθειται οταν βγαζουμε το μελι...
μελισσια 1.jpg
η κερυθρα,οπου ειναι σφραγισμενο με κερι εχουν βαλει μελι μεσα οι εργατριες
μελισσια 2.jpg
κατα την συλλογη οπου ειναι σφραγισμενο με κερι,με ενα ειδικο χτενι το αφαιρουμε για να μπορεσει να βγει το μελι στο μηχανημα.
μελισσια 3.jpg
μια κερυθρα καθαρισμενη,ετοιμη να τις παρουμε το μελι.
μελισσια 4.jpg
τα πλαισια μπαινουν στο μηχανημα οπου με την φυγοκεντρο δυναμη το μελι εκτινασεται προς τα τοιχωματα
μελισσια 5.jpg
εδω το μελι που στραγγιζει στον πατο του βαρελιου
μελισσια 6.jpg
εδω συλλεγεται στην πρωτη σητα η οποια σουρωνει τυχον κομματια απο την κερυθρα
μελισσια 7.jpg
εδω ειναι το τελευταιο σταδιο με την πολυ ψιλη σητα για να χουμε το κεφαλι μας ησυχο,κ την εναποθεση του μελιου στο καζανι μας.


Τελος το μελακι μας ειναι ετοιμο για φοβερα ρακομελα,γλυκα,για πρωινο κτλ.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: οταν το θελετε να το βαλετε στο τσαι,ΠΟΤΕ μην το ριχνετε οταν ειναι πολυ καυτο το τσαι!ετσι αλλοιωνουμε τα πλουσια συστατικα του!!!
Άβαταρ μέλους
Ted23
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member
 
Δημοσιεύσεις: 1430
Εγγραφή: Τρί Ιουν 22, 2010 12:31 pm
Τοποθεσία: ΠΑΤΡΑ
Λάστιχα: MATADOR AT 205/70/15
Suspension: kyb + MUD
cb: Όχι
Aka: Πλανηταρχης
Name: Τεό

Re: Διαδικασία παραγωγής αγνών ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων!

Δημοσίευσηαπό Vasilis » Τρί Οκτ 25, 2011 10:32 pm

Απο τα αγαπημενα μου το μελακι,το τιμαω δεοντως!! 8)
Μπραβο Θοδωρη!! :clap: :clap:
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΩΡΑΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ
Άβαταρ μέλους
Vasilis
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 10713
Εγγραφή: Δευτ Σεπ 08, 2008 3:23 pm
Τοποθεσία: ΛΟΥΤΡΑΚΙ/ΚΙΑΤΟ
cb: Όχι
Aka: Ρουλετακιας-Ζαρακιας-Texakias
Name: ΒΑΣΙΛΗΣ

Re: Διαδικασία παραγωγής αγνών ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων!

Δημοσίευσηαπό gv2000 » Τρί Οκτ 25, 2011 10:45 pm

τι λέτε τώρα!
αυτά ειναι!
:clap: :clap: :clap: :clap:
thank you for the memories GV2000 ! ... I mean it!
(2004-2017)
Άβαταρ μέλους
gv2000
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 7274
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 12, 2008 1:15 pm
Λάστιχα: 235/70/16
Suspension: custom
cb: Ναι
Name: Παναγιώτης

Re: Διαδικασία παραγωγής αγνών ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων!

Δημοσίευσηαπό lyggas » Τρί Οκτ 25, 2011 11:06 pm

:clap: :clap: :clap:
"lyggas" (GV 1.6 3d - icom jtg lpg system)
Άβαταρ μέλους
lyggas
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 4313
Εγγραφή: Παρ Απρ 01, 2011 10:17 pm
Τοποθεσία: ΦΛΩΡΙΝΑ
Λάστιχα: 215/75/15 MIX
Suspension: MAD+KYB+Aποστάτες
cb: Όχι
Name: Γιάννης

Re: Διαδικασία παραγωγής αγνών ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων!

Δημοσίευσηαπό nick_89 » Τετ Οκτ 26, 2011 12:31 am

πσσσσσ!! Τι θεματάρα είναι αυτή!! Το μέλι δεν είχα ιδέα πως γίνεται πέρα από τις κερύθρες...
Πεθαίνω για μέλι... Και πάλι μπράβο ρε παλικάρια!! :clap: :clap:

ταξιδιάρα ψυχή..
Vitara Virus
Raptorian
Άβαταρ μέλους
nick_89
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 21804
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 01, 2009 6:26 pm
Τοποθεσία: Αθήνα GR
Λάστιχα: General Grabber AT
Διάσταση ελαστικών: 285/70/ R17
Suspension: Fox Racing
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: Scotsman
Name: Νίκος

Re: Διαδικασία παραγωγής αγνών ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων!

Δημοσίευσηαπό SAM » Πέμ Οκτ 27, 2011 4:00 pm

:clap: :clap: :clap:
Πάω παντού γιατί μπορώ
Τους σέβομαι όλους δεν φοβάμαι κανέναν
Γειά και χαρά Πάνος
Άβαταρ μέλους
SAM
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 2574
Εγγραφή: Πέμ Απρ 09, 2009 8:21 pm
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λάστιχα: BF TA MAD KM2
Suspension: MAD + calmini
cb: Ναι
Aka: Σατανικό μπιζέλι ο Ελαφοκυνηγος
Name: Πάνος

Re: Διαδικασία παραγωγής αγνών ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων!

Δημοσίευσηαπό f_tasos » Πέμ Οκτ 27, 2011 5:25 pm

Πολύ καλό το θεματάκι!!!!! :clap: :clap: :clap:
Και θα μας φανεί πάρα πολύ χρήσιμο από εδώ και πέρα μάλλον...... :wink:
Δεν έχουμε ανάγκη από τίποτ άλλο, παρά μονάχα από καθαρή καρδιά.
Άβαταρ μέλους
f_tasos
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 8464
Εγγραφή: Τετ Μαρ 11, 2009 9:27 pm
Λάστιχα: A/T GO12-BF M/T KM2
Suspension: MAD
cb: Ναι
Aka: Τhe corruptor..ή The Goura kid
Name: Τάσος

Re: Διαδικασία παραγωγής αγνών ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων!

Δημοσίευσηαπό Ritsa » Δευτ Οκτ 31, 2011 4:39 pm

Πολυ καλο το θεματακι! :handgestures-thumbup: :clap: :clap: :clap:
    Ζησε την καθε σου στιγμη, σαν να ειναι η τελευταια...
    ΝΕΚΤΑΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
Ritsa
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member
 
Δημοσιεύσεις: 2053
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 20, 2010 10:14 am
Τοποθεσία: Αχαρναι
cb: Όχι
Name: Ρίτσα

Re: Διαδικασία παραγωγής αγνών ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων!

Δημοσίευσηαπό ΜΩΡΑΙΤΗΣ » Σάβ Δεκ 17, 2011 7:11 pm

Καταπληκτική παρουσίαση, { φυσικά παίζει τεράστιο ρόλο και το περιβάλλον :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :lol: }
Σαν έρθει η ώρα της πορείας πολλοί δεν ξέρουν πως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τους.
Η φωνή που διαταγές τους δίνει είναι του εχθρού τους η φωνή.
Και εκείνος που για τον εχθρό μιλάει είναι ο ίδιος τους ο εχθρός.
Μπ. Μπρέχτ
Άβαταρ μέλους
ΜΩΡΑΙΤΗΣ
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 27150
Εγγραφή: Τρί Ιούλ 08, 2008 1:08 pm
Τοποθεσία: ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
Λάστιχα: MICHELIN
Suspension: BILSTEIN B6
cb: Όχι
Aka: Ο Κυανοπώγωνας..

Re: Διαδικασία παραγωγής αγνών ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων!

Δημοσίευσηαπό SAM » Σάβ Δεκ 17, 2011 9:31 pm

:clap: :clap: :clap:
Πάω παντού γιατί μπορώ
Τους σέβομαι όλους δεν φοβάμαι κανέναν
Γειά και χαρά Πάνος
Άβαταρ μέλους
SAM
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 2574
Εγγραφή: Πέμ Απρ 09, 2009 8:21 pm
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λάστιχα: BF TA MAD KM2
Suspension: MAD + calmini
cb: Ναι
Aka: Σατανικό μπιζέλι ο Ελαφοκυνηγος
Name: Πάνος

Παρασκευή σπιτικού τραχανά.

Δημοσίευσηαπό antonis1627 » Τρί Αύγ 19, 2014 4:44 pm

Σήμερα μιας και δεν πήγαμε στη θάλασσα αποφασίσαμε με την Ελένη να φτιάξουμε τον τραχανά για τον επερχόμενο χειμώνα,όπως κάνουμε φυσικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια τέτοια εποχή.
Την συνταγή αυτή την έφτιαχνε η γιαγιά που καταγόταν από την Σμύρνη της Μ.Ασίας και φυσικά πρέπει να την έφερε από εκεί και πέρασε στην μητέρα μου και αυτή με τη σειρά της σε μας.
Χρειαζόμαστε λοιπόν ως βασικό συστατικό το τραχανόχορτο το οποίο παλιά έβρισκα στην περιοχή του Αμαρουσίου απέναντι από το μέγαρο του ΟΤΕ που ήταν χωράφια και τώρα το βρίσκω στην περιοχή του Ωρωπού προς το Χαλκούτσι.

_DSC5293.jpg
Αυτό είναι το τραχανόχορτο.Μοιάζει με το μάραθο αλλά είναι θαμνοειδές.


Τα υλικά για όποιον ενδειαφέρεται είναι παρακάτω:
Για παρασκευή 2 κιλών τραχανά θέλουμε (Στο τελικό αποτέλεσμα θα έχουμε περίπου 3-3,5 κιλά).
2 κιλά ντομάτες κατά προτίμηση πομοντόρια γιατί δεν βγάζουν νερό και έχουν πιο πολύ ψύχα.
2 κιλά κρεμμύδια.
2 κιλά γιαούρτι σακούλας.
2 κιλά σιμιγδάλι χονδρό.
Και φυσικά το τραχανόχορτο.

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα πομοντόρια από το κοτσανάκι τους και τα περνάμε από το μπλέντερ για να βράσουν πιο γρήγορα.
Αν θέλετε τα κόβεται στα τέσσερα και τα βάζεται έτσι στην κατσαρόλα.(Για τη δοσολογία που σας έδωσα θα χρειαστείτε 2 κατσαρόλες για να βράσουν πιο εύκολα και να χωρέσει και το χόρτο μέσα ;-) .Το χόρτο το πλένουμε και το ξεμασχαλίζουμε από το κεντρικό κοτσάνι.Εγώ βάζω περίπου 6-7 τέτοια που βλέπετε στη φωτό πιο πάνω.Αφού βράσουν καλά για 45 λεπτά περίπου και αφού τα ανακατεύετε για να μην πιάσει η ντομάτα με το κρεμμύδι αν τα αλέσετε συχνά αν τα βάλετε κομμάτια απλά τους ρίχνετε μια ματιά μέχρι να βράσουν καλά.Αν θέλει λίγο νερό ρίχτε μια ντομάτα κανονική όχι πομοντόρι αλεσμένη μέσα για να βγάλει το νερό της μέχρι να βράσουν τα υλικά.
Αφού βράσουν αφαιρείτε το χόρτο τινάζοντας το για να μην πετάξετε μαζί και τυχόν ντοματοκρέμμυδο που θα έχει απάνω του σε μια μεγάλη λεκάνη.Το μίγμα από την κατσαρόλα το περνάμε από το μπλέντερ κάνοντας το έναν πολτό και το ρίχνουμε στη λεκάνη.Αφού κρυώσει αρκετά προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε,κατόπιν ρίχνουμε το σιμιγδάλι όλο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά.Η ζύμη πρέπει να μην κολλά στα χέρια,και επειδή το σιμιγδάλι δεν είναι αρκετό προσθέτουμε (έτσι κάνει η Ελένη) αλεύρι αν δεν θέλουμε άλλο σιμιγδάλι σταρένιο όχι άσπρο μέχρι να σφίξει και να κολλά στα χέρια όπως λέω παραπάνω.
Μετά αρχίζει το άνοιγμα μικρών πιτών όπως παρακάτω.

_DSC5295.jpg
Κάνουμε μικρές μπάλες,τις ανοίγουμε με τον πλάστη όπως το φύλλο.

_DSC5296.jpg

_DSC5299.jpg
Και τις απλώνουμε σε ένα τραπέζι ή σουμιέ αν υπάρχει κατά προτίμηση για να στεγνώνουν.


Όταν δούμε ότι η πάνω όψη έχει τραβήξει τα γυρνάμε από την άλλη.Αυτό γίνεται αρκετές φορές για να στεγνώνει η ζύμη και να μπορεί να την τρίψουμε.Όταν στεγνώσει αρκετά την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.Έτσι τη βοηθάμε να στεγνώσει πιο γρήγορα.

_DSC5301.jpg

_DSC5302.jpg


Και αφού στεγνώσει αρκετά να νοιώθουμε στο χέρι ότι είναι σχεδόν ξερή η επιφάνεια της ζύμης αλλά και η ίδια αρχίζει το τρίψιμο με χονδρό κόσκινο.

_DSC5305.jpg

_DSC5306.jpg
Το τελικό αποτέλεσμα.



Όταν τον τρίψουμε όλο τον σκεπάζουμε με ένα τραπεζομάντηλο και από πάνω (προσοχή τα τραπεζομάντηλα να μην μυρίζουν μαλακτικά γιατί δεν κάνει θα μυρίσει και ο τραχανάς και ο κόπος σας θα πάει χαμένος) και τον αφήνουμε έξω σε σκιερό πάντα μέρος για να στεγνώνει ανακατεύοντας τον πρωί και βράδυ για να στεγνώνει ομοιόμορφα.Μετά από 3-4 ημέρες και αφού δούμε ότι τράβηξε καλά τον βάζουμε σε ένα σακούλι πάνινο και τον βάζουμε στον ήλιο καθημερινά για 15 ημέρες περίπου οπότε και θα έχει γίνει τούβλο όπως λέμε.
Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να τον δοκιμάστε και από την ίδια μέρα που το φτιάξατε όπως κάνω και εγώ.
Αυτά από μένα κια καλή επιτυχία σε όποια νοικοκυρά τον φτιάξει.
ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΟΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ
Άβαταρ μέλους
antonis1627
Super Moderator
Super Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 16447
Εγγραφή: Παρ Μαρ 05, 2010 12:13 pm
Τοποθεσία: Νέα Ερυθραία-Αθήνα
Λάστιχα: BF GOODRICH A/T KO2
Διάσταση ελαστικών: 225/70/16
Suspension: MAD+KYB+Αποστάτες
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: Αντώνιος ο Συναξαριστής
Name: ΑΝΤΩΝΗΣ

Re: Διαδικασία παραγωγής αγνών ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων!

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Τετ Αύγ 20, 2014 11:55 am

Μπράβο Αντώναρε είσαι Μέγας!!!! :clap: :clap: :clap:

Αυτό το χόρτο όμως βρε Αντώνη με ξενίζει, στα μέρη μου αλλού χρησίμευε :think: :obscene-smokingweed: :obscene-smokingjoint:
:mrgreen: :mrgreen:
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member
 
Δημοσιεύσεις: 32406
Εγγραφή: Τετ Απρ 23, 2008 4:17 pm
Τοποθεσία: Ο Θεός αγαπάει όσους ταξιδεύουν!!
Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
cb: Ναι
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!
Name: Γιώργος

Re: Διαδικασία παραγωγής αγνών ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων!

Δημοσίευσηαπό theo_ts » Τετ Αύγ 20, 2014 12:22 pm

Είσαι τεράστιος, μερακλής :clap: :clap:
Μπράβο Αντώνη :clap: :clap:


•Τα όρια της ζωή σου ειναι απλως επινοήσεις του εαυτού σου.
•Εξερεύνησε, Ονειρέψου, Ανακάλυψε.
•Ακολούθησε τον δρόμο σου ως την άκρη. Η αξία του δρόμου είναι να μην σταματήσεις.
Άβαταρ μέλους
theo_ts
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 16490
Εγγραφή: Παρ Απρ 02, 2010 4:03 pm
Τοποθεσία: Στη Γενέτειρα του Ευριπίδη
Λάστιχα: Mickey Thompson MTZ
Διάσταση ελαστικών: 35x12.5/17
Suspension: Air Suspension
cb: Ναι
Εργάτης: Ναι
Aka: Τεο
Name: ΘΟΔΩΡΗΣ

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φωτογραφίες γενικές

antonis1627 Τετ Μάιος 01, 2024 11:56 am Επίσης Νίκο.Χάθηκες βρε συ.
Nikola Tenv Τετ Μάιος 01, 2024 11:50 am Καλό μήνα και καλή Ανάσταση σε όλους
costas66 Τετ Μάιος 01, 2024 8:05 am Καλό μήνα.
Διοματάρης Τετ Μάιος 01, 2024 7:59 am Καλημέρα σας
Διοματάρης Τετ Μάιος 01, 2024 7:59 am 7 με 7 στη δουλειά και μετά για τσίπουρα
antonis1627 Τετ Μάιος 01, 2024 6:31 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
antonis1627 Τρί Απρ 30, 2024 6:16 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Δευτ Απρ 29, 2024 8:26 am Μ.Τετάρτη 1-5-2024 πάμε για τσιπουράκι στο
antonis1627 Δευτ Απρ 29, 2024 5:56 am Καλημέρα σας και καλή Μ.εβδομαδα.
antonis1627 Κυρ Απρ 28, 2024 7:21 am Καλημέρα σας.
Διοματάρης Σάβ Απρ 27, 2024 8:29 am Καλημέρα σας κύριοι
antonis1627 Σάβ Απρ 27, 2024 6:56 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 26, 2024 6:16 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 25, 2024 10:07 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 25, 2024 6:02 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 24, 2024 10:03 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 24, 2024 9:55 am Κυριακή 12-5-2024 τα 16α γενέθλια του VITARAclub στην
antonis1627 Τετ Απρ 24, 2024 6:20 am Καλημέρα σας.
SIAL Τρί Απρ 23, 2024 5:28 pm Καλησπέρες! Όμορφες εικόνες για όλο τον λαό ..... viewtopic.php?f=181&t=37434&p=941302#p941302
arahova Τρί Απρ 23, 2024 10:58 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 23, 2024 6:21 am Καλημέρα σας.
arahova Δευτ Απρ 22, 2024 10:12 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 22, 2024 5:55 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα
antonis1627 Κυρ Απρ 21, 2024 11:43 am Μ.Τετάρτη 1-5-2024 πάμε για τσιπουράκι στο
arahova Κυρ Απρ 21, 2024 11:26 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 23 επισκέπτες