AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide
? Updates every 5 Seconds
Καλημέρα σε όλους,
Ενώ το θηριάκι μου γενικά δεν με έχει ταλαιπωρήσει (Vitara Diesel D16AA AllGrip), σήμερα το πρωί σε ελάχιστη μετακίνηση (προς λαϊκή για να είμαι ακριβής) μου ανάβει ένα ωραίο Check Engine, μπαίνει και σε limp και προσπαθώ να γυρίσω σπίτι με 2κ στροφές το πολύ. Βάζω το διαγνωστικό που έχω, βλέπω ένα DTC P1541 Suzuki specific. Το κάνω clear μήπως και, πάω να το ξανακουνήσω και μετά από μερικά μέτρα, ξανά εμφανίζεται και ξαναμπαίνει σε limp mode. Διαβάζω στο service manual ότι αφορά στην βαλβίδα VDOP και τα περιφερειακά της (αισθητήρας πίεσης λαδιού & καλωδίωση από ECM, VDOP και καλωδίωση από ECM, ECM), αλλά ψιλιάζομαι μήπως δεν είναι πρόβλημα με τους αισθητήρες και είναι η περίφημη τσιμούχα της αναρρόφησης λαδιού από το κάρτερ, με αποτέλεσμα να μην ανεβάζει πίεση στο λάδι επειδή φέρνει αέρα και εξού όλα αυτά. Ορίστε το error explanation από το service manual:
Και η πληροφορία από το διαγνωστικό:
Το έχει συναντήσει κάποιος άλλος? Σκέφτομαι επειδή φαίνεται αρκετά πολύπλοκο στη διάγνωση, να μην το ρισκάρω με το συνεργείο της γειτονιάς όπου έκανα και αλλαγή ιμάντων/λιπαντικό, αλλά να το πάω σε service αντιπροσωπείας.