stelios8ess έγραψε:paolito έγραψε:stelios8ess έγραψε:
Ποιος είπε πως το πετρέλαιο δεν είναι κατάλληλο για την πόλη;; εκεί είναι που καίμε πολλά καύσιμα. Ανεβαίνω, μένω εδώ και χρόνια σε χιονοδρομικά με πετρελαιοκίνητα ποτέ δεν είχα πρόβλημα με παγώματα πετρελαίου χωρίς να βάζω πρόσθετα. Μα οι εταιρείες πετρελαίων δεν λένε πως δεν παγώνουν μέχρι το -30. Αντίθετα με βενζινοκίνητο, που είχε καμπιλατέρ, έμεινα λόγο παγωνιάς. Πάγωσε το νερό που είχε το καμπιλατέρ.
Η χρηματική διαφορά βενζινοκίνητου με πετρελαιοκίνητου αν μιλάμε για Vitara είναι στα 2.000 € περίπου. Δεν πήρα ποτέ ΙΧ σκεπτόμενος την απόσβεση. Αν τα βάλεις κάτω με το μολύβι, πιο καλά να κυκλοφοράς με ταξί.
Δεν θέλουν περισσότερη συντήρηση αντίθετα πολύ πιο αραιά. Το τι λένε οι αντιπροσωπείες... βάλε πανάκριβα συνθετικά λάδια (5,5 L) και πέτατα στα 10.000 km μαζί με τα φίλτρα. Μα ο κατασκευαστής έχει επάνω μετρητή που μετρά από τα 30.000 km. Ξέρω θα μου πεις σε πατάνε στην εγγύηση. Πέντε χρόνια είναι θα περάσουν. Αυτά ότι θα καταργηθούν τα πετρελαιοκίνητα τα λένε οι εταιρείες. Προωθούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τα σύγχρονα πετρελαιοκίνητα βγάζουν λιγότερους ρύπους από τα βενζινοκίνητα και είναι λιγότερο δηλητηριώδες. Αν σου βάλουν νοθευμένα καύσιμα σε βενζίνα ή πετρέλαιο το ίδιο κλάμα θα ρίξεις. Έχουν και τα βενζινοκίνητα μπεκ.
Ακόμα και ίδια τιμή να έχει βενζίνα με πετρέλαιο, πάλι με πετρελαιοκίνητο θα σου βγαίνει πιο φτηνά. Καίνε μικρότερο όγκο καυσίμου ανά χιλιόμετρο.
Κάτι που μπορούν τα πετρελαιοκίνητα και όχι τα βενζινοκίνητα, σου δίνουν όλη την ροπή από την αρχή με πολύ λίγες στροφές (μη ξεχνάς και το turbo) Στο ταξίδι, με 2.300 στροφές πας με 140 χιλιομ. με εξάρι σασμάν.
-
-
Συμφωνω απολυτα ,,το εχω ξαναπει ,κυκλοφορω 2 ιδιας μαρκας αυτοκινητα νεας τεχνολογιας το ενα βενζινη το αλλο πετρελαιο ,,,και το πετρελαιο μεσα στην πολη λογο ροπης με εχει ξεκουρασει αφανταστα και απροβληματιστα,θεωρω τα προβληματα που ειχαν παλαιοτερα τα ντιζελ λυθηκαν ,,,δεν εχω βαλει ποτε προσθετα ουτε εγω ουτε καποιος γνωστος(δεν ξερω αν βαζουν στο σερβις) ,και σε ταξιδι στην αυστρια ,που το θερμομετρο εκανε βουτια κανενα πρωινο δεν ειχα θεμα ,,δεν τολμω να πω για την καταναλωση εθνικη και στην πολη ,,,ειδικα ομως στην εθνικη δινει ρεστα,,μαλλον ειδαν οτι η κονομα με την πετρελαιο μειωθηκε και αρχισαν να προωθουν ξανα την βενζινη,μην ξεχνατε οτι στην ευρωπη κυκλοφορουν χρονια μεσα στις πολεις ,,,,,,και βασικα μην ξεχνατε οτι εδω Ελλαδα τα ταξι ειναι πετρελαιο,,,αυτο τα λεει ολα,εκτος αν οι ταξιτζηδες τα αγοραζουν για να τους βγαζουν ζημιες και να καινε παραπανω
!
Ειχα ενα φιεστακι 1,5 πετρελαιο με 300,000++++++ στην πλατη με κανονικη συντηριση σε πολη και εθνικες η
,,,τανα της οικογενειας και οχι μονο και πραγματικα δεν εκανε κιχ ΠΟΤΕ.
Αν ζησεις ενα πετρελαιο θα καταλαβεις τι εννοω,,,θα σας πω οτι λεω σε φιλους που εχουν την ιδια απορια βενζινη η πετρελαιο πριν την αγορα,,,
Αντε νοικιασε ενα και συγκρινε μονος ,,,,ε λοιπον οσοι το εκαναν κανεις δεν πηγε στην βενζινη.
Αυτη ειναι η αποψη μου και την καταθετω